Tapahtumakalenteri vuodelle 2023: mitä on luvassa?


Vuodelle 2023 LapCI ry on tuttuun tapaan suunnitellut ohjelmaa kaikenikäisille ja erilaisille osallistujille. Luvassa on sekä meneviä ja liikuntapainotteisia tapahtumia, musiikillisia viikonloppuja ja leirejä että rentoja ja leikkisiä iltoja vertaisten kanssa. Tapahtumakalenteriin tullaan vielä lisäilemään tapahtumia pitkin vuotta, ja päivät saattavat elää. Osaan tapahtumista voi jo ilmoittautua, lue lisää alta!

Asiantuntijawebinaareja

Vuosi lähtee käyntiin kahdella tiukalla tietopaketilla: 24.1. järjestämme yhdessä Cochlearin kanssa webinaarin, jossa Cochlearin edustaja esittelee Nucleus-puheprosessoriperheen uusimman tulokkaan, Nucleus 8:n. Webinaarissa tullaan seikkaperäisesti selostamaan, miten N8 eroaa ominaisuuksiltaan N6- ja N7-malleista, jotka ovat suurimmalla osalla suomalaisista SI-käyttäjistä tällä hetkellä käytössä. Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä: lapci.fi/tapahtuma/n8webinaari.

Seuraava webinaari onkin jo pari viikkoa myöhemmin tiistaina 7.2., kun brittiläinen kokenut AVT-terapeutti Elizabeth Tyszkiewicz pitää luennon Lingin äänteistä, jotka ovat erityisen hyviä harjoituksia kuulovammaisen lapsen arkikuntoutukseen. Luento on täysin maksuton, ja webinaarin loppuun ollaan varattu hyvin aikaa mahdollisille kysymyksille. Ilmoittaudu mukaan: lapci.fi/tapahtuma/lingwebinaari

Vertaisviikonloppuja ja leirejä kaikenikäisille

Tammikuun 28.-29. päivä vietämme yhdessä Talvipäiviä Ähtärin lumisissa maisemissa. Ykkössijalla tässä tapahtumassa on ehdottomasti rento yhdessäolo vertaisten kanssa, mutta ohjelmassa on myös mm. lumikenkäretki, pulkkailua, makkaranpaistoa kodalla ja jääcurlingia. Mihinkään ei ole kuitenkaan pakko osallistua, vaan perheet voivat puuhata oman jaksamisen mukaan. Talvipäiville osallistuvat pääsevät halutessaan myös käymään Ähtärin eläinpuistossa alennettuun pääsyhintaan. Ilmoittaudu 5.1. mennessä osoitteessa lapci.fi/tapahtuma/talvipaivat.

Kuvassa kaksi taaperoa lähikuvassa kiipeilemässä telineessä. Takana näkyy punainen talo, puita ja taivasta.
Tänä vuonna emme järjestä syksyistä pienten lasten vertaisviikonloppua, vaan sijasta järjestämme
keväällä KLVL ry:n kanssa musaviikonlopun pienten lasten perheille

Musaviikonloppu 14.-16.4. on suunnattu erityisesti pienten kuulovammaisten lasten perheille. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä KLVL ry:n kanssa ja tapahtumapaikkana toimii Solvallan urheiluopisto Espoon Nuuksiossa. Ohjelmassa on musisointia, leikkiä, kokemusasiantuntijaluentoja vanhemmille sekä paljon yhteistä kivaa puuhaa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa klvl.fi/musaviikonloppu-vertaisperhekurssi.

Tänä vuonna pidetään myös CIsupajasen vertaisviikonloppu Lummeniemen leirikeskuksessa, Viitasaaressa. Koska kyseessä on CIsupajanen, on paikalla pelkästään SI:ta käyttävien lasten perheitä. Tapahtuman ohjaajina toimivat hallituksemme jäsen Antti Kyllönen ja hänen vaimonsa Marja-Leena Juntunen. Ohjelmassa on yhteisiä pelejä ja leikkejä, makkaranpaistoa, köysilaskeutumista Savivuoren näkötornista, luontoretkiä ja frisbeegolfia. Tapahtuma on suunnattu pääasiassa kouluikäisten lasten perheille, mutta muutkin saavat toki ilmoittautua. Tapahtuman lopullinen ajankohta varmistuu pian.

Alakouluikäisten lasten ykkösleiri eli Musaleiri tulee taas 5.-9.6.! Leiri pidetään tuttuun tapaan Helsingissä: Yövymme Itäkeskuksen Iiris-keskuksessa ja käymme päivisin bändisoittotunneilla musiikkikeskus Resonaarissa, Kulosaaressa. Päiviin mahtuu myös paljon muuta hauskaa, kuten retkiä, uintia ja leikkejä. Ilmoittautuminen avautuu pian!

