CIsumusan haku on auki, tervetuloa mukaan!


CIsumusassa on tohina käynnissä, sillä syksyksi haetaan uusia osallistujia jopa kahteen puhemuskariryhmään. Näiden CIsumusan liveryhmien lisäksi järjestetään myös etäpuhemuskari, johon voi osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Hae tästä Jyväskylän lähi- tai etäpuhemuskariin
Hae tästä Helsingin puhemuskariin

CIsumusa-hanke vietti keväällä vuosipäiväänsä ja oli jo jättämässä Helsingille hyvästit. Suuren kysynnän vuoksi CIsumusa päätti kuitenkin koota vielä yhden puhemuskariryhmän niistä hakijoista, jotka eivät mahtuneet mukaan ensimmäisenä vuotena. CIsumusa haluaa tukea kuulovammaisten lasten kuulon ja kielen kehitystä ja jakaa vertaistuen voimaa kaikille perheille, jotka sitä tarvitsevat. Ryhmässä on tilaa vielä yhdelle kuulovammaiselle lapselle ja hänen vanhemmalleen. Voit jättää hakemuksen Helsingin puhemuskariin 2.8.2020 mennessä.

Aika oli kuitenkin siirtyä samalla myös Jyväskylään. Saimme keväällä 2020 pienen maistiaisen etäpuhemuskarista koronan muuttaessa suunnitelmia. Jouduimme peruuttamaan kolme viimeistä kertaa, mutta peruuntuneiden kertojen tilalle osallistujille kuvattiin puhemuskarivideoita ja viimeinen kerta järjestettiin etäyhteydellä. Varsinaisen etäpuhemuskarin aloitamme kuitenkin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä liveryhmän ohessa. Etäpuhemuskari mahdollistaa toiminnallaan alueellista tasa-arvoa tuomalla puhemuskarit kuulovammaisten lasten kotiin, asuinpaikasta riippumatta. Haku Jyväskylän puhemuskareihin on avoinna 31.8.2020 asti ja hakea voi lähi- tai etäpuhemuskariin, omista tarpeista riippuen.

Helsinkiin, Jyväskylään vai etänä?

CIsumusa-hankkeessa järjestetään puhemuskari- ja etämuskaritoimintaa pienille kuulovammaisille lapsille. Hankkeen tavoitteena on saada musiikki osaksi kuulovammaisten lasten perheiden arkea varhaislapsuudesta asti ja musiikin kielenkehitystä tukevien hyötyjen ulottaminen kuulovammaisten lasten perheisiin.

Kenelle? 

Muskaritoiminta on suunnattu kaikille 0-6-vuotiaille kuulovammaisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen/huoltajilleen.

Missä ja milloin? 

Jyväskylän puhemuskaritoiminta järjestetään syksyllä 2020 keskiviikkoisin klo 17.00: 30.9, 7.10, 21.10, 28.10, 4.11, 11.11, 18.11, 25.11, 2.12 ja 9.12. Haku on avoinna 31.8.2020 asti.

Helsingin puhemuskaritoiminta järjestetään syksyllä 2020 lauantaiaamupäivisin. Aika ja paikka tarkentuvat myöhemmin. Haku on avoinna 2.8.2020 asti.

Puhemuskari etänä vai paikan päällä? 

CIsumusaan haetaan nyt ensimmäistä kertaa kahta kuulovammaista lasta vanhempineen osallistumaan etäpuhemuskariin. Toimintamalleja kehitetään yhdessä etäosallistujien kanssa ja osallistujat pääsevät mukaan etäpuhemuskariin pari-kolme kertaa lukukauden aikana tai sopimuksen mukaan. Voit siis osallistua etäpuhemuskariin mistä päin Suomea tahansa, jos sinulla on tarvittavat laitteet ja toimiva internetyhteys. Hakiessasi etäpuhemuskariin, täytä Jyväskylän hakulomake, jossa pääset ilmoittamaan kiinnostuksestasi etäyhteystoteutukseen.

Vertaisviikonloppu 

CIsumusan toimintaan sisältyy vertaisviikonloppu, jonka tarkoituksena on vertaistuen ja ystävyyksien syntyminen puhemuskaritoiminnan oheistuotteena. Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki ryhmän puhemuskarilaisten perheet.

Ohjaajat 

Jyväskylän ryhmän vetämisestä vastaavat Nina Kuusinen ja Riitta Koski-Helfenstein.

Helsingin ryhmän vetämisestä vastaavat CIsumusan aiemmista ryhmistä tuttu ja kokenut muskariohjaaja Juha-Matti Grönlund ja logopedian opiskelija

Toiminnan suunnittelusta vastaavat yhdessä vetäjät, puheterapeutti logopedian yliopistonlehtori Ritva Torppa ja musiikkiterapeutti, musiikin varhaiskasvatuksen lehtori Laura Huhtinen-Hildén.

Tutkimus 

Puheterapeutti ja logopedian yliopistonlehtori Ritva Torppa tutkii puhemuskaritoiminnassa lasten kielen ja kuulon kehitystä. Ritva tulee tapaamaan osallistujia ja sopii tapaamisista henkilökohtaisesti perheen kanssa.

Hankkeen tuotokset 

CIsumusan toimintamalleja kehitetään koko hankkeen ajan ja kehittyneitä malleja ja tuotoksia esitetään ja opetetaan myöhemmin mm. alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Puhemuskareita kuvataan ajoittain opetusmateriaalin tuottamiseksi.


CIsumusan puhemuskareihin osallistuminen on maksutonta.

Seuraamme myös syksyllä koronatilannetta ja noudatamme hallituksen antamia ohjeita. Siirrämme tarvittaessa kaiken toiminnan etäyhteydellä toteutettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *