Talvipäivillä rentouduttiin ja virkistäydyttiin yhdessä 


Nainen laskee pulkalla mäkeä lapsi sylissään.

Puheensorinaa ja naurua ei puuttunut LapCI ry:n Talvipäiviltä, joita vietettiin 3.-4.helmikuuta Susiniemen leirikeskuksessa Mikkelissä. Tapahtuma oli suunnattu sisäkorvaistutetta käyttävien lasten ja nuorten perheille ja vertaisviikonloppu hujahtikin nopeasti yhdessä touhuillessa ja jutellessa. 

Perheiden väliset kohtaamiset antoivat niin lapsille kuin aikuisillekin tilaisuuden huilata arjen kiireiltä kuin virkistäytyäkin yhdessä. Sunnuntaina ennen kotiinlähtöä moni kertoikin palaavansa kotiin ihanan rentoutuneena. Ruoka Susiniemessä oli erinomaisen hyvää ja etenkin moni vanhempi iloitsikin päästessään ns. valmiiseen herkkupöytään monta kertaa päivässä. 

“Ihana oli nauttia perheen kanssa mukavasta ohjelmasta, nauttia hyvää (valmista) ruokaa ja olla läsnä ihan eri tavalla kuin arjessa. Lapsen kannalta ihana kun näkee vertaisia, sekä vanhoja tuttuja että uusia”, iloitsi eräs Talvipäivillä mukana ollut vanhempi. 

Viikonloppu antoi tilaa myös luovuudelle 

Perheet askartelivat omat vaakunansa ja saivat esitellä ne muille.

Hyvän ruoan lisäksi päästiin nauttimaan yhteisestä ohjelmasta. Lauantaina perheet saivat tehtäväkseen askarrella kukin oman perhevaakunansa, jonka jälkeen he saivat esitellä sen muille. Nähtiinkin monenlaisia upeita uniikkeja vaakunateoksia. Osa oli piirtänyt tai maalannut vaakunaansa oman lemmikkieläimensä kuvan tai vaikkapa symboleita omista mielenkiinnonkohteistaan tai perheen yhteisistä harrastuksista. Vaakunoista löytyi kuvia muun muassa luonnonmaisemista, yksisarvisista, sukellusveneestä ja harrastuksiin liittyvistä välineistä, kuten jalkapallosta tai jääkiekkomailasta. Värejä ja materiaaleja käytettiin luovasti. Jokainen perhe sai paljon ihastelua ja raikuvat aplodit esiteltyään oman vaakunansa. 

Sunnuntaina ohjelmassa oli yhteinen korupaja, jossa jokainen halukas pääsi taiteilemaan omia korujaan. Syntyikin mitä ihanimpia käsikoruja, kaulakoruja ja avaimenperiä kotiin vietäväksi. Helmiä oli monenlaisia, joten moni innostui tekemään useammankin korun itselleen tai tuliaiseksi vietäväksi vaikkapa mummolle. 

Ulkona touhuamista ja yhteisiä elämyksiä 

Myöskään vauhtia ei Talvipäiviltä puuttunut, kun touhusimme tietysti paljon myös ulkona. Moni paljastuikin hurjan rohkeaksi mäenlaskijaksi ja alas tultiin kovaa vauhtia niin pulkalla, liukurilla kuin Stigallakin. Perheen pienemmille löytyi onneksi myös hieman loivempi mäki, jossa oli mukava laskea. Osa innostui tekemään lumikakkuja ja tarjoili niitä vanhemmilleen. 

Lauantain eräs kohokohta oli varmasti se, kun päästiin kodalle grillaamaan makkaraa ja herkuttelemaan myös pullilla ja pillimehulla. Isoon ja tunnelmalliseen kotaan mahtui hyvin kaikki perheet ihastelemaan tulta ja kodan tunnelmaa. 

Illalla halukkaat pääsivät rentoutumaan rantasaunaan. Osa pulahti myös avantoon jopa ihan ensimmäistä kertaa elämässään ja innostuikin saman tien menemään sinne useampaan otteeseen. Lauantaipäivä olikin ihana päättää rentouttavaan saunahetkeen ja suunnata iltapalan kautta omaan huoneeseen nukkumaan.  

Kotiin lähtiessä moni perhe kiitteli ohjaajia mukavasta viikonlopusta ja samalla pohdittiin, milloinkohan seuraavan kerran tavataan. Monet perheistä ovat tulossa CIsumusa-viikonloppuun Kangasalle parin viikon päästä, joten siellä varmasti pääsee taas näkemään tuttuja! Vertaisviikonloput ovatkin paitsi vanhempien myös lasten näkökulmasta tärkeitä, sillä he näkevät muita SI-käyttäjiä. Tästäkin tuli palautetta Talvipäiviin liittyen: “Lapsi näki muita sisäkorvaistutteen käyttäjiä ja kiinnitti niihin huomiota, varmasti tärkeää, vaikkei vielä ole osannut kuulojen käyttöä ihmetelläkään.” 

Kiitos kaikille mukana olleille! Nähdään tulevissa tapahtumissa!

Talvipäivät näin monelle perheelle mahdollisti STEA:n ja Kuulon tuki ry:n avustukset. Kiitos tukijoille!

Korupajassa tehtiin mitä upeimpia koruja ja moni innostui tekemään useammankin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *