Tampereen kerho paketissa!


Tampereen kerho paketissa!

2_tapaaminen1

Syksyn aikana Tampereella kokoontuva Luovan toiminnan kerho on puuhastellut yhdessä vaikka mitä. Kerhon ohjaaja Jani Ikonen raportoi:

Aika on taas vierähtänyt kuten ajalla on tapana ja tämän syksyn Tampereen luovantoiminnankerho on tullut päätökseensä. Monenlaisia asioita kuitenkin ehdimme hyvin tekemään. Ruoka ainakin oli monessa roolissa syksyllä. Ensimmäisellä kerralla leivoimme muffinseja, koristelimme leivoksemme ja sitten vielä piirsimme leivoksistamme kuvat. Toisella kerralla teimme aluksi pieniä veistoksia maissinaksuista. Ja viimeisellä tapaamisella teimme animaatiota, jossa joulupukilla oli piparipulma – pienessä tarinassa piparit ja rusinat saivat joulupukin pään pyörälle.

3_tapaaminen1

2_tapaaminen2Leijan lennätystä

Koska kysymyksessä on ollut luovan toiminnankerho, olen pyrkinyt tekemään lasten kanssa mahdollisimman monipuolisia asioita. Luovatoiminta ei oikeastaan rajoitu mihinkään tiettyyn asiaan eikä aiheeseen. Mikä tahansa voi olla luovaa, jos sitä tekee luovalla asenteella. Joka kerta olemme myös ainakin hieman ulkoilleet.

3_tapaaminen2

Ison luovan panoksen syksyn aikana saivat leijat. Rakensimme lasten kanssa leijat aivan omista materiaaleistamme omia ideoitamme käyttäen. Käytimme jätesäkkejä, grillitikkuja, teippiä ja paperia ja saimme aikaan oikeasti lentävät leijat. Leijoistamme ei ehkä tullut kaikkein kestävimpiä, mutta hyvä on jostain aloittaa ja katsoa sitten mihin oma kiinnostus voi johtaa. Kolmannella tapaamisellamme myös lennätimme leijaa, joka kohosi upeasti korkeuksiin syksyisessä tuulessa. Kaikki saivat kokea lennättämistä ja tutustua tuulen nostavaan voimaan. Leija työskentelyssä oli myös omat haasteensa, kaikki ei aina sujut helposti ja oikeanlaisten materiaalien etsimiseen voisi käyttää paljonkin aikaa. Oli hienoa katsella lasten riemua lennättämisen äärellä.

4_tapaaminen1Animaatiopuuhia

Viimeisellä tapaamisellamme teimme animaatioita lasten toiveen mukaan. Joillekin lapsista animaation tekeminen oli jo tuttua kotoa tai aiemmilta tapaamisiltamme. Harmillisesti kaikki kerholaiset eivät viimeiselle tapaamisellemme päässeet, isommalla ryhmällä vilskettä olisi varmasti syntynyt vielä enemmän. Animaation tekeminen vaatii hyvällä tavalla pitkäjänteisyyttä ja keskittymistä, lopputuloksen näkeminen on onneksi usein palkitseva havainto. Ruoka-aineiden käyttäminen animaatiossa toi mukavan mausteen tekemiseen. Tarinassamme paperinen joulupukki söi pipareita, mutta todellisuudessa palat katosivat vuoronperään kuvausryhmän suihin. Ruokatauolla joimme lämmintä mehua ja söimme hieman lisää pipareita pikkujouluhengessä.

4_tapaaminen2

Kiitän suuresti kerhoon osallistuneita lapsia ja heidän vanhempiaan antoisasta syksystä. Hyvää talven jatkoa kaikille!

 

Kerhonohjaaja, Jani Ikonen

 

Selvitämme kerhon jatkumista keväällä 2017. Mikäli saamme ryhmän kasaan, niin eiköhän jatketa. Uudet kerholaiset ovat tervetulleita mukaan! Voit laittaa viestiä: marianne.rintala@lapci.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *