Puhemuskarin toimintamalli kehitettiin CIsumusa-hankkeessa. Hankkeen aikana järjestettiin etä- ja lähitoimintaa kolmessa eri kaupungissa; Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella. Puhemuskari kehitettiin erityisesti kuulovammaisia lapsia varten, jossa yhdistettiin kielen ja kuulon kuntoutus tavoitteelliseen musiikkitoimintaan. CIsumusa-hanke järjesti vertaistukitoimintaa perheille vertaisviikonloppujen muodossa. CIsumusa-hankeen tavoitteena oli tuoda musiikin iloa perheille ja lisätä musiikin hyödyntämistä kuulonkuntoutuksessa.
Vuoden 2023 alusta CIsumusa jatkaa jatkuvalla rahoituksella. Jatkamme puhemuskareita etä- ja lähitoteutuksena ja testaamme myös hybridimallia, jossa osa osallistujista on paikan päällä ja osa mukana etänä. Hankkeen aikana toiminta on ollut perheille maksutonta. Rahoitusmallin muuttuessa toiminnasta aletaan periä nimellinen osallistumismaksu.
Puhemuskaritoiminta on suunnattu 0-6-vuotiaille kuulovammaisille lapsille sekä heidän huoltajilleen. Toiminta sopii kaikille kuulovammaisille lapsille, lievästä erittäin vaikeaan kuulovammaan. Lapsi voi käyttää kuulokojetta tai/ja sisäkorvaistutetta. Toiminnasta maksetaan nimellinen osallistumismaksu.
Toimintaan sisältyi hankkeen aikana yksi vertaisviikonloppu ryhmää kohden, jonka tarkoituksena oli vertaistuen ja ystävyyksien syntyminen puhemuskaritoiminnan oheistuotteena. Viikonloppuun tervetulleita olivat kaikki ryhmän puhemuskarilaisten perheet. Vertaisperheviikonloppuja järjestetään myös tulevaisuudessa puhemuskaritoimintaan osallistuville perheille.
Ilmoita lapsesi mukaan painamalla linkistä: Kuulomuskari
Hae mukaan toimintaan tapahtumasivulta: Puhemuskari
Yhteistyössä CIsumusan puhemuskareita kehittämässä:
CIsumusalla on toimisto Haagassa, Valkeassa talossa, Helsingissä.
CIsumusa – ProjektikoordinaattoriKatariina Varjonen
Puhelinnumero 0405791450S-posti katariina.varjonen@lapci.fi