Esittelyssä hallituksen uusi puheenjohtaja Ali


Kuvassa teksti "LapCI ry:n uusi puheenjohtaja ali Ghiasi" ja kuvassa Ali kahvikuppi kädessä.

Tänä keväänä yhdistyksemme hallitus koki melkoisen mullistuksen, kun samalla kertaa yhdistyksen hallituksesta lähti ja hallitukseen tuli kolme uutta jäsentä. Lisäksi yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan nimikyltti pistettiin vaihtoon, kun hallituksen pitkäaikainen jäsen Ali Ghiasi nousi paikalle. Tässä artikkelissa Ali kertoo hieman itsestään, ajatuksistaan sekä omasta kokemuksestaan yhdistyksen jäsenenä.

Hei kaikki!

Olen Ali Ghiasi ja olen yhdistyksen hallituksen uusi puheenjohtaja. Olen kahden ihanan lapsen isä: 6-vuotiaan Säban, joka on perheemme liikkeellepaneva voima ja jolla on ”vaihtoehtoiset korvat”; ja 2-vuotiaan Soroushin, joka on jatkuva hulvattomuuden lähde ja syy 90 prosenttiin perheemme vakuutuskorvausvaatimuksista! Vaimoni Leyla ja minä olemme molemmat insinöörejä ja asumme Tampereella. Perheenä olemme tiivis yksikkö, ja rakastamme sosialisoida. Perheeni ja minä olemme olleet LapCI ry:n toiminnassa mukana nyt yli kuusi vuotta. Liityimme yhdistykseen jo ennen kuin tyttäremme meni SI-leikkaukseen, koska tarvitsimme tukea ja turvaa; ja senhän me saimme, ja paljon muuta! Niinpä viimeiset viisi vuotta olen ollut hallituksen toiminnassa mukana tavalla tai toisella, jotta voin auttaa muita niin kuin meitäkin autettiin.

Kuvassa kaksi ihmistä tietokoneella. Ali ja toiminnanjohtaja Janet vuosikokouksessa.

Kulissien takana, LapCI ry tekee paljon töitä turvatakseen SI:n saaneiden lasten oikeudet olemalla jatkuvasti yhteyksissä asiaankuuluviin sidosryhmiin, ja oikaisee ja torjuu SI-käyttäjiin ja heidän kuntoutukseen, sosiaaliseen kehitykseen ja tukeen liittyviä harhaluuloja. Samaan aikaan me järjestämme useita tapahtumia ja hankkeita (ja toivottavasti enemmän kasvokkain nyt kun koronatilanne on laantumassa) SI:n saaneille lapsille ja heidän perheilleen ympäri Suomea. Nämä tapahtumat ovat loistavia paikkoja tavata muita samassa tilanteessa olevia, jakaa uusinta tietoa SI-teknologiasta, kuntoutuksesta ja tuista sekä todella tuntea olevansa vertaisten parissa samalla pitäen hauskaa ja oppien uutta. Me teemme aktiivisesti töitä poistaaksemme esteitä ja parantaaksemme tarjontaamme, jotta kannustaisimme perheitä ottamaan meihin yhteyttä ja tulemaan tapahtumiimme. Viimeisen kahden vuoden aikana olemme lanseeranneet CIsumusan, joka on ollut erittäin suosittu. Tämän hankkeen jatkaminen tulee olemaan meille prioriteetti ja teemme siihen parannuksia saamamme palautteen perusteella.

Seuraavan parin vuoden aikana LapCI ry, niin kuin kaikki muutkin kansalaisjärjestöt, tulee kohtaamaan muutoksia ja joissakin tapauksissa myös vaikeuksia rahoituksen rakenteen ja lähteen osalta. Tämä on siksi, koska se systeemi, joka rahoittaa kaikkia näitä järjestöjä, käy läpi suuria muutoksia. Yhdistyksenä, joka on tuntenut suurta ylpeyttä ohjatessaan kaiken tukensa kohderyhmäänsä ja saavuttaen merkittävän vaikutuksen, olemme varmoja siitä, että selviydymme tästä ilman, että se vaikuttaa tarjontaamme. Yhteiskunnallisella tasolla meitä on vastassa uusi nousu epäilyksiä sisäkorvaistutteita ja niiden kuntoutustapoja kohtaan. Me LapCI ry:ssä pidämme lasten ja heidän perheidensä parhaan sydämessämme, ilman tuomitsemista tai puolueellisuutta. Me uskomme, että hyvin informoitu keskustelu on paras tapa edetä, ja aiomme seurata tätä polkua myös tulevaisuudessa.

Lopuksi haluan toistaa sen, että LapCI ry on perheiden kannattelema yhdistys perheille. Teemme parhaamme alentaaksemme perheiden kynnystä tulla mukaan toimintaamme. Me todella toivomme, että nykyiset ja tulevat jäsenemme ottavat järjestömme toiminnasta hyödyn irti. He ovat tervetulleita LapCI ry:n ymmärtävään, avoimeen ja aitoon yhteisöön ja sen toimintaan mukaan.

Parhain terveisin,
Ali Ghiasi 
LapCI ry:n hallituksen uusi puheenjohtaja

Teksti on luettavissa myös englanniksi täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *