Vieraskynä: Cochlearin Nucleus Kanso 2 -puheprosessori


Perhe leikkimässä yhdessä

Satakieliseminaarissa syyskuussa 2020 lanseerattiin korvan ulkopuolella pidettävä Nucleus® Kanso®2 -puherosesssori, joka on Cochlearin tämän syksyn tuoteuutuus. Kanso 2 -puheprosessori on suunniteltu aktiiviseen elämäntyyliin, ja puheprosessorissa sulautuvat yhteen uusimmat yhdistettävyysominaisuudet sekä todistetut kuulokykyä parantavat tekniikat1-4. Kanso 2 on kestävä5 ja helppokäyttöinen6 yksiosainen puheprosessori, jota on miellyttävä7 käyttää.

Kanso 2 -puheprossesorin ominaisuuksista hyötyvät niin lapsi- kuin aikuiskäyttäjät. Esittelemme tässä blogitekstissä tärkeimpiä hyötyjä lapsikäyttäjälle sekä käyttäjän vanhemmille tai muille läheisille.

Kuvassa Kanso 2 -puheprosessori eri väreissä
Kanso 2-puheprosessoria on saatavana viitenä eri värinä (musta, suklaanruskea, tummanharmaa, hiekanvaalea ja hopea)

Sopiiko Kanso 2 -puheprosessori lapsikäyttäjälle?

Kyllä, Kanso 2 -puheprosessori sopii pienen ja kevyen rakenteen ansioista myös lapselle. Se sopii käytettäväksi niin luokkahuoneessa kuin leikkikentällä. Kanso 2 -puheprosessori analysoi lapsen ääniympäristöä ja mukautuu automaattisesti, jotta lapsi kuulee parhain tavoin eri tilanteissa. 1-3 Tekniikkaa kutsutaan Smart Sound iQ -tekniikaksi. Kanso 2:ssa on kaksi mikrofonia, jotka auttavat suodattamaan taustamelun ja kuulemaan selkeämmin haastavissa ympäristöissä yhteen mikrofoniin verrattuna.2

Sormi painamassa Kanso 2 -puheprosessoria
Ainutlaatuisella painikkeettomalla säätimellä voit käynnistää ja sammuttaa puheprosessorin pelkästään napauttamalla sitä sormella

Lapsesi voi nauttia äänten suoratoistosta kuuntelemalla musiikkia, pelaamalla oppimissovelluksilla tai katsomalla suosikkielokuvia suoraan Kanso 2 -puheprosessoriin yhteensopivasta Apple- tai Android-laitteesta.* Nucleus Smart-sovelluksella, vanhemmat voivat hallita lapsen laitetta, seurata kuuntelun kehitystä ja asettaa henkilökohtaisia tavoitteita.** Mielenrauhan lisäämiseksi, vanhemmat voivat myös tarkistaa Äänen tarkistus -toiminnolla, toimivatko puheprosessorin mikrofonit normaalisti. Etsi prosessorini -toiminnolla voi etsiä kadonnutta prosessoria. Kanso 2 -puheprosessorissa on pölyn- ja vedenkestävä rakenne, joten sinun ei tarvitse huolehtia, jos lapsesi ulkoilee sateessa tai saa vesiroiskeita päällensä vaikka vesileikeissä. Lisäksi Kanso 2 -puheprosessoriin voi hankkia Aqua+-vesisuojan (IP68), jolloin puheprosessori on suojattu myös meri-, järvi- tai klooriveden epäpuhtauksilta, jolloin lapsi voi sukellella ja nauttia veden aiheuttamista äänistä. ***

Pölyn- ja vedenkestävän rakenteen myötä sinun ei tarvitse olla huolissasi Kanso 2 -puheprosessorisi kastumisesta sateella

Helppokäyttöinen

Kanso 2-puheprosessorissa on seuraavia helppokäyttöisyyttä edistäviä ominaisuuksia:

 • Sisäänrakennettu akku
 • Puheprosessorin automaattinen käynnistys
 • Latauslaite, joka lataa langattomasti ja kuivaa samanaikaisesti puheprosessorin
 • Monipuoliset prosessorin kiinnitysratkaisut –> useita eri kiinnitysvaihtoehtoja erilaisilla turvanauhoilla
 • Uusi pääpanta prosessorien paikoillaan pysymistä varten pienille lapsille tai isommille vaikkapa urheillessa.

True Wireless – langattomat lisälaitteet, lisäapua kouluun ja opiskeluun

Koululaisille tai opiskelijoille voi hankkia tarvittaessa Cochlearin langattomia True Wireless ™ -laitteita, jotka auttavat käyttäjiä katsomaan televisiota, puhumaan puhelimessa, osallistumaan kokouksiin ja osallistumaan aktiivisesti luokkahuoneissa ja luentosaleissa.

Lisätietoja Kanso 2 -puheprosessorista voi lukea seuraavasta osoitteesta: https://www.cochlear.com/fi/fi/campaign/nucleus-kanso-2

 1. Mauger SJ, et al. Clinical evaluation of the Nucleus 6 cochlear implant system: performance improvements with SmartSound iQ. Int J Audiol. 2014, Aug; 53(8): 564-576. [Sponsored by Cochlear].
 2. Mauger SJ, Jones M, Nel E, Del Dot J. Clinical outcomes with the Nucleus Kanso off-the-ear cochlear implant sound processor. Int J Audiol. 2017, Apr; 56(4): 267-276. [Sponsored by Cochlear].
 3. Wolfe J, et al. Benefits of Adaptive Signal Processing in a Commercially Available Cochlear Implant Sound Processor. Otol Neurotol. 2015 Aug;36(7):1181-90.
 4. Cochlear Ltd. D1660797. CP1150 Sound Processor Interim Clinical Investigation Report. 2020; January.
 5. Cochlear Ltd. D1650520 CP1150 Mechanical Design Verification Summary Report.
 6. Cochlear Ltd. D1416583 CP1150 Formative Usability Report.
 7. Cochlear Ltd. D1190805 Sound Processor Size Comparison. 2020; March.
Alaviitteet

*Kanso 2 -puheprosessori on yhteensopiva Apple- ja Android-laitteiden kanssa. Lisätietoja yhteensopivuudesta saat osoitteesta www.cochlear.com/compatibility.
 **Cochlear Nucleus Smart -sovellus on saatavana App Storesta ja Google Play -kaupasta.
*** Kanso 2 -puheprosessorin pölyn- ja vedenpitävyysluokitus on kansainvälisen IEC60529-standardin mukaisesti IP68, ja se kestää jatkuvan upotuksen veteen enintään 1 metrin syvyyteen enintään 1 tunniksi. Kanso 2 -puheprosessorin pölyn- ja vedenpitävyysluokitus yhdessä Aqua+-suojan kanssa on kansainvälisen IEC60529-standardin mukaisesti IP68, ja se kestää jatkuvan upotuksen veteen enintään 3 metrin syvyyteen enintään 2 tunniksi. Katso lisätietoja asiaankuuluvasta käyttäjän oppaasta.

Yt.
Mika Teivainen
Business Manager Finland 
Cochlear Nordic AB
Menuetto Business Center
Huopalahdentie 24 A
00350 HELSINKI
FINLAND 
Mobile: +358509132444
Email: mteivainen@cochlear.com
www.cochlear.com/fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *