Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

CIsumusa Jyväskylässä

30.9. klo 17:009.12. klo 17:00

Ilmainen

CIsumusa – Puhemuskareita kuulon ja kielen tueksi

 

CIsumusa-hankkeessa järjestetään puhemuskari- ja etämuskaritoimintaa pienille kuulovammaisille lapsille. Hankkeen tavoitteena on saada musiikki osaksi kuulovammaisten lasten perheiden arkea varhaislapsuudesta asti ja musiikin kielenkehitystä tukevien hyötyjen ulottaminen kuulovammaisten lasten perheisiin. Mukana on mahdollisuus osallistua toimintaan etäyhteyden kautta.

Kenelle? Muskaritoiminta on suunnattu kaikille 0-6-vuotiaille kuulovammaisille lapsille sekä heidän vanhemmille/huoltajilleen.

 

Missä ja milloin? Syksyn 2020 CIsumusa-puhemuskariin hakeminen on alkanut. Puhemuskaritoiminta järjestetään Jyväskylässä keskiviikkoisin klo 17.00: 30.9, 7.10, 21.10, 28.10, 4.11, 11.11, 18.11, 25.11, 2.12 ja 9.12. Toinen ryhmä aloittaa Jyväskylässä keväällä 2021.

 

Puhemuskari etänä vai paikan päällä? CIsumusaan haetaan nyt ensimmäistä kertaa kahta kuulovammaista lasta vanhempineen osallistumaan etäpuhemuskariin. Toimintamalleja kehitetään yhdessä etäosallistujien kanssa, joten osallistujat pääsevät mukaan etäpuhemuskariin pari kolme kertaa lukukauden aikana tai sopimuksen mukaan. Voit siis osallistua etäpuhemuskariin mistä päin Suomea tahansa, jos sinulla on tarvittavat laitteet ja toimiva internetyhteys. Osallistuminen tapahtuu tietokoneen/tabletin kautta livelähetyksenä, joten teknisistä syistä etäosallistujia tarvitaan testaamaan yhteyttä jo ennen klo 17.00 Tarkemmat ohjeet ja osallistumispäivämäärät lähetetään etäläisille hyvissä ajoin ennen muskarin alkua.

 

Vertaisviikonloppu Toimintaan sisältyy yksi vertaisviikonloppu, jonka tarkoituksena on vertaistuen ja ystävyyksien syntyminen puhemuskaritoiminnan oheistuotteena. Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki ryhmän puhemuskarilaisten perheet. Toivomme, että mahdollisimman moni pääsisi viettämään CIsumusan maksutonta viikonloppua, johon osallistujat saavat itse toivoa ja ehdottaa haluamaansa toimintaa!

 

Ohjaajat Jyväskylän ryhmän vetämisestä vastaavat Nina Kuusinen ja Riitta Koski-Helfenstein. Toiminnan suunnittelusta vastaavat yhdessä puheterapeutti Nina Kuusinen, musiikkiterapeutti Riitta Koski-Helfenstein, puheterapeutti logopedian yliopistonlehtori Ritva Torppa ja musiikkiterapeutti, musiikin varhaiskasvatuksen lehtori Laura Huhtinen-Hildén.

 

Tutkimus Puheterapeutti ja logopedian yliopistonlehtori Ritva Torppa tutkii Jyväskylän puhemuskaritoiminnassa lasten kielen ja kuulon kehitystä. Ritva tulee tapaamaan osallistujia ja sopii tapaamisista henkilökohtaisesti perheen kanssa.

 

Hankkeen tuotokset CIsumusan toimintamalleja kehitetään koko hankkeen ajan ja kehittyneitä malleja ja tuotoksia esitetään ja opetetaan myöhemmin mm. alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Puhemuskareita kuvataan ajoittain opetusmateriaalin tuottamiseksi.

 

CIsumusan puhemuskareihin osallistuminen on maksutonta.

 

Hakuaikaa on jatkettu 31.8.2020 asti. Hakemus ei ole sitova, joten voit jättää hakemuksen, vaikka et olisi varma osallistumisestanne.

 

Jätä hakemus CIsumusaan tästä!

Tiedot

Alkaa:
30.9. klo 17:00
Loppuu:
9.12. klo 17:00
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:

Tapahtumapaikka

Valterikoulu Onerva
Kukkumäentie 27
Jyväskylä, 40600