Sain voimaa, vaikutin ja virkistyin, saisitko sinäkin? – Nana Lindholm


Myös Nanalla on pitkä kokemus LapCI ry:n toiminnassa ja hallituksessa mukana olemisesta. Lue alta miltä näyttää hallitustyöskentely hänen näkökulmastansa.

Olen Nana ja kohta 15-vuotiaan implantoidun Niklas pojan äiti. Olen toiminut LapCI ry:n hallituksessa noin kymmenen vuoden ajan ja lapsen siirtyessä rippikouluikään koen, että on aika mahdollistaa tämä luottamustehtävä jollekin toiselle sisäkorvaistutelapsen vanhemmalle. Näiden kymmenen vuoden aikana LapCI ry on antanut minulle ja perheelleni mahdollisuuden jakaa ja kokea vertaisuutta, olla samanlainen toisten sisäkorvaistutelasten vanhempien ja perheiden kanssa.

Kymmenessä vuodessa lapsemme on kasvanut taaperosta teiniksi, perhekokomme on kasvanut. Ammatillisestikin olen täysin eri tilanteessa. Näihin kaikkiin vaiheisiin olen saanut hallitustyöstä voimaa, mahdollisuuden vaikuttaa ja virkistyä vertaisessa seurassa.

Olen toiminut yhdistyksen hallituksessa vaihdellen varsinaisen ja varajäsenen rooleissa. Roolin sitovuuteen on vaikuttanut se millainen elämäntilanne kulloinkin on ollut perheemme elämässä. Hallitustyössä olen saanut hyödyntää omia henkilökohtaisia ja ammatillisia vahvuuksiani kuten ideointia, strategiatyön osaamista sekä tuen antamista yhdistyksen henkilöstölle niin rekrytointien kuin työnohjauksenkin merkeissä. Olen saanut olla suunnittelemassa ja tuottamassa tapahtumien sisältöä ja saanut esiintymisvarmuutta erilaisissa tilaisuuksissa.

Projektien ja hankkeiden suunnitteluun, arviointiin ja rahoituskuvioihin tutustuminen on lisännyt tietoisuuttani ja vahvistanut myös ammatillisia valmiuksiani. Mutta ennen kaikkea LapCI ry on yksi suuri perhe, jonka arvoihin ja perhekeskeiseen ja voimavaroja lisäävään toimintaan on ollut helppo tulla ja siinä on ollut helppo olla mukana. Hallitustyö on ollut kaikkea muuta kuin kuivaa kokoustamista tylsissä neukkareissa. Se on ollut elämälle nauramista, itkemistä ja toisten rinnalla kulkemista.

Nyt oman tarinani kirjoittamisen kautta irtaannun tästä luottamustehtävästä ja samalla rohkaisen ja kutsun mukaan uusia vanhempia, jotka haluavat vaikuttaa, siihen miten sisäkorvaistutelasten ja -perheiden asiat meillä Suomessa ovat nyt ja jatkossa. Vuosikokous on nyt keväällä, jolloin valitsemme jälleen uuden hallituksen, ilmoittauduthan mukaan!

Haikein, voimaantunein, kaikkia hallitus ja työntekijöitä vuosien varrella kiittäen: LapCI-perhe on elämässämme nyt ja aina <3

Nana Lindholm

Vuosikokoukseen voi ilmoittautua vielä 1.4. asti ja sen voi tehdä täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *