Vieraskynä: Nuorten etäpakopeli!


etäpakopeli

Järjestimme yhdessä Kuuloliiton kanssa vauhdikkaan etäpakopelin kuulovammaisille nuorille keskiviikkona 20.5. Etäpakopeli oli varsin onnistunut, ja saimme paljon hyvää palautetta tapahtumaan osallistuneilta. Ohessa peliin osallistuneen nuoren, Emma Kähkösen kirjoittama raportti peli-illasta!

Etäpakopeli – miten se oikein toimii?

Kuuloliitolla ja LapCI ry:llä oli Room Escape Running Rabbitin kautta etäpakopeli Zoomissa alle 18-vuotiaille huonokuuloisille nuorille 20.5. Huoneen nimi oli bunkkeri, ja siinä tarkoituksena oli päästä pakoon museosta, johon oltiin lukkiuduttu. Osallistujia oli kahdessa huoneessa yhteensä kymmenen. Peli toimi siten, että pelinvetäjä kuvaili huoneita, joissa kuvitteellisesti oltiin ja myös sen, mitä tavaroita huone sisälsi ja meidän osallistujina oli kysyttävä oikeita kysymyksiä päästääksemme eteenpäin. Pelissä käytettiin myös WhatsApp-ryhmää, jonne tuli videoita ja äänitteitä pakoamme auttamaan.

Nuorten etäpakopeli: osallistujat ryhmäkuvassa
Pelin lopuksi paikalla olleiden kanssa otettu yhteiskuva

Jälkifiilikset – suosittelisinko etäpakopeliä?

Itse tykkäsin tosi paljon kokemuksesta. Olen käynyt myös oikeissa pakohuoneissa, mutta tämä oli tosi erilainen kokemus. Pakohuoneethan perustuvat vihjeiden etsimiseen ja sitten niistä pääteltäviin asioihin. Tämä etänä toimiva pakopeli perustui enemmän näihin vihjeistä pääteltäviin asioihin, jonka takia niistä oli tehty haastavampia. Sanoisin siis, että kannattaa kokeilla myös tätä mahdollisuutta pelata etänä paikalla pelattavien pakohuoneiden lisäksi. Joudut käyttämään enemmän mietintänystyröitäsi, mutta muuten idea on täysin sama eli pakoon täytyisi päästä tunnin aikana. 

Kiitos Emma! Koska nuorten etäpakopeli onnistui niin hyvin olemme varmasti järjestämässä samanlaisia tapahtumia myös tulevaisuudessa. Oletko kiinnostunut osallistumaan? Onko sinulla muita ideoita etänä pelattavien ryhmäpelien suhteen? Kerro se meille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lapci.fi, otamme aina vastaan uusia ideoita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *