Vuosikooste 2023


Vuosi 2023 jätetään kohta taakse rakettien paukkeeseen ja väriloistoon. Mutta ennen sitä voidaan hieman muistella mitä kaikkea tämä vuosi meille toi.

Koko perheiden riehaa

Vuosi alkoi talvisessa riehassa Ähtärissä, missä liidettiin niin pulkalla kuin luistimilla. Suurin koko perheen tapahtuma koko vuonna oli tietenkin kesäpäivät, joihin osallistui huimat 19 jäsenperhettä ympäri Suomen. Kesäpäivillä perheet pääsivät kulkemaan Tarzanin jäljillä sekä etsimään geokätköjä. Muita koko perheen tapahtumia järjestettiin myös vapaaehtoisten voimin kuten skuuttiparkki ja vertaisviikonloppu Viitasaaressa. Nämä vapaaehtoisten vetämät CIsupajaset saivat tänäkin vuonna osallistujilta todella hyvää palautetta, joten niitä tullaan järjestämään niin paljon mahdollista ja ideoita ja innokkuutta pieneltä vapaaehtoisten porukalta löytyy.

Pelailua ja pelleilyä nuorten kanssa

Nuorille ja isommille lapsille järjestettiin Kuulopajoja, joiden ideana on tehdä, touhuta ja saada nauttia vertaistuesta ilman vanhempia. Suurin osa Kuulopajan tapahtumista on suunniteltu nuorten ja lasten toiveiden pohjalta ja niitä ideoita riittää! Nuorten suurimmat tapahtumat olivat varmaankin nuorten urheiluleiri ja syysleiri sekä unohtamatta tietenkään Englannin kielimatkaa, josta pääset lukemaan hieman enemmän alempana.

Pienten lasten leikkitreffejä

Vuoden 2023 uutuutena järjestettiin alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen leikkitreffejä! Treffejä järjestettiin koko vuonna kaksi maaliskuussa ja syyskuussa. Ison suosion myötä varmasti leikkitreffejä nähdään myös ensi vuonna. Pienet SI-lapset pääsivät tapaamaan toisiaan vielä lokakuussa Lempäälän Ideaparkissa. Itsetehdyt naamiot päässään lapset pääsivät leikkimään ritarilinnaan ja kohtaamaan lohikäärmeen! Oli hienoa nähdä näin monta sisäkorvaistutetta käyttävää lasta samaan aikaan.

Englannin leiri

Englannin leiri ansaitsee oman otsikon tämän vuoden muisteluissa, sillä olihan se todella iso juttu! Englannin kielimatkan tunnelmiin pääsee parhaiten katsomalla LapCI ry:n instagramin kohokohtia tai lukemalla blogia https://lapci.fi/blogi/cisupaja/kielimatka-englantiin/. Kielimatkan tavoitteena oli kannustaa kuulovammaisia nuoria tähtäämään ulkomaille opiskelemaan tai opiskelemaan vieraita kieliä sekä näyttämään, että he pystyvät mihin vain!

Etätapahtumia ja yhteistyötä

Vaikka korona ei jyllännyt enää tänä vuonna niin etätapahtumia toteutettiin silti. Webinaarien aiheina olivat Ling:in äänteet, työnhaku, varhaiskasvatus ja opiskelu. Vanhemmille järjestettiin kahdet nettitreffit, jotka sisälsivät luottamuksellista keskustelua vanhempien ja vapaaehtoisten välillä. Vuoden 2024 starttaakin vanhempien vertaistreffit https://lapci.fi/tapahtuma/vertaistreffit/.

Yhteistyön voimaa hyödynnettiin muun muassa nuorten talvileirillä, työnhakuwebinaarissa, musaviikonlopussa, nuorten ja lasten urheiluleireillä, nuorten syysleirillä sekä molemmissa pikkujouluissa. Unohtamatta tietenkään aikaisemmin mainittuja Kuulopajoja.

Kiitos kaikille vuodesta 2023!

Terveisin LapCI ry:n työntekijät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *