SI-lasten arjen nikCIt


Sisäkorvaistutteen käyttäjille kertyy erilaisia arkea sujuvoittavia niksejä. Tässä blogipostauksessa eräs LapCI-perheen jäsen, Tuomo Laajasalo, jakaa perheensä istutevinkkejä.

Meluliikennevalot
Tämä on yksi hauska, oivallinen tapa ohjata ja opettaa lapsia käyttämään äänenvoimakkuutta hillitymmin päiväkotiryhmissä. Tämän tuotteen saat kunnan vammaispalvelusta ilmaiseksi, vuokralle tai omaksesi. Valo vaihtuu vihreästä keltaisen kautta punaiseen, kun melua on liikaa. Voit sopia ryhmän kanssa esimerkiksi palkinnosta, kun liikennevalot eivät ole menneet punaiselle liian monta kertaa yhden viikon aikana. Laitteen sijoittamisessa päiväkotiryhmään kannattaa kiinnittää huomiota. Laitteen esteetön näkyvyys sekä korkeus, johon se kiinnitetään ovat hyvin tärkeitä asioita.

Uimakoulu

Me kaikki tiedämme, että implantoidun lapsen uimakoulu on hyvin haasteellinen kuulemisen puolesta. Tähän keksin hyvän ja toimivan ratkaisun oman lapseni kohdalla, kun hän aloi uimakoulun. Voit laittaa mikrofonin vedenkestävään pussiin ja kiinnittää siihen kaulanarun. Tämän voit antaa uimakoulun opettajalle ja näin lapsesi pystyy kuulemaan ohjeet paremmin vedessä.

Tennispallot tuolinjalkoihin
Päiväkotiryhmän tuoleja vedetään, siirretään ja liikutellaan päivän aikana hyvin paljon. Tästä aiheutuvan äänen voi kitkeä pois asentamalla tennispallot tuolien jalkoihin. Tämän jälkeen tuoli liikkuu äänettömästi ja sujuvammin kun perinteisillä huopapaloilla. Tennispalloja saat ilmaiseksi esimerkiksi tenniskeskuksista.

Jaa nikCIsi ja voita leffalippuja!

Onko sinulla kasa niksejä korvan takana? Mikä on helpottanut teidän perheenne sisäkorveistutekäyttäjän arkea, koulua tai juhlaa?

Nyt sinulla on mahdollisuus jakaa omat sisäkorvaistuteniksisi muiden käyttäjien hyödyksi, avuksi ja huviksi. Jaa niksisi sosiaalisen median kanavissa, käytä tunnisteita @lapciry ja #nikci, tai lähetä meille sähköpostia info(at)lapci.fi ja me kerromme nikseistäsi puolestasi! Yhdessä olemme enemmän.

Palkinnoksi osallistuneiden kesken arvotaan kaksi 4 kpl  lippupakettia lähimpään elokuvateatteriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *