CIsumusa


Kuvassa SI-lapsi etualalla kädet ylös nostettuina. Kulmassa CIsumusan logo

CIsumusa – Puhemuskareita kuulon ja kielen tueksi

Puhemuskarin toimintamalli kehitettiin CIsumusa-hankkeessa. Hankkeen aikana järjestettiin etä- ja lähitoimintaa kolmessa eri kaupungissa; Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella. Puhemuskari kehitettiin erityisesti kuulovammaisia lapsia varten, jossa yhdistettiin kielen ja kuulon kuntoutus tavoitteelliseen musiikkitoimintaan. CIsumusa-hanke järjesti vertaistukitoimintaa perheille vertaisviikonloppujen muodossa. CIsumusa-hankeen tavoitteena oli tuoda musiikin iloa perheille ja lisätä musiikin hyödyntämistä kuulonkuntoutuksessa.

Vuoden 2023 alusta CIsumusa jatkaa jatkuvalla rahoituksella. Jatkamme puhemuskareita etä- ja lähitoteutuksena ja testaamme myös hybridimallia, jossa osa osallistujista on paikan päällä ja osa mukana etänä. Hankkeen aikana toiminta on ollut perheille maksutonta. Rahoitusmallin muuttuessa toiminnasta aletaan periä nimellinen osallistumismaksu.

Kuka voi osallistua CIsumusan puhemuskareihin?

Puhemuskaritoiminta on suunnattu 0-6-vuotiaille kuulovammaisille lapsille sekä heidän huoltajilleen. Toiminta sopii kaikille kuulovammaisille lapsille, lievästä erittäin vaikeaan kuulovammaan. Lapsi voi käyttää kuulokojetta tai/ja sisäkorvaistutetta. Toiminnasta maksetaan nimellinen osallistumismaksu.

Kuvassa etualalla äiti ja lapsi lattialla istumassa. Takana näkyy CIsumusan ohjaajia osoittamassa seinällä näkyviä kuvioita

CIsumusan puhemuskareiden vertaisviikonloppu

Toimintaan sisältyi hankkeen aikana yksi vertaisviikonloppu ryhmää kohden, jonka tarkoituksena oli vertaistuen ja ystävyyksien syntyminen puhemuskaritoiminnan oheistuotteena. Viikonloppuun tervetulleita olivat kaikki ryhmän puhemuskarilaisten perheet. Vertaisperheviikonloppuja järjestetään myös tulevaisuudessa puhemuskaritoimintaan osallistuville perheille.


Tulossa CIsumusassa

Kuulomuskari syksy 2023, lisätietoja ja osallistujahaku käynnissä.

Ilmoita lapsesi mukaan painamalla linkistä: Kuulomuskari

Puhemuskari syksy 2023 Helsinki

Uusia osallaitujia haetaan nyt!

Hae mukaan toimintaan tapahtumasivulta: Puhemuskari


Yhteistyössä CIsumusan puhemuskareita kehittämässä:

CIsumusalla on toimisto Haagassa, Valkeassa talossa, Helsingissä.

CIsumusa – Projektikoordinaattori
Katariina Varjonen

Puhelinnumero 0405791450
S-posti katariina.varjonen@lapci.fi