Musaleiri tulee taas!

Kesäpäivistä on vuosien saatossa tullut yksi suosituimmista tapahtumistamme. Tänä vuonna suuntaamme viikonlopuksi 12.-13.8. liikuntakeskus Pajulahteen, Nastolaan, missä tulemme liikkumaan ja leikkimään yhdessä koko viikonlopun. Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin keväästä.

Vanhempien viikonloppu tunnetaan yhdistyksessämme myös ”hemmotteluviikonloppuna”, sillä vaikka tapahtuma on kooltaan melko pieni (yleensä mukana on n. 12-16 osallistujaa), on ohjelma ja puitteet hemmotteluun sopivat. Tapahtuma pidetään syyskuussa, mutta tarkka aika ja paikka julkaistaan myöhemmin.

Nuorten Syysleiri järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa yhteistyössä Kuuloliiton ja KLVL ry:n kanssa. Syysleiri-viikonloppu pidetään 20.-22.10. Laajiksessa, Jyväskylässä. Ilmoittautuminen avautuu kesällä.

Kuulopajoja ja muita päivätapahtumia

Lapsille ja nuorille suunnattuja, maksuttomia päivätapahtumia tullaan järjestämään tuttuun tapaan ympäri vuoden. Näin alkuun helmikuussa on tulossa kaksi Kuulopajaa: lapsille vierailu Dammenbergin suklaatehtaassa, Lempäälässä, lauantaina 4.2. ja nuorille pakohuoneilta samanaikaisesti sekä Helsingissä että Oulussa lauantaina 18.2. Suklaatehdasvierailulle voit jo käydä ilmoittautumassa tästä: lapci.fi/tapahtuma/suklaatehdasvierailu.

Kuvassa joukko lapsia istuu pöydän ääressä ja syö pizzaa. Yksi aikuinen leikkaa pizzaa lapselle. Takana näkyy kiipeilyseinä.
Kuva syksyltä, kun Kuulopaja järjesti Megazonepäivän lapsille, Tampereella

Maaliskuun 11. päivä alakouluikäisille on luvassa CIsupajasen päivä skuuttiparkissa, Espoossa! N. 6–12-vuotiaille lapsille suunnatussa tapahtumassa lapset pääsevät opettelemaan skuuttailua ohjaajan johdolla. Myös perheen pienimmille on maaliskuussa mukavaa puuhaa, sillä 25.3. järjestämme pienten SI-lasten leikkitreffit päiväkoti Taikapompussa, Helsingissä. Tapahtuma on maksuton, ja tulemme vapaan leikkimisen ja vanhempien porinan yhteydessä tarjoamaan osallistujille pientä välipalaa.

Huhtikuun 22. päivä pidämme yhdistyksen Vuosikokouksen Helsingissä, tarkka aika ja paikka julkaistaan pian. Selvää on, että samalla kun aikuiset kokoustavat tulemme lasten kanssa sillä välin seikkailemaan! Kesäkuun taas on vuorossa perinteinen Musapaja alle kouluikäisille lapsille. Musapaja on maksuton tapahtuma, ja se pidetään 10.6. musiikkikeskus Resonaarissa, Helsingissä. Pienille lapsille on myös syksyllä ihan oma tapahtumansa tulossa, kun 6.10. pidämme pienten SI-lasten päivän. Tarkka ajankohta ja tapahtumapaikka julkaistaan myöhemmin.

Muita tapahtumia

Yllämainittujen tapahtumien lisäksi suunnitelmissa on monenlaista pientä ja suurta tapahtumaa. Pyrimme järjestämään vanhempien nettitreffejä (= vertaiskeskustelua huippujen vetäjien kanssa) Zoom-sovelluksessa useammin kuin aikaisemmin, ja ensimmäinen näistä pidetäänkin jo 16.2. Lisäksi olemme mukana SKUL ry:n järjestämillä urheiluleireillä: niistä ensimmäinen, nuorten talvileiri, pidetään 24.-27.2. liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa. Voit ilmoittautua mukaan leirille osoitteessa lyyti.fi/reg/nuortentalvileiri2023. Toiset kaksi leiriä järjestetään kesällä: 31.7.-4.8. nuorten urheiluleiri ja 1.-3.9 lasten urheiluleiri. Ilmoittautuminen näihin alkaa myöhemmin.

Kannattaa aktiivisesti seurata somekanaviamme ja uutiskirjettämme, jotta saat ensimmäisten joukossa tietää tulevista tapahtumistamme. Saimme marraskuussa 2022 toteutetussa toivekyselyssä runsaasti loistavia ehdotuksia tulevien tapahtumien suhteen, ja pyrimme toteuttamaan näistä ehdotuksista mahdollisimman monta tänä vuonna.

Nähdään tapahtumissa!

Talvisin terveisin,
LapCI ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *