Terveisiä toimistolta!


Kuvassa lapsia kahlaamassa rantavedessä

Kulunut kevät on ollut poikkeuksellinen. Se on on opettanut ihan jokaiselle, että elämä ei mene aina niin kuin suunnitellaan. Monelle erityislapsiperheelle tämä toki on tullut selväksi jo aiemmin. Me täällä LapCI ry:n toimistolla aloitimme vuoden intoa täynnä. Olimme hyvissä ajoin tehneet valmistelut kevään tapahtumia varten ja maaliskuun puolessa välissä kaikki meni uusiksi.

Meille oli selvää, että LapCI ry noudattaa Valtioneuvoston antamia ohjeita ja teemme kaikkemme, että jäsenistömme terveys ei vaarannu. Kevään ja alkukesän tapahtumat jouduimme perumaan, mutta toivomme, että elokuussa pääsemme jatkamaan toimintaa ja tapaamaan teitä ihan oikeasti, livenä!

Kuvassa lapsia leikkimässä

LapCI ry:n tapahtumien turvallisuus poikkeustilanteessa

Osallistuminen tapahtumiin voi arveluttaa poikkeustilanteessa ja sen jälkeen. Teemme tiivisti yhteistyötä palveluntarjoajien kanssa, jotta voimme toteuttaa tapahtumamme turvallisesti. Osallistujamäärää rajoitetaan suositusten mukaan ja painotamme ulkona tapahtuvaa toimintaa.

Myös tapahtumien turvallisuussuunnitelmissa on otettu huomioon poikkeustilanne ja työntekijät ohjeistetaan erikseen jokaista tapahtumaa varten. Tapahtumiimme ei voi osallistua, jos perheessä on ollut flunssan kaltaisia oireita, ja luonnollisesti myös työntekijät noudattavat samaa ohjeistusta. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeita ja päivitämme käytäntöjä heidän ohjeistuksensa mukaan.

Syksyn toiminta

Vaikka kesä on vasta edessä, suunnataan katseita jo vähän syksyyn: tapahtumat pyritään järjestämään normaalisti, seuraamme kuitenkin tilannetta ja teemme tarvittaessa muutoksia niihin.

CIsupajan puolella on tulossa paljon toimintaa. Kesäpäiville voi jo ilmoittautua: tervetuloa Viikinsaareen, Tampereelle tapaamaan muita SI-perheitä! Lisäksi tarjolla on viikonlopputapahtumia nuorille, lapsille, vanhemmille, ja koko perheelle. Uutuutena Voimauttava valokuva -viikonloppu, jonka ilmoittautuminen on myös avoinna! Sinne pääset tästä. Tarkemmat tapahtumien tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtumakalenterista, jota päivitetään koko ajan.

CIsumusalaisia piirissä
CIsumusa kevät 2020

CIsumusassakin elettiin jännittäviä hetkiä keväällä koronatilanteen vuoksi, josta voit lukea lisää tästä blogitekstistä. Syksyn suunnitelmat ovat kuitenkin olleet pitkään hyvässä vauhdissa ja myös positiivisia yllätyksiä on luvassa. CIsumusa-hanke on edennyt jo toiselle vuodelle ja puhemuskaritoiminta siirtyy syksyllä järjestettäväksi Jyväskylään. Saamme ensimmäistä kertaa toteutettua myös etäpuhemuskarin, johon kuulovammainen lapsi vanhempineen voi osallistua etäyhteyden avulla vaikka toiselta puolelta Suomea. Ilmoittautuminen Jyväskylän lähi- ja etäpuhemuskariin on avoinna 31.8. asti. Lisää tietoa ja hakemuksen toimintaan voit jättää tästä.

Aloittaessamme CIsumusa-hankkeen Helsingissä, saimme puhemuskaritoimintaan runsaan määrän hakemuksia. Valitettavasti kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Pohdimme ohjausryhmän kesken, olisiko meidän mahdollista toteuttaa vielä yksi ylimääräinen ryhmä Helsingissä niille, jotka eivät mahtuneet ensimmäisen vuoden toimintaan. Päätimme ryhtyä tuumasta toimeen ja nyt voimmekin sen jo vahvistaa: Helsinkiin järjestetään yksi ylimääräinen puhemuskariryhmä syksyllä 2020 niille, jotka jäivät ilman paikkaa ensimmäisenä vuotena! Mikäli ryhmään jää vapaita paikkoja, avaamme haun muillekin LapCI ry:n sivuilla.

Etätoiminnan kehittäminen

Teimme keväällä myös kyselyn etätoiminnasta ja sen kehittämisestä. Tuloksista selvisi, että kuntoutus (14 %), arkikuntoutus (15 %) ja varhaiskasvatus (15 %) nousivat vastanneiden mielestä tärkeimmiksi sisältöteemoiksi. Toteutustavoiksi toivottiin webinaareja (25 %), Nettitreffejä (24 %) ja anonyymeja chatteja (20 %). Etätoiminnan merkityksen puolelta tärkeiksi teemoiksi nousivat asiasisältö (29 %), vertaisten kokemukset (21 %) ja kysyminen (25 %).

Ehdimme kevään aikana jo kokeilla erilaisia toimintamuotoja ja jatkamme kehittämistä niistä saatujen kokemusten sekä kyselyn pohjalta. Toivottavasti näemme teitä jatkossa myös etänä!

LapCI ry:n tekemän etätoiminta-kyselyn tuloksia esittelevä kuva

Kesä on alkanut ja loma lähestyy LapCI ry:ssäkin

Kesäkuu on jo yli puolen välin ja juhannus on tulossa. Kai sitä pitää uskoa, että kesä on nyt täällä. Uimarannat täyttyvät ihmisistä ja Suomi alkaa siirtyä kesänviettoon. LapCI ry:n työntekijätkin ovat jäämässä lomalle. Toimisto on heinäkuun kiinni, mutta järjestöassistentti Isa on töissä heinäkuun ajan. Muistakaa myös ilmoittautua elokuussa vietettäville perinteisille LapCI ry:n kesäpäiville. Toivottavasti siellä nähdään!

Ihanaa kesää toivottaen LapCI ry:n työntekijät Isa, Janet, Jonna ja Saana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *