Kuulopajan seikkailu Fazerilassa


Kuvassa Fazerin vierailukeskuksen aulatila ja siellä oleva lasinen trooppinen puutarha. Etualalla eteisen matto ja vasemmassa reunassa seisoo lapsi selin kuvaajaan päin.
Aulasta oli suora näkymä trooppiseen puutarhaan

Menneenä lauantaina järjestimme varmasti vuoden makeimman tapahtuman Fazerin tehtaan vierailukeskuksessa Vantaalla yhdessä Kuuloliiton kanssa. Kuulopajan kierros Fazerilassa keräsi huikean määrän osallistujia: pääsimme kiertämään ja maistelemaan herkkuja lähes 30 lapsen ja nuoren seurassa!

Tutustumista Fazerin historiaan ja herkkuihin

Alkuun katsoimme kaikki yhdessä videon, jossa kerrottiin Karl Fazerin tarinaa aina lapsuudesta saakka ja siitä, miten Fazer loi kovalla työllä ja muutamilla onnenkantamoisilla suuren makeisyrityksensä. Fazerin suklaa tunnetaan myös muualla maailmassa, ja yritys pyrkiikin kehittymään ja keksimään uusia ideoita koko ajan, jotta se voi menestyä tulevaisuudessakin.

Videon jälkeen lähdimme kiertelemään esittelytiloja. Osallistujilla oli niin paljon kysymyksiä ja ihmeteltävää, että opas pääsi kertomaan ja vastailemaan taukoamatta. Esittelytiloista löytyi myös pieni trooppinen puutarha. Puutarhassa kasvoi mm. ananasta, banaania sekä tietysti kaakaopapuja. Kaakaopavut aiheuttivat ihmetystä, sillä ne kasvoivat suoraan puun rungosta, eivätkä sen oksilla.

Esittelytilassa oli paljon kaikenlaista; siellä pystyi pelaamaan kestävän viljelyn peliä ja katsomaan pallokartasta, mistä päin maailmaa kaakaopavuista tehty massa saapuu Suomeen. Saimme myös maistaa ”hämykarkkeja”, jotka eivät maistuneetkaan siltä, mitä karkin ulkonäkö antoi olettaa.

Fazerilan tehtaan tuotteita tarjolla isossa telineessä, josta lähtee lasikulhoja, joissa on erilaisia herkkuja. Ympärillä parveilee lapsia

Lopuksi oli kierroksen odotetuin osuus, jolloin sai maistella Fazerin karkkeja niin paljon kuin halusi. NAM!

Oli mukavaa tavata paljon uusia kasvoja ja nähdä vanhoja tuttuja! Minä aloitin maanantaiaamun työt tapahtumasta mukaan saadun Fazer-herkkukassin suklaalevyllä, hehhe!

Keväisin terveisin,
Katariina

Pst! Seuraava Kuulopaja onkin tulossa jo toukokuussa! Ilmoittaudu mukaan: lapci.fi/tapahtuma/temppuilta2022/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *