Musaleiri oli taas kesän odotetuin viikko!


Musaleiriläiset 2024

Viime viikolla pääsimme taas yhdessä viettämään musiikintäyteistä leiriviikkoa kymmenen 8-12v. lapsen kanssa. Lasten lisäksi myös me LapCI ry:n työntekijät eli Katsu, Matleena ja Alisa olimme leiristä aivan innoissamme – olihan kyseessä kesän odotettu kohokohta.

Oman biisin sävellys ja sanoitus

Majoituimme Iiris-keskuksessa ja musiikkitunnit pidettiin musiikkikeskus Resonaarissa. Perinteisesti leirillä ollaan päivisin harjoiteltu erilaisia biisejä bändisoittimilla ja tänä vuonna lapset esittivät toivebiisejä, joita pääsivät soittamaan. Lauluiksi valikoitui mm. Beatlesin Let it be ja Taylor Swiftin Shake it off. Soittoharjoittelun lisäksi lapset pääsivät tekemään oman biisin. Työpajoissa lähdimme liikkeelle siitä, mitä aiheita lapset haluaisivat kappaleeseen ja mikä voisi olla biisin nimi.

Aiheiksi ponnahti nopeasti erilaiset eläimet, joilla on oma maa. Biisiin haluttiin rap-säkeistö ja hiphop-tanssia. Lapset itse keksivät muodostaa biisin nimen muodostui niin, että jokainen lapsi sai antaa siihen yhden kirjaimen. Alkuun tuli todella paljon A-kirjaimia, joten niitä sitten lopulta hieman karsittiin. AAAAAAARABETA muuntui siis Arabetaksi, josta tuli kappaleessa seikkailevien eläinten oman planeetan nimi.

Lasten tekemästä laulusta tulikin varsin hauska – se kertoo tarinan kinkajusta, joka asuu edellä mainitulla Arabeta-planeetalla. Lapset keksivät, että kinajulla ei ole riittävästi rahaa banaaneihin, joten se päättää alkaa hiphoppaamaan. Planeetalla asuu kuitenkin myös isonenäapina, joka aiemmin oli suurin hiphop-stara. Kuinkahan käy, kun he päättävät ottaa battlen? Lasten tekemän laulun Arabetan kinkaju kuulette elokuussa, kun julkaisemme sen Kesäpäivien tiimoilla!

Lapset soittavat bändisoittimia
Lapset pääsivät Resonaarin oppitunneilla soittamaan bändiluokassa mm. Taylor Swiftia.

Korkeasaari ja muuta iltaohjelmaa

Resonaarin musiikkituntien ja biisityöpajojen lisäksi teimme iltaisin paljon kaikenlaista. Kävimme elokuvissa katsomassa Kung-fu Panda 4-elokuvan ja vierailimme Korkeasaaren eläinpuistossa, jossa oli esillä myös upea Dinosaurukset-näyttely. Muutamana päivänä ehdimme myös leikkipuistoon.

Viimeisenä iltana järjestimme perinteisen leiridiskon! Discossa lapset saivat tanssia omien toivebiisiensä tahdissa. Pelasimme paljon erilaisia pelejä, kuten tyynytanssia ja toffeeta. Lapset innostuivat myös perinteisestä limbokisasta. Discossa nähtiin myös kahden lapsen päivällä valmistelema hauska näytelmäesitys, joka sai muilta lapsilta ja meiltä ohjaajilta raikuvat aplodit.

Lapset katsovat Korkeasaaressa eläimiä
Korkeasaaressa useampi tunti vierähti eläimiä ihmetellessä nopeasti.

Lapset esiintyivät leirin päätösjuhlassa

Musaleiriviikko huipentui päätösjuhlaan, jonne saapui lasten vanhempia, sisaruksia ja isovanhempiakin. Tarjolla oli tietysti kahvia, pullaa ja muta pientä herkkua. Läheiset pääsivät nauttimaan musiikkiesityksistä, kun lapset vetivät viikon aikana treenaamiamme biisejä – bändisoittimien soitto sujui hienosti! Juhlan päätteeksi jokainen lapsi sai myös oman leiridiplomin, sillä oli viikon aikana säveltämässä ja sanoittamassa yhteistä biisiä ja osallistui reippaasti Resonaarin oppitunneille.


Kiitos kaikille Musaleirillä mukana olleille lapsille, olette huippuja! Moni toivottavasti on taas mukana Musaleirillä ensi vuonna ja tavataan sitä ennen myös muissa tapahtumissa!

– Katsu, Matleena & Alisa

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *