CIsumusa


CIsumusa – Puhemuskareita kuulon ja kielen tueksi

CIsumusa-hankkeessa järjestetään puhemuskaritoimintaa sekä etänä Zoomissa että lähitoteutuksena. Puhemuskari on kehitetty erityisesti kuulovammaisia lapsia varten ja siinä yhdistetään kielen ja kuulon kuntoutus tavoitteelliseen musiikkitoimintaan.

Kenelle?

Puhemuskaritoiminta on suunnattu 0-6-vuotiaille kuulovammaisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen/huoltajilleen. Toiminta sopii kaikille kuulovammaisille lapsille, lievästä erittäin vaikeaan kuulovammaan. Lapsi voi käyttää kuulokojetta tai/ja sisäkorvaistutetta. Toiminta on perheille maksutonta.

Kuvassa etualalla äiti ja lapsi lattialla istumassa. Takana näkyy CIsumusan ohjaajia osoittamassa seinällä näkyviä kuvioita

Milloin ja missä?

CIsumusa-hanke on kolmivuotinen ja toimintaa järjestetään hankkeen aikana eri paikkakunnilla. Helsingissä ryhmiä järjestettiin kolme ja Jyväskylässä kaksi. Jyväskylän ryhmät toteutettiin etäpuhemuskareina. Syksyllä 2021 toiminta siirtyy Tampereelle, jossa järjestetään lähitoiminnan lisäksi myös etätoimintaa. Etätoimintaan voi osallistua mistä päin Suomea tahansa Zoom-sovelluksen avulla.

Ryhmät

Syksy 2019 – Helsinki
Kevät 2020 – Helsinki
Syksy 2020 – Helsinki

Syksy 2020 – Etä
Kevät 2021 – Etä
Syksy 2021 – Etä
Kevät 2022 – Etä

Syksy 2021 – Tampere
Syksy 2021 – Etä
Kevät 2022 – Etä
Kevät 2022 – Kaupunki julkaistaan myöhemmin

Vertaisviikonloppu

Toimintaan sisältyy yksi vertaisviikonloppu ryhmää kohden, jonka tarkoituksena on vertaistuen ja ystävyyksien syntyminen puhemuskaritoiminnan oheistuotteena. Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki ryhmän puhemuskarilaisten perheet.

Tulossa

Seuraava osallistujien haku järjestetään keväällä 2021, ja siinä haetaan osallistujia Tampereen lähiryhmään syksylle 2021.


Yhteistyössä puhemuskareita kehittämässä:

CIsumusalla on toimisto Haagassa, Valkeassa talossa, Helsingissä.

CIsumusa – Projektikoordinaattori
Saana Poutanen
Puh. 040 809 70 49
S-posti saana.poutanen@lapci.fi