Lainattavat lisävarusteet


LapCI ry:llä on kokoelma erilaisia lisävarusteita, joilla voidaan tukea sisäkorvaistutteen käyttöä. Lainaamme niitä jäsenperheillemme koekäyttöön. Koekäyttö on hyvä tapa saada käsitys siitä, onko kyseinen laite tarpeellinen ja/tai sopiva istutteen käyttäjälle.

Miten lainaus toimii?

Koekäyttöaika lainattavilla lisävarusteilla on kaksi viikkoa, jonka jälkeen laitteet on palautettava takaisin samassa kunnossa kuin ne olivat laina-ajan alkaessa. Jäsen on korvausvelvollinen, jos laite vioittuu tai rikkoontuu huolimattoman tai ohjeiden vastaisen käytön seurauksena tai riittämättömän pakkauksen takia takaisin postittaessa. Itse lainaaminen on maksutonta, jäsenen maksattavaksi jäävät kuitenkin paluupostikulut. Vaihtoehtoisesti lisävarusteen voi myös noutaa ja/tai palauttaa toimistolle (Ilkantie 4, 00400 Helsinki) erikseen sovittavana aikana tai LapCI ry:n tapahtumien yhteydessä.

Jos olet LapCI ry:n jäsen ja kiinnostunut lainaamaan lisävarusteita niin laita viestiä osoitteeseen info(at)lapci.fi.

Lainattavat lisävarusteet:

Cochlear Nucleus 8 Aqua +

Aqua+ N8 on vedenpitävä suoja Nucleus 8-puheprosessoria varten. Niin kuin aikaisemmatkin Aqua+ mallit, Aqua+ N8 toimii hyvin niin suolaisessa, makeassa kuin klooratussakin vedessä uimiseen. Aqua+ N8 -paketti sisältää kaksi puheprosessorin suojaa, yhden Aqua+ kelan magneetilla, varmuusnauhan, Mic lock -lukituksen, säilytyslaatikon sekä käyttöohjeet. Huomio, että Aqua+ N8 -paketteja on saatavana kahta erilaista: yksi CI500 ja sitä vanhemmille SI-malleille (Standard-magneetilla), ja yksi CI600-malleille (Profile Plus -magneetilla). Kysyessäsi Aqua+ N8 -pakettia lainaan mainitse minkä mallin sisäkorvaistute sinulla/lapsellasi on, jotta osaamme lähettää oikean paketin perille!

Ohjeet Aqua+ N8 suojien käyttöön

Cochlear Nucleus 7 Aqua+

Aqua+ N7 on vedenpitävä suoja Nucleus 7 -puheprosessoria varten. Se on suunniteltu käyttöön niin suolaisessa, makeassa kuin klooratussa vedessä, joten se sopii hyvin erilaisiin tilanteisiin. Aqua+ N7 -paketti sisältää puheprosessorin suojan, Aqua+ kelan magneetilla, varmuusnauhan, jalustinmallisen Mic Lock -lukituksen, säilytyslaatikon sekä käyttöohjeet. Paketti on saatavana myös tuplana.

Ohjeet Aqua+ N7 suojien käyttöön

Cochlear Nucleus 6 Aqua+, yhteensopiva myös N5:n kanssa

Aqua+ N6 on vedenpitävä suoja Nucleus 6 -puheprosessoria varten. Aqua+ N6 on yhteensopiva myös Nucleus 5 kanssa. Se on suunniteltu käyttöön niin suolaisessa, makeassa kuin klooratussa vedessä, joten se sopii hyvin erilaisiin tilanteisiin. Aqua+ N6 -paketti sisältää puheprosessorin suojan, Aqua+ kelan magneetilla, varmuusnauhan, jalustinmallisen Mic Lock -lukituksen, säilytyslaatikon sekä käyttöohjeet. Paketti on saatavana myös tuplana.

Ohjeet Aqua+ N6 suojien käyttöön

Cochlear Wireless

Cochlear Wireless -paketissa on lisälaitteita Cochlear Nucleus CP900 -sarjan puheprosessorin käyttäjille. Mukana tuleviin laitteisiin kuuluu pienoismikrofoni, TV-lähetin ja puhelinlisälaite. Pienoismikrofonilla käyttäjä voi toistaa ääntä suoraan puheprosessoriin. TV-lähetin (streamer) lähettää stereoääntä puheprosessoriin suoraan televisiosta, tietokoneesta tai äänentoistojärjestelmästä. Puhelinlisälaitteen avulla taas käyttäjän on helppo muodostaa langaton yhteys Bluetooth -laitteisiin.

Videolla Ulla kertoo Cochlear Wireless -paketista ja Comfort Audiosta

Comfort Audio

Comfort Audio on suunniteltu vastaanottamaan ääntä häiriöttömästi, ja se kulkee helposti mukana kaulasilmukkeessa. Toimii erityisen hyvin apuna mm. luokkahuonetilanteessa, kokouksissa tai muissa hälyisissä paikoissa. Paketti sisältää vastaanottimen, kuulokkeet, laturin, ohjeet ja kaulasilmukkeen. Comfort Audio on yhteensopiva sekä Cochlearin että MED-ELin laitteiden kanssa. Comfort Audion laina-aika on muista lainattavista lisävarusteita poiketen neljä (4) viikkoa.

Meluliikennevalot

Meluliikennevalot ilmoittavat melutason ylittämisestä valoilla ja sireenillä. Kun ääni nousee yli asetetun rajan, muuttuu vihreä valo keltaisen kautta punaiseksi. Sireeni hälyttää, kun äänenvoimakkuus nousee liian korkeaksi. Meluliikennevaloja on yleensä käytetty päiväkodissa tai alakoulussa kiinnittämään lasten huomiota äänenvoimakkuuden säätelyyn. Meluliikennevalon laina-aika on muista lainattavista lisävarusteista poiketen neljä (4) viikkoa.