Kuulopajoja lapsille ja nuorille


Kuluneena keväänä Kuulopaja on järjestänyt lapsille ja nuorille monenlaista tapahtumaa, viimeisimpänä hengailuillan nuorille ja temppuillan lapsille. Fazerin vierailusta kirjoitimmekin jo aiemmin. Olemme saaneet osallistujilta tapahtumista hyvää palautetta sekä loistavia ideoita tulevaa syksyä varten. On suuri ilo huomata, miten Kuulopajoista on tullut pidetty tapahtumakonsepti, johon myös uudet osallistujat löytävät helposti tiensä.

Pizzaa, lautapelejä ja tiktokkailua nuorille

Kuvassa pizza ennen paistoa. Pizzan päälle on aseteltu pepperonin siivuja hymynaaman muotoon
Illan suloisin pizza

Huhtikuun lopussa kokoonnuimme nuorten kanssa Helkan tuvalle, Helsingin Haagaan. Paikalle tuli juuri sopiva määrä porukkaa jotta kaikkiin ehti tehdä illan aikana tuttavuutta, ja kaikki ehtivät paistaa oman pizzansa (vaikka uuni hieman reistailikin). Ohjelmassa ei ollut mitään ”erikoista”: tarkoitus oli vain hengailla mukavassa seurassa, rupatella ja pelata mieluisia lautapelejä.

Loppuillasta intouduimme kuvaamaan pari TikTok-videota (ne ja monta muuta hauskaa videota löytää Kuuloliiton Tiktok-sivuilta), ja pelaamaan ”en ole koskaan” -peliä. Oli tosi kiva nähdä paikalla myös täysin uusia kasvoja, toivottavasti heidän kanssaan nähdään tulevissakin tapahtumissa! Kuulopajat onkin alun perin suunniteltu maksuttomiksi matalan kynnyksen tapahtumiksi, joihin lasten ja nuorten on helppo tulla, vaikka he eivät etukäteen tuntisikaan ketään muita huonokuuloisia vertaisia. Suosittelemme lämpimästi nuoria uskaltautumaan tuleviinkin hengailuiltoihin, tässä porukassa et jää yksin.

Kuvassa joukko nuoria sekä kolme aikuista istuu sohvalla ja poseeraa kameralle. Parilla heistä on vappupallot käsissään
Kuvassa hengailuiltaan osallistuneita nuoria sekä vetäjät Viivi, Isa ja Oona

Temppuilta vol. 2

Kuvassa aikuinen naisohjaaja ja poikalapsi, jotka seisovat hiekkakentällä vierekkäin ja molemmilla on toinen käsi pystyssä
Leikkikavalkadiin kuului mm. maa, meri, laiva -leikki

Osa saattaakin muistaa, että Kuulopaja järjesti viime syksynä temppuillan lapsille Pukinmäen sirkuskoululla. Temppuilta sai toukokuun alussa jatkoa; tällä kertaa emme kuitenkaan seikkailleet sisätiloissa, vaan uhmasimme hyytävää tuulta ja vietimme mukavan iltapäivän lasten kanssa Pirkkolan liikuntapuiston kentällä leikkien, pelaten ja temppuillen. Liikunnanohjaajana meillä oli Kisakallion urheiluopistossa opiskeleva Mikael, joka näytti lapsille mm. pallon pomputtelua, laati erilaisia taitoja testaavan temppuradan ja tsemppasi lapsia ylittämään itsensä.

Alkuperäiset suunnitelmat korkeushypystä ja muutamasta muusta ohjelmanumerosta jouduimme valitettavasti hylkäämään kunta-alan lakosta johtuen, mutta viime hetkillä vaihtuneista suunnitelmista huolimatta saimme parituntisen tapahtuman sujumaan hyvin. Tapahtumaan osallistuneet lapset olivat harvinaisen energistä sorttia, minkä ansiosta tässä tapahtumassa ei tylsää hetkeä vietetty.

Kuvassa joukko aikuisia ja lapsia seisovat jonossa pälyillen ympärilleen, taustalla näkyy pelikenttää
Kuvassa meneillään kapteeni käskee -leikki

Kuulopajan tuleva syksy

Niin kuin aina, kyselimme osallistujilta heidän toiveitaan tulevia tapahtumia varten. Näiden toiveiden perusteella tulevana syksynä on ainakin luvassa lisää hengailuiltoja sekä menevää tekemistä lapsille.

Jos sinulla tai lapsellasi on erityinen toive Kuulopajan tapahtumien osalta, niin kerro se meille! Jos haluaisit kokeilla jotain lajia (esim. seinäkiipeilyä, keilausta, parkouria) tai kokea erityisen elämyksen (elokuvaillan, teatteri- tai huvipuistovierailun), mutta et syystä tai toisesta ole pystynyt sitä tekemään (esim. taloudellisten syiden takia), kerro meille ja katsomme, josko Kuulopaja voi toteuttaa toiveesi. Laita viestiä CIsupajan projektikoordinaattori Isalle joko tekstiviestitse/Whatsapissa p. 045 859 0888 tai s-postitse isa.pulli(at)lapci.fi.


Keväisin terveisin,
LapCI ryn toimisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *