CIsumusa


Kuvassa SI-lapsi etualalla kädet ylös nostettuina. Kulmassa CIsumusan logo

CIsumusa – Puhemuskareita kuulon ja kielen tueksi

CIsumusa-hankkeessa järjestetään puhemuskaritoimintaa pienille kuulovammaisille lapsille. Puhemuskari on kehitetty erityisesti kuulovammaisia lapsia varten ja siinä yhdistetään kielen ja kuulon kuntoutus tavoitteelliseen musiikkitoimintaan. CIsumusassa järjestetään myös vertaistukitoimintaa perheille vertaisviikonloppujen muodossa. CIsumusa-hanke pyrkii juurruttamaan puhemuskaritoimintaa sekä kuulovammaisille suunnattua musiikkitoimintaa, jotta toiminta jatkuisi myös hankkeen jälkeen.

Puhemuskareita ohjaa aina musiikkipedagogi yhdessä puheterapeutin kanssa. Kyseessä on kehittämishanke, jota tehdään yhdessä ohjausryhmän asiantuntijoiden avustuksella. Puhemuskareista toteutetaan toimintamalli, jonka avulla on mahdollista kouluttaa alan ammattilaisia ja tukea perheitä käyttämään musiikkia osana kuulovammaisen lapsen puheen ja kielen kehitystä. Hankkeessa kehitetään lähitoteutuksen lisäksi myös etäpuhemuskaria.

Kuka voi osallistua CIsumusan puhemuskareihin?

Puhemuskaritoiminta on suunnattu 0-6-vuotiaille kuulovammaisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen/huoltajilleen. Toiminta sopii kaikille kuulovammaisille lapsille, lievästä erittäin vaikeaan kuulovammaan. Lapsi voi käyttää kuulokojetta tai/ja sisäkorvaistutetta. Toiminta on perheille maksutonta.

Kuvassa etualalla äiti ja lapsi lattialla istumassa. Takana näkyy CIsumusan ohjaajia osoittamassa seinällä näkyviä kuvioita

Puhemuskareita järjestetään eri paikkakunnilla

CIsumusa-hanke on kolmivuotinen ja puhemuskaritoimintaa järjestetään hankkeen aikana eri paikkakunnilla. Helsingissä ryhmiä järjestettiin kolme vuosina 2019-2020. Jyväskylän kaksi puhemuskaria järjestettiin etätoimintana vuosina 2020-2021. Syksyllä 2021 toiminta siirtyy Tampereelle, jossa järjestetään lähitoiminnan lisäksi myös etätoimintaa. Etätoimintaan voi osallistua mistä päin Suomea tahansa Zoom-sovelluksen avulla.

CIsumusan puhemuskareiden vertaisviikonloppu

Toimintaan sisältyy yksi vertaisviikonloppu ryhmää kohden, jonka tarkoituksena on vertaistuen ja ystävyyksien syntyminen puhemuskaritoiminnan oheistuotteena. Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki ryhmän puhemuskarilaisten perheet.


Tulossa CIsumusassa

Kuulomusiikkiryhmä syksyllä 2021

Ryhmä on käynnissä.

Puhemuskarit syksyllä 2021

Syksyn 2021 puhemuskaritoimintaa järjestetään kahdessa eri ryhmässä. Toinen on lähitoteutuksena Tampereella ja toinen Zoom-etäyhteydellä, johon voi osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Syksyn 2021 ryhmät ovat täynnä.

Puhemuskarit keväällä 2022

CIsumusa-hankkeen viimeinen puhemuskariryhmä toteutetaan Tampereella keväällä 2022. Puhemuskaritoimintaa järjestetään vain lähiryhmänä. Haku ryhmään on käynnissä nyt ja hakemuksen voit käydä täyttämässä yllä olevasta linkistä.


Yhteistyössä CIsumusan puhemuskareita kehittämässä:

CIsumusalla on toimisto Haagassa, Valkeassa talossa, Helsingissä.

CIsumusa – Projektikoordinaattori
Saana Poutanen
Puh. 040 809 70 49
S-posti saana.poutanen@lapci.fi