Muistoja juhlavuoden kunniaksi: Monika Hämälä, Kuurojen liitto


Sain ilon ja kunnian kirjoittaa blogiin LapCI ry:n kanssa tekemästämme yhteistyöstä. Vaikka olen vielä suhteellisen uusi alalla, olen jo ehtinyt syventyä yhteistyöhön LapCI ry:n kanssa nuorisotyön parissa. Ensimmäinen vahva muistoni liittyy ensimmäiseen Suurleiriin. Ennen leiriä olin tiiviissä yhteydessä tarmokkaan Janetin kanssa, joka oli avuksi kaikissa leiriin liittyvissä kysymyksissä ja tarjosi tukea aloittelevalle nuorisosihteerisijaiselle täysin uuden äärellä. LapCI ry oli yksi merkittävimmistä yhteistyökumppaneistamme Suurleirin aikana, ja tämä kokemus opetti minulle, että heidän työntekijänsä hoitavat tehtävänsä ripeästi ja luotettavasti myös muissa tapahtumissa. Heillä on käytössään tehokkaat työkalut, mikä onkin osa heidän menestysreseptiään.

Palatakseni Suurleiriin, jolloin Isa astui ensimmäistä kertaa kuulovammaisten ja viittomakielisten maailmaan. Ihailen hänen rohkeuttaan sukeltaa suoraan uuteen ja tuntemattomaan: kohdata ensimmäistä kertaa kaikki mahdolliset kuulovammaiset ja viittomakieliset. Leiri varmasti tarjosi hänelle valtavan oppimiskokemuksen.

Vaikka jätin hetkeksi nuorisotyön taakse, palatessani viime vuonna tehtäviini huomasin, että Isa oli kehittynyt valtavasti vuosien varrella ja muodostunut arvokkaaksi liittolaiseksi. Hän on todellinen voimanpesä ja osaa pitää langat käsissään. Lämpimät terveiset sinne vanhempainvapaalle!

Katariinaan tutustuin paremmin viime vuonna Suurleirin aikana. Ihmettelen, mistä LapCI ry löytää tällaisia timantteja työntekijöitä – Katsu erottuu erityisesti aikataulunhallinnassaan ja työnjaossaan. Parasta hänessä on se, että hän ottaa viittomakielisten tarpeet vakavasti ja muistuttaa muita saavutettavuuden tärkeydestä, mikä keventää meidän vähemmistöstressiämme.

Yhteistyö LapCI ry:n ja muiden kuulo- ja viittomakielialan järjestöjen kanssa on tiivistynyt vuosien varrella, ja tuloksena on muun muassa yhteisiä talvileirejä, erittäin suosittuja koko perheen pikkujouluja, apuohjaajakoulutusta sekä Suurleirejä ja kerhotoimintaa pääkaupunkiseudulla. Aavistan, että tämä ei jää tähän, vaan kehitämme yhdessä vielä monia muita upeita yhteistyömahdollisuuksia!

Sydämelliset onnittelut LapCI ry:lle neljännesvuosisadan kunniaksi!

Suurleiri 2023

– Monika Hämälä, Nuorisosihteeri Kuurojen liitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *