Vertaisviikonloppu vanhemmille Mathildedalissa


Kuvassa B&B Sypressi

Kirpeä syystuuli, alkava ruska, hyvä seura ja kaunis ympäröivä luonto: näistä palasista rakentui tämän(kin) vuoden vertaisviikonloppu vanhemmille. Oli suuri ilo päästä rentoutumaan ja nauttimaan Mathildedalin idyllisessä kylässä vertaistuesta parhaimmassa seurassa. Lue tästä viikonloppuun osallistuneen työntekijämme, järjestöassistentti Katariinan kooste vanhempien vertaisviikonlopun ohjelmasta ja tunnelmista.

Lauantai

Lauantaina saavuimme kodikkaaseen ja tunnelmalliseen B&B Sypressiin. Meitä oli vastaanottamassa talon emäntä ja hänen hurmaava koiransa. Lounas oli katettu pöytään ja pääsimme heti nauttimaan talon upeasta ruoasta. Osa porukasta oli jo osallistunut useampaan vanhempien viikonloppuun ja osa oli mukana ensimmäistä kertaa. Tavoitteeksi viikonlopulle otettiin rentoutuminen, irtiotto arjesta.

Kuvassa kajakkeja ja ihmisiä niiden ympärillä kuuntelemassa ohjaajan kerrontaa

Päivällä lähdimme kajakeilla retkelle Matildanjärvelle. Aluksi oli jännitystä ilmassa, että pääsemmekö kajakkeihin kuivin vaattein, mutta vesille lasku sujui mainiosti.

Meloimme järven rantoja pitkin ja rantauduimme pienelle saarelle evästauolle. Luonto ympärillä oli upea ja seesteinen. Oppaamme Natura Vivalta kertoi alueen ympäristöstä ja kansallispuiston historiasta.

Kuvassa ruokalautasia, toisessa keittoa ja toisessa salaattia. Vieressä omenamehumuki ja lusikka.

Palattuamme Sypressiin meitä odotti mahtava illallinen. Sen jälkeen ilta jatkui rennosti yhdessä istuskellen ja saunoen.

Keskusteluissa aiheena oli tietysti ne omat erityiset lapset. Jaettiin omia kokemuksia SI-käyttäjän vanhempina, mutta puheenaiheita oli myös paljon muita. Puheen pulputuksen joukosta kuului naurua vähän väliä.

Sunnuntai

Kuvassa Ruukin kehräämön ohjaaja kertomassa pajuamppelin valmistuksesta.

Sunnuntaina päivän ohjelmassa oli kukka-amppeleiden tekoa pajun oksista Ruukin Kehräämöllä. Amppelin teossa oli helppo onnistua ohjaajan hyvien ohjeiden ja esivalmisteluiden ansiosta. Oli mahtavaa nähdä ihmisten innostus ja pohdinta siitä, minne amppelin kotonaan laittaisi tai kenelle sen veisi lahjaksi.

Luomuksista tuli upeita.

Lopuksi saimme mielenkiintoisen esittelyn siitä, miten alpakan villa muotoutuu pitkän prosessin jälkeen lankakeräksi.

Käsitöiden jälkeen palasimme vielä kerran Sypressin herkkuja notkuviin pöytiin. Kävimme vielä läpi osallistujien fiilikset ja suurimmalla osalla viikonloppu oli auttanut rentoutumaan ja irtautumaan hetkeksi arjen kiireistä. Monet olisivat halunneet jäädä vielä pidemmäksi aikaa. Viimeisenä haimme vielä tuliaiset kotiin Mathildedalin kylän ihanista pienistä putiikeista.

”Onneksi on tälläinen järjestö ja tälläisiä tapahtumia.”

Monen osallistujan suusta kuultua

Kiitos kaikille osallistujille ja kiitos saamastamme palautteesta. Otamme ne huomioon seuraavaa vanhempien viikonloppua suunnitellessa!

Syksyisin terveisin,
toimiston väki

Pst! LapCI ry:n aiemmista vanhempien viikonlopuista voit käydä lukemassa täällä ja täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *