Vuosi 2019 kuvina


LapCI ry:n vuosi 2019 alkaa olla lopuillaan. LapCI ry juhli tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan sisäkorvaistutteen saaneiden lasten ja heidän perheidensä tukijärjestönä. Vuosi on pitänyt sisällään paljon uudistuksia. Henkilökunta on vaihtunut, logot ja nettisivut on uusittu sekä toimiston käyttämät järjestelmät on vaihdettu. Vuoteen on mahtunut upeita tapahtumia ja olemme tehneet paljon vaikuttamistyötä. Vuoteen mahtanut runsaasti mahtavia kuvia järjestämistämme tapahtumista. Olemme listanneet alle jokaisesta vuoden tapahtumasta kuvan. Oletko sinä laskenut kuinka monessa LapCI ry:n tapahtumassa olit mukana?

Vuoden ensimmäinen tapahtuma. LapCI ry, KLVL ry ja Jaatinen ry järjestivät yhteistyössä “Musiikista puhtia arkeen ja kuntoutumiseen”-päivän Jaatinen ry:n tiloissa Helsingissä.
Hiihtolomalla oli nuorten aika lähteä urheilemaan ja nauttimaan vertaistuesta Tahkolle. SKUL järjesti yhteistyössä LapCI ry:n, Kuuloliiton, Kuurojen liiton sekä Kuurojen palvelusäätiö – Junioriohjelman kanssa laskettelureissun 13-17-vuotiaille kuuroille ja huonokuuloisille nuorille. Kuvassa ohjaajat leikittävät nuoria illalla.
Yhteistyötä tehtiin myös Satakieliohjelman kanssa, jolla on ikää yhtä paljon kuin LapCI ry:llä, joten se tarkoitti yhteisiä synttäreitä Karkkilan Tehtaan hotellilla Perhepäivillä. Toimintamme kulmakivet, eli lapset saivat yhdessä puhaltaa 20 kynttilää sammuksiin!
Huhtikuussa pidettiin LapCI ry:n vuosikokous, joka järjestettiin Heurekassa Vantaalla. Vanhempien kokoustaessa olivat lapset tutustumassa Heurekan näyttelyihin lastenhoitajien kanssa. Kokouksen päätyttyä lasten seuraan liittyivät vanhemmat, ja myös he saivat tutustua Heurekan ihmeelliseen maailmaan. Kuvassa lapset odottamassa vuoroaan.
Kevään mittaan pidettiin kerhoja lapsille, jotka järjestettiin yhteistyössä monen eri tahon kanssa. Ylläolevassa kuvassa Helsingin kerhon osallistujat maalasivat lempipaikkansa.
Myös nuorten tapaamisissa riitti vilinää! Vuoden aikana käytiin erilaisissa paikoissa, muun muassa Suomenlinnassa (kuva) ja hohto-minigolfaamassa. Vuoden lopussa nuorille pidettiin omat pikkujoulut.
Musiikki on yksi neljästä LapCI ry:n teema-aiheesta. Ylläoleva kuva on pienten Musapajasta, jossa myös sisarukset pääsivät kokeilemaan erilaisia soittimia. LapCI ry pyrkii mahdollistamaan myös sisaruksille osallistumismahdollisuuden.
Musaleiri oli taas yhtä mahtava kuin edellisinä vuosina. Tänä vuonna majoituimme Iirikseen ja musiikkituokiot pidettiin Resonaarissa edellisten vuosien tapaan. Tässä menossa pelihetki ennen loppukonserttia.
Heinäkuussa LapCI ry:n delegaatio hyppäsi Helsinki-Vantaan kentältä lentokoneeseen ja suuntasivat nokkansa kohti Englantia! Kolmen nuoren ja yhden huoltajan ryhmä vietti mukavan viikon The Ear Foundationin järjestämällä leirillä.
Vuoden ensimmäinen CIsupajanen järjestettiin Puuhamaassa, Tervakoskella. Osallistujia tuli vähän kauempaakin ja heillä oli oikein mukava kesäpäivä vesileikkien ja muiden Puuhamaan huvitusten kera.
Heti seuraavana viikonloppuna oli toinen CIsupajanen Hämeenlinnassa, jolloin oli taidefestivaali Hippalot. LapCI ry:lle oli varattu oma työpaja ja osallistujat saivat myös kierrellä festivaalialueella.
Syksy sai alkaa lasten kerhoilla ja nuorten tapaamisilla. Lastenkerhossa kävimme lasten ja vanhempien kanssa kiertelemässä Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunkia. Kävimme myös tutustumassa 70-luvun Mummolaan! Nuorten tapaamisessa oli syksyllä leivontaa ja pelailua.
Kummit Ry lahjoitti lippuja Elämä Lapselle-konserttiin LapCI ry:lle, jotka menivät nopeasti käsistä! Lapset nauttivat illasta oikein kovasti.
Tässä mukavassa nuotion roihussa oli mukavaa paistaa makkarat kiipeilyjen jälkeen. Kyseinen CIsupajanen järjestettiin Laajavuoren seikkailupuistossa.
Syksyllä pidettiin aina yhtä suosittu pienten SI-lasten perheiden viikonloppu, joka pidettiin tänä vuonna Jyväskylässä Kiponniemen toimintakeskuksessa.
Tampereella pidettiin toiminnallinen kerhopäivä, jolloin vierailtiin Pelimuseossa. Osallistujat olivat erittäin kiinnostuneita erilaisista peleistä ja niiden historiasta.
Tänä keväänä starttasi LapCI ry:n uusi hanke CIsumusa, jossa kehitetään puhemuskaritoimintaa kuulon ja kielen tueksi. Hankkeen suosio yllätti toimiston työntekijät. Hakijoita puhemuskareihin oli huomattavasti enemmän kuin mitä pystyttiin ottamaan mukaan. Itse puhemuskarit järjestettiin lokakuusta joulukuuhun. Kuva ensimmäisestä muskarituokiosta. LapCI ry haluaa kiittää hankkeen ohjausryhmää sekä aivan mahtavia opiskelijoita, jotka ovat hankkeessa mukana!
Syksyllä oli nuorten vuoro! Lahdessa Nuorten viikonlopussa testattiin tiimitaitoja pakopelin muodossa ja haastettiin ryhmätyötaidot Megazonessa. Viikonloppu piti sisällään myös paljon hyvää ruokaa ja mahtavia keskusteluja.
LapCI ry:n pikkujouluissa oli mukavasti väkeä paikalla sekä vanhoja että uusia kasvoja. Juhlassa vieraili tietenkin myös itse joulupukki! Ihan pienempiä LapCIlaisia joulupukki hieman pelotti, mutta rohkeimmat uskalsivat kuiskata lahjatoiveensa pukin korvaan ja istua syliin.
Tähän kuvaan on hyvä päättää vuoden tapahtumien muistelu. CIsumusan vertaisviikonloppu. Tapahtuma pidettiin Suomenlinnassa, jonka upea ja historiallinen miljöö kutsui osallistujat retkeilemään sunnuntai-aamuna.

LapCI ry:n 20-vuotisjuhlavuosi on ollut täynnä huikeita tapahtumia, joista on hyvä jatkaa eteenpäin. Voit samalla käydä katsastamassa ensi vuoden tapahtumakalenterin. Kiitos tästä vuodesta kaikille LapCI ry:n perheille, vapaaehtoisille, hallituksen väelle, yhteistyökumppaneille sekä toimintaamme tukeneille!

Hyvää uutta vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *