Vinkkipuheyhdistyksen aloituskahvit


Vinkkipuheyhdistyksen aloituskahvit

vinkkipuhelogoLauantaina 14.11.2015 klo 10:00-12:00
Hotel Arthur, Vuorikatu 19 Helsinki

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan uuteen Vinkkipuheyhdistykseen ja sen toimintaan! Vinkkipuhetoiminnan siirtyessä LapCI ry:ltä itsenäiseksi yhdistykseksi, haluamme koota yhteen vinkkipuheesta kiinnostuneita henkilöitä.

Paikalle ovat tervetulleita kaikki vinkkipuheesta kiinnostuneet – niin menetelmää käyttävät perheet kuin ammattilaisetkin. Myös te, jotka mietitte sopisiko menetelmä teille, tulkaa keskustelemaan ja kuulemaan kokemuksia! Tarjolla on pientä suolaista ja makeaa kahvin kera.

Otamme vastaan toiveita ja keskustelemme Vinkkipuheyhdistyksen toimintaan ja tarjontaan liittyen – opetuksesta, vertaistuesta, tiedotuksesta ja niin edelleen. Nyt on erinomainen mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, mitä kaikkea yhdistys voisi tarjota juuri teille! Keräämme mahdollisimman paljon ideoita ja ehdotuksia. Tule tekemään Vinkkipuheyhdistyksestä juuri sellainen, kuin toivot sen olevan!

Olisi hyvä, jos pystytte kertomaan saapumisestanne etukäteen (helpottaa tarjoilujen järjestämistä), mutta paikalle voi hyvin tulla ilman ilmoittautumistakin!

Toivomme näkevämme mahdollisimman paljon vinkkipuheesta kiinnostuneita!

Syysterveisin,
Vinkkipuheyhdistyksen hallitus
Ilmoittautuminen: vinkkipuhe@gmail.com

 

Mitä on vinkkipuhe?

Vinkkipuhe (Cued Speech) on huulioluvun apumenetelmä, jonka ideana on tehdä puheesta näkyvää. Vinkkipuheen tarkoitus on tehdä puhutusta kielestä helpommin ymmärrettävää sitä tarvitsevalle lapselle tai aikuiselle.

Vinkkipuhe toimii visuaalisesti, eikä sen ymmärtämiseen tarvita kuuloa. Vinkkipuheessa kielen äänteitä (foneemeja) selvennetään käsimerkein ja paikoin. Nämä merkit yhdistetään huulion muotoon. Puhekielen äänteen tulevat näkyviksi ja ovat eroteltavissa toisistaan.

Cued Speech -menetelmä on kehitetty Yhdysvalloissa 1960-luvulla vahvistamaan kuurojen luku- ja kirjoitustaitoa. Menetelmä on sovellettu yli 60 kielelle.

Vinkkipuheeseen voi tutustua YouTubesta, täältä.

Tulossa on mm. Vinkkipuheen intensiiviperuskurssi Kuurojen Kansanopistossa la-su 21.-22.11. Lisää tietoa ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *