Etäpakopeli-ilta Vol. 2!


etäpakopeli

Kuulopaja lähti jo toista kertaa seikkailemaan etäpakopelien maailmaan lauantaina 19.9. Järjestimme omat pelit lapsille (8–12-vuotiaille) ja nuorille (13–17-vuotiaille). Lue tästä raportti illan menosta!

Jääkarhun silmää metsästämässä

Etäpakopeli-ilta alkoi lasten vuorolla. Tässä pakohuoneessa olimme nalkissa kartanossa, ja tehtävänämme oli löytää kauan kadoksissa ollut, kaunis timantti nimeltä Jääkarhun silmä. Pelinvetäjämme Hanna Running Rabbitistä ei päästänyt osallistujia tässä pelissä liian helpolla, vaan haastoi meidät todella kääntämään jokaisen ”kiven” ja tutkimaan huoneessa olevia yksityiskohtia hartaudella. Vaikka aivonystyröitämme haastettiin monenmoisilla laskutehtävillä sekä teräksistä päättelykykyä vaativilla arvoituksilla, suoritimme pelin läpi jo tunnissa! Lasten ryhmä oli pienestä koostaan huolimatta erittäin taidokas, tehokas ja nopea vihjeiden hoksaamisessa. Meille mukana olleille aikuisille oli suuri ilo saada todistaa niitä aitoja oivalluksen ja onnistumisen tunteita, joita lapset saivat pelin tuoksinassa. Parasta palautetta pelin lopuksi oli kuulla, että osallistujat toivoisivat samanlaisia peli-iltoja myös tulevaisuudessa.

Kuvakaappaus Zoomista, kuvassa näkyy etäpakopelin osanottajat

/etäpakopeli vol. 2
Tällä tiimillä olimme selvittämässä timantin mysteeriä

Maagisen hissin pyörityksissä

Toinen illan peleistä oli nuorten kanssa pelattu Hissi. Tämä peli ei ollut pelkästään vaativuustasonsa, vaan myös teemansa puolesta hieman kypsemmälle yleisölle tarkoitettu. Hississä me osallistujat olimme jumittuneet keskelle jonkun muistoa limbomaiseen tilaan, jossa tehtävämme oli selvittää tähän muistoon liittyvä, osittain hyytäväkin arvoitus. Pakohuonevalinta oli onnistunut, sillä tehtävää riitti monen eri kerroksen verran (hissimme kävi useammassakin huoneessa) ja kynät todella sauhusivat kirjoittaessamme muistiinpanoja ylös. Myös tässä pelissä Hanna toimi pelinvetäjänä, ja hän onnistuikin loistavasti luomaan peliin sopivan, lähes eteerisen tunnelman. Nuorten ryhmä koostui erittäin nokkelista pelaajista, ja vaikka ryhmä olikin paljon ”analyyttisempi” kuin lasten porukka (meillä kesti hieman kauemmin pohtia vihjeitä), saimme ratkaistua muiston arvoituksen vain vähän yli tunnissa! Peli oli siis nappisuoritus, ja mukana olleet osallistujat tykkäsivät kovasti.

Zoom-kuvakaappaus nuorten etäpakopelin osallistujista

/etäpakopeli vol. 2
Ilta alkoi jo hämärtää, mutta se vain lisäsi tämän tiimin tunnelmaa!

Kiitos kaikille osallistujille onnistuneesta, hauskasta ja vauhdikkaasta etäpakopeli-illasta!

Jos haluat jatkossakin samanlaisia etätapahtumia tai sinulla on ideoita sen suhteen, kuinka voisimme kehitellä Kuulopajoja, pistä viestiä tulemaan osoitteeseen info@lapci.fi! Otamme mielellämme toiveita ja ideoita vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *