LapCI ry täyttää 25 vuotta! Mitä on luvassa juhlavuonna 2024?


LapCI ry täyttää vuonna 2024 25 vuotta

Vuosi 2024 onkin juhlavuosi, sillä LapCI ry täyttää jo upeat 25 vuotta! Tänä vuonna tulevilla Kesäpäivillä juhlitaankin LapCI ry:n synttäreitä. Juhlavuosi tuo muutenkin tullessaan monenlaista mukavaa yhteistä tekemistä kaikenikäisille osallistujille. Lue mitä kaikkea onkaan luvassa ja kurkkaa artikkelin lopusta myös tapahtumakalenterimme!

Kivoja tapahtumia ja leirejä kaiken ikäisille 

Kaksi SI:ta käyttävää lasta musisoi. Toinen soittaa akustista kitaraa ja toinen sähkökitaraa.
Kesäkuussa järjestettävä Musaleiri tulee varmasti tänäkin vuonna olemaan yksi vuoden kohokohdista!

Talvipäiviä vietetään tänä vuonna Susiniemen leirikeskuksessa Mikkelissä 3.-4.helmikuuta. Tapahtuman parasta antia tulee varmastikin olemaan rento yhdessäolo vertaisten kanssa, mutta ohjelmassa on myös mm. pulkkailua, luovaa koko perheen yhteistä askartelua, makkaranpaistoa kodalla ja rentoutumista rantasaunassa. Halukkaat voivat myös saunomisen yhteydessä pulahtaa avantoon. Puuhata saa tietysti oman jaksamisen mukaan, joten perheet voivat itse päättää mihin kaikkeen toimintaan haluavat osallistua. 

Suosittu lasten ja nuorten Musaleiri järjestetään taas Helsingissä kesäkuussa, 10.-14.kesäkuuta! Tuttuun tapaan yövymme Itäkeskuksen Iiris-keskuksessa ja käymme päivisin bändisoittotunneilla musiikkikeskus Resonaarissa Kulosaaressa. Ohjelmassa on paljon myös muuta hauskaa yhteistä tekemistä, kuten retkiä ja leikkejä. Tänä vuonna Musaleirillä päästään myös kokeilemaan biisin sanoittamista ja säveltämistä, kun viikon aikana tehdään myös ihan ikioma yhteinen kappale. Musaleirille ilmoittautuminen avautuu pian! 

Kesäpäivät tulevat olemaan 25-vuotisjuhlavuotemme kohokohta ja toivommekin sinne osallistujia runsain määrin! Kesäpäivillä tullaan varmasti kuulemaan Musaleirillä lasten ja nuorten tekemä kappale. Ajankohta on jo lyöty kalenteriin ja Kesäpäivät järjestetään 16.-18. Elokuuta Tampereen Varalassa.  

Syksyllä on luvassa myös Pienten lasten viikonloppu, joka pidetään 5.-6. lokakuuta. Sillä välin kun vanhemmilla on omaa järjestettyä ohjelmaa, on myös lastenhoito järjestetty. 

Erityisesti 13–17-vuotiaille kuuroille tai huonokuuloisille nuorille suunnattu Talviurheiluleiri järjestetään Vuokatissa 22.-26.helmikuuta. Leiri järjestetään Suomen Kuurojen Urheiluliiton (SKUL) toimesta yhteistyössä Kuurojen Liiton nuorisotyön ja LapCI ry:n kanssa. Talvileirillä on mahdollista päästä kokeilemaan mm. Laskettelua, hiihtoa, luistelua, curlingia ja vauhdikkaita jääpelejä, joten tylsää ei varmastikaan tule olemaan! 

CIsupajasia sekä muita päivätapahtumia 

CIsupajaset ovat LapCI ry:n jäsenten vetämiä paikallisia tapahtumia, joita yhdistys auttaa koordinoimaan ja toteuttamaan. Kevään aikana järjestetään kaksi CIsupajasta, joista toinen pidetään Vantaan SuperParkissa. Menoa ja meininkiä varmasti siis onkin varmasti luvassa 2.päivä maaliskuuta, kun perheet pääsevät liikkumaan ja viettämään aikaa yhdessä. Hyppimisen jälkeen SuperParkista suunnataan porukalla pizzeriaan herkuttelemaan. 

Kuulopajoja järjestetään tänäkin vuonna yhteistyössä Kuuloliiton kanssa. Ensimmäinen Kuulopaja pidetään Salmisaaren liikuntakeskuksessa 10.helmikuuta, jolloin mennään lasertaistelemaan Megazoneen. Tapahtuma on suunnattu 13-17-vuotiaille kuulovammaisille nuorille ja vielä ehtii hyvin ilmoittautua mukaan täältä:

Huhtikuun 20. päivä pidämme yhdistyksen Vuosikokouksen Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla. Sillä väliin kun aikuiset kokoustavat, seikkailemme lasten kanssa Heurekan kiehtovissa näyttelyissä! 

Kolme SI:ta käyttävää lasta katselevat korkeita kiipeilyseiniä.
Vauhdikasta menoa ja meininkiä on luvassa innokkaille seikkailijoille tänäkin vuonna, kun reissuja tehdään muun muassa Megazoneen ja SuperParkiin.

Vertaistreffejä vanhemmille etänä ja livenä 

Vuoden ensimmäisenä etätapahtumana järjestetään Vertaistreffit sisäkorvaistutetta käyttävien lasten vanhemmille 25.1. Zoomissa. Jos siis kaipaat tukea, neuvoja tai kokemuksia muilta SI:ta käyttävien lasten vanhemmilta, kannattaa ehdottomasti tulla linjoille. Vertaistreffeille pääset ilmoittautumaan täältä: https://lapci.fi/tapahtuma/vertaistreffit/ 

Syksyllä on mahdollisuus päästä ihan livenä tapaamaan vertaisvanhempia, kun Vanhempien vertaisviikonloppu järjestetään 7.-9.syyskuuta. Luvassa on rentoa yhdessäoloa sekä taatusti antoisia keskusteluita. 

Tapahtumakalenteri vuodelle 2024

Katso alta, mitä kaikkea tänä vuonna on luvassa tapahtumien osalta! Tapahtumakalenterissa olevat tiedot saattavat muuttua ja ne täydentyvät pitkin vuotta. Vuoden alun tapahtumiin ilmoittautuminen on jo auki, pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Talvi
 • 25.1. Vertaistreffit SI-lasten vanhemmille, Zoom
  Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan muiden SI:ta käyttävien lasten vanhempien kanssa! Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, myös niille jotka vasta harkitsevat istutetta lapselleen.
 • 3.-4.2. Talvipäivät, Otava, Mikkeli
  Koko perheelle suunnatussa viikonlopussa vietetään paljon yhteistä aikaa, paistetaan makkarat kodalla, käydään pulkkamäessä, ja rentoudutaan rantasaunassa.
 • 10.2. Kuulopaja Megazonessa, Helsinki
  Luvassa on Megazone lasertaistelua sekä ruokailu tapahtuman lopuksi. Tapahtuma on suunnattu noin 13-17-vuotiaille kuulovammaisille nuorille.
 • 22.-26.2. Nuorten Urheiluleiri, (SKUL, Kuurojen Liitto, Kuuloliitto), Vuokatti
  Leiri tarjoaa 13–17-vuotiaille kuuroille ja huonokuuloisille nuorille mahdollisuuden kokea monipuolista talviurheilua upeissa puitteissa.
 • 2.3. CIsupajanen Super Parkissa, Vantaa 
  Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti sisäkorvaistutetta käyttäville lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Hyppimisen jälkeen mahat täytetään pizzalla ja hyvällä fiiliksellä!
 • 6.4. Kuulopaja, Jyväskylä
Kevät
Kesä
 • 3.-7.6. Nuorten urheiluleiri (mukana SKUL, Kuuloliitto ry, Kuurojen liitto), Vierumäki  
 • 15.6 Musapaja 0-6-vuotiaille, Helsinki
 • 10.-14.6. Musaleiri, Helsinki
 • 29.7.-2.8. Nuorten Suurleiri (mukana SKUL, Kuuloliitto ry, Kuurojen liitto), Kannonkoski 
 • 16.-18.8. Kesäpäivät ja LapCI ry:n 25-vuotisjuhla, Tampere
Syksy
 • 30.8.-1.9. Lasten urheiluleiri (mukana SKUL, Kuurojen Liitto, Kuuloliitto) 
 • 7.-8.9. Vanhempien vertaisviikonloppu 
 • 18.-20.10. Nuorten Syysleiri 20.-22.10. (mukana Kuuloliitto, KLVL ry) 
 • 7.12. Kuulo- ja viittomakielialan yhteiset pikkujoulut (mukana Kuuloliitto ry, Kuurojen liitto ry, KLVL ry, KPS Juniori-ohjelma, SKUL, Kuurosokeat ry, Finlandssvenska teckenspråkiga rf)

Seuraa meitä somessa ja saat ajantasaista tietoa toiminnastamme! Ota tilaukseen myös uutiskirjeemme niin saat ensimmäisten joukossa tietää tulevista tapahtumistamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *