Vuosikokous Sealifen merellisissä tunnelmissa


LapCI ry:n Vuosikokous saatiin (vihdoin ja viimein) pidettyä lähitoteutuksena Kalliolan Setlementissä, Helsingissä. Viime vuosien rajoituksista johtuen visiitti Kalliolaan ja Merimaailma Sealifeen oli jouduttu perumaan jo kahteen otteeseen, mutta viime lauantaina pääsimme lopulta nauttimaan merellisistä tunnelmista.

Seikkailijat Sealifessa

Kuvassa opas kertoo joukolle lapsia takana näkyvässä akvaariossa asuvista merenelävistä. Usealla lapsista on sisäkorvaistutteet
Oppaamme Riku kertomassa lapsille mielenkiintoisia faktoja Sealifen asukkaista

Samaan aikaan kun aikuiset kokoustivat Setlementtitalolla, kävivät lapset ja lastenohjaajat tutustumassa Sealifen jänniin otuksiin. Oppaamme Riku kertoi meille mielenkiintoisia yksityiskohtia kalojen sielunelämästä, ruokatottumuksista ja ajanviettotavoista. Osallistujilla riitti oppaalle kysymyksiä!

Kuvassa on vesitunneli, jonka keskellä on joukko lapsia ja nuoria, jotka pälyilevät ympärillee. Vesitunnelissa näkyy erilaisia eksoottisia kaloja

Pääsimme kierroksen aikana tutkailemaan niin haikaloja, meritähtiä kuin vuokkokaloja aivan lähietäisyydeltä. Ennen kuin opastettu kierros päättyi ja pääsimme vaeltelemaan Sealifessa vapaasti, saimme vielä ruokkia akvaarion asukkaita. Viimeisen tunnin vietimme kierrellen ympäri Sealifea pienissä ryhmissä ja täytellen oppaalta saamiamme ”seikkailijan oppaita”: tehtävänämme oli bongata oppaassa mainittuja mereneläviä, missä olikin paljon tekemistä.

Kaksi tyttöä on lasisen kuvun alla, joka taas on akvaarion sisällä. Tytöt nauravat. Etualalla näkyy ison kalan pyrstö
Pääsimme myös käymään vesialtaiden ”sisällä”
Kuvassa on iso pahvi, jossa on kuva merenelävistä veden alla. Kalojen kohdalle on kaksi reikää, joista kaksi pientä tyttöä kurkistaa ja hymyilee.

Lopulta kaikki osallistujat saivat seikkailijan oppaansa täytettyä, ja oli aika lähteä suuntamaan takaisin Kalliolaa päin. Matkan varrella pysähdyimme vielä hetkeksi puistoon leikkimään ”kuka pelkää mustekalaa”, jotta saisimme purettua ylimääräiset energiat ennen herkuttelua. Oli hauska nähdä miten eri ikäiset lapset lähtivät leikkiin innolla mukaan!

Kuvassa neljä lasta ja nuorta leikkimässä puistossa
Leikissä oli mukana lapsia taaperoista teini-ikäisiin

Herkuttelua ja yhdessäoloa

Kuvassa sisäkorvaistutetta käyttävä tyttö etualalla ottamassa noutopöydästä kalaa lautaselleen. Taustalla näkyy aikuisia ja lapsia
Kalliolassa pääsimme syömään herkullista päivällistä

Kalliolassa nautimme kaikki yhdessä Bruket cafén tarjoaman päivällisen jälkiruokineen, mihin kuului mm. savukalaa, kvinoasalaattia, fetaa, falafelpyöryköitä sekä pieniä ja kauniita suklaakakkusia. Nämä murkinat maistuivat niin aikuisille kuin lapsille.

Lopuksi juttelimme ja vietimme aikaa kahvin ja naposteltavien parissa. Vuosikokouksessa hallitustoimintaan liittyi mukaan yksi uusi jäsen (tervetuloa mukaan Antti Kyllönen!), muuten yhdistyksen hallitus pysyi samassa kokoonpanossa kuin viime vuonna. Oli kiva nähdä kaikkia perheitä paikan päällä, toivottavasti nähdään taas pian!

Keväisin terveisin,
LapCI ry:n toimistolaiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *