Nuorten tapaamiset keväällä 2018


Nuorten tapaamiset keväällä 2018

LapCI ry, Kuuloliitto ry ja Helsingin kuuloyhdistys ry ovat järjestäneet tänä keväänä yhteistyössä nuorten tapaamisia n. 11-17-vuotiaille huonokuuloisille nuorille pääkaupunkiseudulla. Idea tapaamisista syntyi huonokuuloisten nuorten vanhemmilta, jotka toivoivat että nuoria huomioitaisiin enemmän toiminnassa. Tapaamisia on ollut kevään 2018 aikana kolme kertaa.

Ensimmäinen tapaaminen järjestettiin 3.3. Viihdekeskus Flamingossa. Siellä pääsimme pelaamaan hohtominigolfia ja ruokailemaan Rax-buffetissa. Ensimmäisessä tapaamisessa paikalla oli 10 nuorta.

Toinen tapaaminen järjestettiin 7.4. Helsingin Kuuloyhdistyksen Helkan tuvalla. Tuvalla valmistimme kaikki omat pizzat ja pelailimme uusimpia lautapelejä. Toisella kerralla kävijämäärä oli kasvanut jo 15 nuoreen!

Kolmas ja tällä hetkellä viimeisin tapaaminen järjestettiin 12.5. Talin keilahallissa. Keilahallissa pidimme aluksi kokouksen, jossa sovimme yhteisistä pelisäännöistä ja tutustuimme vähän toisiimme. Kokouksen aikana suunnittelimme myös syksyn toimintaa. Kokouksen jälkeen pääsimme yhdessä keilaamaan loppuajaksi. Keilauskerralla nuoria oli mukana jo 18!

Voidaan siis sanoa, että nuorten tapaamisille on todella ollut kysyntää ja tarvetta. Nuoret ovat päässeet tutustumaan toisiinsa ja saaneet paljon uusia kuulokavereita. Olemme luoneet yhdessä myös aktiivisen Whatsapp-ryhmän, jossa on tällä hetkellä 18 nuorta. Ryhmässä on keskusteltu erityisesti kuuloon liittyvistä asioista, mutta myös kaikesta mitä on ollut milloinkin nuorten mielen päällä. Whatsapp-ryhmää moderoi itse huonokuuloinen 23-vuotias LapCI ry:n ja Kuuloliitto ry:n työntekijä Viivi Kilpeläinen.

Jos sulla alkoi kiinnostamaan nuorten toiminta, niin lähde vain rohkeasti mukaan! Mulle voi laittaa viestiä niin voin lisätä teidät Whatsapp-ryhmän jäseniksi. Lupaan että muut nuoret ottavat uudet jäsenet ilomielin vastaan, sillä he jatkuvasti toivovat uusia nuoria mukaan toimintaan! Meillä on tapaamisissa nollatoleranssi kiusaamisen suhteen ja kaikki ovat kaikkien kavereita. Et ole ainoa joka on tullut tapaamisiin aluksi yksin, mutta tapaamisen jälkeen lähdet varmasti monta uutta kaveria rikkaampana kotiin.

Toivottavasti näen juuri sinut syksyn tapaamisissa!

P.s. Tavoitteena on järjestää nuorten toimintaa myös muilla paikkakunnilla. Tästä voit laittaa toiveita osoitteeseen info@lapci.fi.

-Viivi Kilpeläinen
p. 044 752 5565 (Kuuloliiton työnumero)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *