CIsumusa


CIsumusa – Puhemuskareita kuulon ja kielen tueksi

CIsumusa-hankkeessa järjestetään puhemuskari- ja etämuskaritoimintaa pienille kuulovammaisille lapsille. Hankkeen tavoitteena on saada musiikki osaksi kuulovammaisten lasten perheiden arkea varhaislapsuudesta asti ja musiikin kielenkehitystä tukevien hyötyjen ulottaminen kuulovammaisten lasten perheisiin. Myöhemmin mukaan on tulossa mahdollisuus osallistua toimintaan etäyhteyden kautta.

Kenelle?

lapsikuvio

Muskaritoiminta on suunnattu pienille 0-6-vuotiaille kuulovammaisille lapsille sekä heidän vanhemmille/huoltajilleen ja toiminta on maksutonta.

Milloin ja missä?

Lokaatio-kuvio/puhemuskareita

2019-2020 Helsinki
2020-2021 Jyväskylä
2021-2022 Pohjois-Suomi

Puhemuskariryhmiä järjestetään kaksi kaupunkia kohden, syksyisin ja keväisin. Helsinkiin järjestetään yksi ylimääräinen ryhmä syksyllä 2020 suuren hakijamäärän vuoksi.

Vertaisviikonloppu

Toimintaan sisältyy yksi vertaisviikonloppu ryhmää kohden, jonka tarkoituksena on vertaistuen ja ystävyyksien syntyminen puhemuskaritoiminnan oheistuotteena. Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki ryhmän puhemuskarilaisten perheet.


CIsumusan syksyn 2020 puhemuskariryhmä Jyväskylässä tai etänä

Haku syksyn CIsumusaan on nyt auki! Syksyn 2020 puhemuskareiden tapahtumapaikka on Valterikoulu Onerva Jyväskylässä ja puhemuskareita pidetään keskiviikkoisin 30.9.-9.12.2020 klo 17.00. Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan lisää CIsumusasta Jyväskylässä ja täyttämään hakulomakkeen syksyn 2020 toimintaan.

puhemuskarikuvio/puhemuskareita

Jyväskylän puhemuskareita vetävät musiikkiterapeutti ja musiikkipedagogi Riitta Koski-Helfenstein sekä puheterapeutti Nina Kuusinen. Puhemuskaritoiminnan tutkimusta jatkaa puheterapeutti logopedian yliopistonlehtori Ritva Torppa, Helsingin yliopistosta.

Lue lisää ja jätä hakemus


CIsumusan syksyn 2020 puhemuskariryhmä Helsingissä

Helsinkiin järjestetään yksi ylimääräinen puhemuskariryhmä syksyllä 2020 niille, jotka eivät mahtuneet ensimmäisenä vuotena mukaan. Ryhmässä on vapaana yksi paikka, johon haetaan tällä hetkellä osallistujaa. Tule mukaan!

Muskarikerrat järjestetään lauantaisin klo 9:30 Helsingin Kulosaaressa 3.10, 10.10, 24.10, 31.10, 7.11, 14.11, 21.11, 28.11, 5.12. ja 12.12. Helsingin puhemuskariryhmä järjestetään lähitoimintana paikan päällä. Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan lisää CIsumusasta Helsingissä ja täyttämään hakulomakkeen syksyn 2020 toimintaan.

puhemuskarikuvio/puhemuskareita

Helsingin puhemuskaria vetävät CIsumusan aiemmista ryhmistäkin tuttu ja kokenut muskariohjaaja Juha-Matti Grönlund sekä logopedian opiskelija. Puhemuskaritoiminnan tutkimusta jatkaa puheterapeutti logopedian yliopistonlehtori Ritva Torppa, Helsingin yliopistosta.

Lue lisää ja jätä hakemus


Yhteistyössä

Puhemuskareita kehittämässä

CIsumusalla on toimisto Haagassa, Valkeassa talossa, Helsingissä.

CIsumusa – Projektikoordinaattori
Saana Poutanen
Puh. 040 809 70 49
S-posti. saana.poutanen@lapci.fi