Kuulopaja goes Masterchef –tapahtumassa loihdittiin ateriat italialaisittain 


Lapsi leipoo ja hymyilee, kädet on taikinassa.

LapCI ry ja Kuuloliitto järjesti lauantaina Kuulopaja goes Masterchef –tapahtuman, jossa kokkailimme viiden 9-16-vuotiaan lapsen ja nuoren kanssa kolmen ruokalajin aterian italialaisittain. Neljä tuntia hujahti kokkailujen parissa nopeasti ja pöytään loihdittiin mitä herkullisimman näköisiä luomuksia!  

Lauantaina oli huisin hauska päivä! Osallistuin itse ensimmäistä kertaa Kuulopajaan ja kerroinkin lapsille, että itseäni hieman jännittää. Onneksi jännitys hälveni nopeasti, kun Kuuloliitolta mukana ollut Viivi Kilpeläinen antoi olkapäälleni pienen apukokin Chef Remyn, joka kuiskutteli olkapäältäni korvaani ohjeita lapsille jaettavaksi. Tarkimmat ehkä tunnistivatkin Remyn olevan Disneyn Ratatouille –elokuvasta tuttu hiirulainen (katso kuva). Remy saikin aikaan paljon naurua ja jos jokin meni vähän pieleen, oli pienet mokat helppo vierittää Remyn huonojen ohjeiden syyksi. Kokkailut onnistuivat (Remyn ajoittain sekavista ohjeista huolimatta) loistavasti.

Nainen hymyilee ja katsoo kameraan, olkapäällä hiiri-pehmolelu
Blogitekstin on kirjoittanut CIsupaja-toiminnan projektikoordinaattori Matleena Myllyrinne.

“Mieti, jos joku meistä tän tapahtuman innoittavamana hakee oikeasti siihen Junior Mastercheffiin!” pohdiskeli yksi kokeistamme. Tätä jäimmekin yhdessä mietiskelemään, olisipa siistiä! 

Aluksi kävimme läpi ketä kaikkia oli saapunut paikalle, ja minkälaisia kokemuksia heillä on kokkailuista noin ylipäätään. Monet kertoivat viihtyvänsä hyvin keittiössä ja nauttivansa ruoanlaitosta. Bravuurekseen lapset nimesivät mm. munakkaat ja pullan. Vesi herahtikin kielelle tässä vaiheessa ja pian olikin hyvä päästä aloittamaan kokkihommat.  

Ennen kokkailuja sai kaikki kuitenkin arvata, mitä tulisimme tekemään… Vehnäjauhoista ja kuivahiivasta oli helppo päätellä, että jotakin leivottaisiin ja äkkiä lapset päättelivät myös pöydällä näkyvistä tomaattikastikepurkeista, että luvassa olisi pizzantekoa. Kokit tekivätkin jokaiset oman pizzansa, jota tulikin sitten niin rutkasti että sitä riitti myös kotiin vietäväksi. Luomukset vaihtelivat ja jokaisen pizza oli omanlaisensa – aineksina pizzoista löytyi mm. Kinkkua, pepperonia, ananasta, tuoreita herkkusieniä ja basilikaa, oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia. Jokainen sai myös esitellä pizzansa ja jokaiselle kokille annettiin raikuvat aplodit. 

Tässä upeassa pizzassa oli mm. herkkusieniä, basilikaa. Nam!

Alkuruokaa ei ollutkaan niin helppo arvata. Aineksiksi oli hankittu tuoretta basilikaa, tomaatteja, punasipulia, valkosipulia sekä maalaisleipää. Bruchetta olikin lähes kaikille aivan uusi tuttavuus ja sen valmistaminen tuntui epäilyttävän Mastercheffejä kaikkein eniten. Loistavaa oli kuitenkin huomata, että alkuruuan valmistuttua moni totesikin, että aikoo tehdä sitä joskus myös kotona. 
 
Jälkiruokaakaan kukaan ei arvannut kun kysyin, mihin voisi tarvita tuoreita marjoja, rahkaa, hilloja ja keksejä. Myös jälkiruuan nimi aiheutti hämmennystä, kun kerroin että valmistamme juustokakut lasissa. Mikä ihmeen juustokakku on juustokakku ilman juustoa? No, sellaiset joka tapauksessa teimme! Jälkkärin kanssa sai käyttää vapaasti luovuutta, kun tarjolla oli runsaasti erilaisia tuoreita marjoja (vadelmia, karhunvatukoita, mansikoita ja pensasmustikoita) sekä kolmea sorttia keksejä ja kahta erilaista rahkaa (mansikka ja vadelma). Ne onnistuivatkin todella hyvin ja jokainen valmisti omannäköisensä kauniin jälkkäriluomuksen! 

Alkuruokana ollut bruchetta epäilytti aluksi monia, mutta mielipiteet muuttuivat positiivisemmiksi!
Juustokakut laseissa. Lasissä näkyy kerroksittain marjoja, keksejä ja rahkaa.
Juustokakut lasissa olivat upeita jälkkiriluomuksia.

Lopuksi jokainen Kuulopajaan osallistunut Masterchef sai loistavasta heittäytymisestä ja luovuuden käyttämisestä pienen herkullisen palkinnon kotiinvietäväksi (suklaata). Yksi osallistuja palkittiin kilpailun hengessä hieman suuremmalla suklaa-palkinnolla upeasta heittäytymisestä ja luovuuden käyttämisestä keittiössä! 

Kiitos kaikille mukana olleille Mastercheffeille! Muistakaa jatkaa kokkailuja kotona ja jos joskus osallistutte siihen Junior Masterchef- ohjelmaan niin muistakaa mainita että ette ole ekaa kertaa kokkailemassa Masterchef-hengessä! 

Aurinkoisin terkuin Matleena ja Chef Remy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *