Vilinää ja vilskettä Isossa Omenassa – Testissä Mini Microphone 2+


Testissä Mini Microphone 2+Vilinää ja vilskettä Isossa Omenassa

Vilminkojen perhe testasi ulkomaanmatkallaan uutta Cochlear Wireless Mini Microphone 2+ -lisälaitetta. LapCI ry lainaa sitä jäsenilleen – ota yhteyttä, ohjeet alla.

Lähdimme toukokuussa 2016 viettämään sisäkorvaistutteita käyttävän Olivian 3-vuotissyntymäpäiviä New Yorkiin ja samalla tapaamaan siellä asuvia kummivanhempia. Olin aluksi yhteydessä Cochleariin liittyen prosessorien käyttöön lentokoneessa ja samalla meille tarjoutui oivallinen tilaisuus päästä koekäyttämään juuri julkistettua Cochlear Wireless Mini Microphone 2+ -lisälaitetta matkamme ajan. Mini Microphone 2+ osoittautui erinomaiseksi lisälaitteeksi jo aivan matkan alkumetreillä.

Mini Microphone 2+:n mukana tuli normaali 3,5 mm audiokaapeli, jonka käytöstä lennon aikana ei aluksi ollut varmuutta. Lennon kapteenin kanssa ennen lähtöä keskusteltuani hän antoi luvan käyttää mikrofonia koko lennon ajan, koska sen käyttämä 2,4 GHz:n taajuus osuu samalle alueelle normaalin WLAN-tajuuden kanssa. Tässä on tietenkin lentokone ja -yhtiö välisiä eroja, joten asia lienee syytä tarkistaa aina ennen lentoa henkilökunnalta. Lennon aikana siis käytimme mikrofonia liitettynä lentokoneen audiojärjestelmään ilman, että olisimme muuten joutuneet yhdistämään molemmat prosessorit ikävillä audiokaapeleilla lentokoneen viihdejärjestelmään.

20160529_132259New Yorkissa matkasimme useaan kertaan myös metrolla, jossa melu- ja häiriöäänet ovat verrattain suuria jo normaalistikin kuuleville. Metromatkojen aikana ja kaupungin vilinässä oli Mini Microphone 2+:sta suuri hyöty. Liikkuessamme paljon jalan ja Olivian ollessa rattaissa kommunikointi mikrofonin kanssa oli huomattavasti helpompaa. Toki automatkojenkin aikana kommunikointi etupenkiltä takapenkille oli mikrofonin kanssa paljon laadukkaampaa.

Lomalla käydään tietenkin paljon ulkona syömässä ja Amerikkaan suuntautuessa tästä ei juurikaan poiketa. Uudessa Mini Microphone 2+:ssa on neuvottuhuoneiden pöytäpuhelimista tuttu pöytämikrofoni toiminto, joka aktivoituu automaattisesti, kun mikrofonin asettaa pöydälle. Ajattelin testata tätä toimintoa ääriolosuhteissa ja menimmekin lounaalle Time Squaren Hard Rock Cafe:hen. Mielestäni Olivia kuuli normaalin puheemme yllättäen hyvin ottaen huomioon erittäin kovalla soitetun taustamusiikin.

Mielestäni Mini Microphone 2+:n käyttö jo nuorellakin iällä on erittäin hyödyllistä vastaavissa erityistilanteissa, joissa melusta ei voi välttyä, mutta haluaa lapselle paremman kuuntelukokemuksen. Toki meluunkin pitää tottua eikä siltä aina voi aina välttyä, mutta elämässä tulee paljon vastaan tilanteita, joissa itse tapahtumasta/kokemuksesta ei saisi niin paljoa irti, jos ympäristön melu sitä häiritsee.

Terveisin,
Olivian isä
Lasse Vilminko, New York

Cochlear™ langaton Mini Microphone 2+ käyttötarkoitus:

 • Cochlear langattomat lisälaitteet on tarkoitettu parantamaan sisäkorvaistutekäyttäjän kykyä selviytyä paremmin arkipäivän kommunikaatiotilanteista.
 • Cochlearin langattomat lisälaitteet tuovat tutkitusti merkittävää hyötyä puheenymmärrettävyyteen monissa arkipäivän kuunteluolosuhteissa, kuten koti, päiväkoti, auto ja muut ajoneuvot, kaupungin häly, sosiaaliset
  tilanteet, julkiset tilat (ruokalat, kahvilat, ravintolat jne.).
 • Cochlear Mini Michrophone 2+ on FM-laitteeseen verrattavissa oleva digitaalinen kuulonapuväline, joka parantaa sisäkorvaistutekäyttäjän kuulokykyä haastavissa kuunteluolosuhteissa (esim. melu ja kaikuisat tilat). Siinä oleva mikrofoni poimii ääntä ja siirtää sen langattomasti suoraan istutekäyttäjän puheprosessoriin (vastanotin on
  sisäänrakennettu). Näin signaalikohinasuhde paranee, joka edelleen parantaa puheenymmärryskykyä.
  Langatonta pienoismikrofonia voi käyttää myös suoratoistolaitteena kytkemällä se mukana toimitettavalla 3,5 mm audiokaapelilla mihin tahansa audiolaitteeseen joka on varustettu kuulokeliitännällä.

mini microphone 2+ mainosCochlear™ langaton Mini Microphone 2+ tekniset ominaisuudet:

 • Suuntamikrofonit – parempaan kuulemiseen haastavissa kuunteluolosuhteissa.
 • Paranneltu antenni – 25 metrin kantomatka (esteettömässä ympäristössä)
 • Pöytämikrofoni toiminto ryhmäkuuntelu tilanteisiin

Kuinka voin lainata tämän?

 • Laitteita lainataan LapCI ry:n jäsenperheille.
 • Laita viestiä osoitteeseen marianne.rintala@lapci.fi tai info@lapci.fi, niin vastaamme missä kohtaa jonoa olet.
 • Laitteesta allekirjoitetaan koekäyttösopimus ja laitteet ovat vastuullanne laina-ajan. Pidäthän niistä hyvää huolta ja palautat kaikki osat, niin seuraavan on helppo aloittaa koekäyttönsä.
 • Lainaaminen on muuten maksutonta, mutta palautussuuntaan postikulut tulee maksettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *