Sama laite, uusi malli: Nucleus 5 vs. Nucleus 7


Juho Jauhiaisen ensimmäiset istutteet olivat Cochlearin Nucleus 5 -mallia. Alkuvuodesta hänen istutteensa uusittiin ja nyt hänellä on useamman kuukauden kokemus Nucleus 7 -mallista. Alla hän kertoo mitä uusia ominaisuusia Nucleus 7 -mallista löytyy ja mitä eroja hän on huomannut näiden kahden eri mallin välillä.

Ulkoisien osien vaihto oli itsestäänselvyys, jos tarjotaan uusinta ja parasta teknologiaa, niin otan myös sen vastaan. Sain Nucleus 5 -mallin istutteet muistaakseni vuonna 2013. Ne olivat käytössä noin kuusi vuotta. Nyt uudet Nucleus 7 -mallin istutteet sain alkuvuodesta ja olen tällä aikavälillä perehtynyt niiden käyttöominaisuuksiin.

Äänimaailma ei mielestäni paljoa muuttunut. Suuntakuulo sekä äänenlaatu parani hitusen, mutta uskon että säädöillä on myös ollut osansa asiaan. Metelissä kuulen hieman paremmin hälyvaimennuksen avulla. Lisäksi saan säädettyä suuntamikrofonin suoraan eteen hälyisissä tilanteissa puhelinsovelluksen kautta.

Paras ominaisuus Nucleus 7 -mallissa on, että se yhdistyy puhelimeen ilman apuvälinettä, koska minulla on Applen* puhelin. Saan säädettyä äänenvoimakkuutta ja pystyn kuuntelemaan musiikkia suoratoistolla. Minulla on kännykkä aina mukana, mutta kaukosäädin ei, joten puhelimen sovellus on todella hyödyllinen. Puhelimen akun pitkä kesto takaa sen, että pystyn sovelluksen kautta säätämään ohjelmia eri tilanteisiin sopiviksi aamusta iltaan asti. Kavereiden mielestä on siistiä, kun saa musiikkia toistettua suoraan laitteeseen bluetooth-yhteydellä ilman näkyviä kuulokkeita.

Olen tarjoilijana meluisassa ravintolassa ja pystyn edelleen työskentelemään. Soitan myös rumpuja, jolloin saan laitettua mikrofonin äänenvoimakkuutta pienemmälle. Pystyn myös nyt laittamaan bluetooth-yhteyden kautta musiikin suoraan istutteisiin, ja mikrofonin pois päältä, jolloin pystyn soittamaan rumpuja samaan aikaan laulun toistuessa korvissani. Uudet istutteet ovat helpottaneet elämää huomattavasti, pystyn tekemään enemmän kuin ennen seiskojen vaihtoa.

Näissä ei ole oikeastaan ollut mitään huonoa, joskus puhelimeen yhdistäessä on ollut häikkää, mutta harvoin sitäkään.

*Nucleus 7 -mallin sovellus löytyy myös Android-laitteille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *