Viivin tervehdys


Elsa-keijuna leirillä.
Heippa!
 
Mie oon LapCi ryn uusi järjestöassistentti Viivi Kilpeläinen. Olen 21-vuotias ja koulutukseltani nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja sekä ylioppilas. Valmistuin kaksoistutkinnosta 2015 keväällä. Minulla on itselläni keskivaikea kuulonalenema molemissa korvissa. Kuulemista helpottamaan käytän vaaleanpunaisia korvantauskojeitani päivittäin. Omaan pitkän kokemuksen työskentelystä kuulovammaisten eri järjestöillä, liitoilla ja yhdistyksillä, sillä olin vasta 14-vuotias kun silloinen kuntoutusohjaajani otti minut mukaan apuohjaajaksi järjestämälleen leirille Kuusamon Oivankiin. 
 
Olen kotoisin Rovaniemeltä, mutta muutin Helsinkiin 1,5 vuotta sitten töiden perässä. Rovaniemeltä käsin oli niin paljon hankalampaa tehdä töitä eri tahoille, joten Helsinkiin muuttaminen kuulosti järkevämmältä. Aloitin ensin Linnanmäellä laitetyöntekijänä, sekä tein vapaa-ajanohjaajan vuoroja Kuulo-Auriksen kuntoutuskodille Valkeaan taloon. Sen jälkeen sain paikan koulunkäyntiavustajana ihanalle kolmosluokkalaiselle sisäkorvaistutteita käyttävälle maahanmuuttajatytölle ja sitä hommaa teinkin vuoden ajan. Varsinkin Linnanmäellä työskentelyäni kyseenalaistettiin todella paljon, sillä miten siellä melussa voisin muka kuulla yhtään mitään? No, minä olen aina tykännyt haasteista ja sainkin kesältä monia positiivisia palautteita viittomakielen taidoistani. 
 
Olen hyvin musikaalinen ja harrastuksiini kuuluukin viulunsoitto. Aloitin viulunsoiton 7-vuotiaana ja edelleen tulee soiteltua. Talvisin harrastan myös laskettelua. 
 
Aloitin työni elokuussa mahtavalla LapCIen musaleirillä Resonaarissa. Työtehtäviini kuuluu vertaistukitapahtumien järjestäminen ja toimistoapulaisena toimiminen. Toivottavasti nähdään tulevissa tapahtumissa! 
 
P.s. Nähdään kesäpäivillä Seinäjoella 20.8.!
Viivi Kilpeläinen
viivi.kilpelainen@lapci.fi
040 5645656

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *