Meitä on monta ja meillä on oma juhlapäivä!


Meitä on monta ja meillä on oma juhlapäivä!

Kansainvälistä SI-päivää juhlitaan 25.2. happyCIday2016

Vuoden 2015 lopussa yliopistosairaaloiden puheterapeuttien keräämien tilastojen mukaan Suomessa oli 363 lasta (iältään 0-17 v) ja 841 aikuista, joilla on sisäkorvaistute. Yhteensä siis 1204 henkeä.

Kun näitä lukuja verrataan v. 2013 loppuun, niin lasten määrä on kasvanut 31:llä. Joka vuosi tulee uusia, eri ikäisiä lapsia implantoitavaksi. Kun lapsi täyttää 18 vuotta, hän siirtyy aikuisten kiintiöön. Aikuisia kahdessa vuodessa tuli tilastoihin lisää 177 kappaletta Suomessa. Osa on toki siirtynyt kahden vuoden aikana lasten tilastosta aikuisiin ja osa aikuisista ajasta ikuisuuteen. Joten todellisia leikkausmääriä näistä luvuista ei vielä selviä.

Helsingin Sanomat julkaisi 22.2.2016 kotisivuillaan laskurin, jossa kerrotaan paljonko eri toimenpiteet julkisessa sairaanhoidossa maksavat. Yhden korvan sisäkorvaistuteleikkauksen hinnaksi on tässä laskurissa kerrottu 16 528,72 euroa! Eikä tässä vielä kaikki, päälle tulee ulkoisista osista, säädöistä ja huolloista tulevat kulut. Kannattaa siis maksaa veroja. Tämä on pieni raha siitä, että saa lisää toimintakykyä. Sitä sietää juhlia!

Tiesitkö, että meillä on oma juhlapäivä? Se tosin vaihtelee eri maissa. Joissain maissa sitä vietetään maan ensimmäisen suoritetun implanttileikkauspäivän mukaan. Nyt tähän voisi tulla muutos ja päivä voisi olla sama kaikkialla – esimerkiksi 25. helmikuuta sen kunniaksi, kun maailman ensimmäinen sisäkorvaistute leikattiin vuonna 1957 Ranskassa.

Iloista maailman sisäkorvaistutepäivää meille kaikille!

Ulla Konkarikoski (itsekin tuplaimplantisti = laite molemmissa korvissa)
toiminnanjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *