Laskettelureissun tunnelmia


SKUL, LapCI ry, Kuurojen liitto, Kuuloliitto ja Kuurojen palvelusäätiön Juniori-ohjelma järjestivät yhteistyössä laskettelureissun 13-17-vuotiaille kuulovammaisille nuorille 22.-25.2.2019 Tahkolla.

22.5.
Leiri starttasi Valkean Talon pihasta niinkin aikaisin kuin klo 6 aamulla, joten matkan aikana saivat nuoret jatkaa nukkumista tai hieroa viimeisetkin unihiekat silmistä pois. Matkan aikana teimme ryhmän WhatsAppiin nuorten ja ohjaajien kesken, jotta tiedämme missä kukin ryhmä menee rinteillä.


Jyväskylästä nappasimme loput nuoret kyytiin ja saavuimme perille Tahkolle noin klo 13 aikoihin. Nopea nimikierros ja eikun vuokraamoon vuokraamaan sukset ja muut kamppeet niille, keillä ei omia ollut mukana ja sitten rinteisiin! Kerkesimme noin parin tunnin ajan lasketella, niin kello näyttikin siltä, että ruoka-aika lähestyy.


Lähdimme majoituspaikka Sarasteeseen, joka sijaitsi noin 20min ajomatkan päästä Tahkon rinteiltä. Kimpsujen ja kampsujen levittämisen jälkeen oli ruoka-aika, jonka jälkeen oli hieman iltaohjelmaa. Tutustuimme hieman paremmin toisiimme ja vietimme mukavan urheilutuokion liikuntasalissa. Tähän oli hyvä päättää ensimmäinen päivä leirillä.


23.2.
Ylös, ulos ja rinteille!
Maittavan aamupalan jälkeen lähdimme rinteille ja saimme jopa ryhmäkuvan otettua. Rinteillä olimme noin puolisen päivää, kaikki nuoret ja ohjaajat kävivät syömässä lounasta kukin omine aikoineen.

Lähdimme klo 15 takaisin majoituspaikkaan syömään päivällistä, jonka jälkeen olikin saunan aika! Pojat ensin, sitten tytöt ja sen jälkeen taas pientä iltaohjelmaa. Kävimme kukin vuorollaan päivän fiilikset läpi, ja kaikilla oli ollut hauska päivä! Sitten saivat nuoret soitella kotiin päin ja viettää omaa aikaa toistensa kanssa.


Päivä oli pitkä, joten suurin osa menikin jo klo 22 jälkeen huoneisiinsa, jotta jaksaa sitten vielä viimeisenä päivänä lasketella kunnolla!


24.2.
Viimeinen kokonainen leiripäivä alkoi, aamupalan jälkeen oli vähän vaikeuksia herätä kunnolla päivään, mutta bussimatkalla viimeistään tuli herättyä, kun aurinkokin päätti näyttäytyä! Pitipä muistaa myös ottaa omat kengät mukaan, kun tänään oli aika palauttaa vuokraamoon vuokrasukset ynnä muut.


Laskettelimme noin klo 14:30 asti, koska edellisenä päivänä nuorilta oli tullut toive, että voitaisiinko käydä kaupassa, kun laskettelukeskuksessa ei ruokakauppoja ollut.


Klo 15 oli lähtö kauppaan ostamaan vähän iltatarvikkeita! Nuorille ei aluksi kerrottu, mutta päätimme ohjaajien kesken, että pidetään kevytmuotoinen disco, kun paikalla oli yksi 17-vuotias nuori, jolla koitti viimeinen lasketteluleiri.


Päivällistä syömään ja sitten oli saunan aika! Ensin tytöt, sitten pojat ja sen jälkeen mukavaa yhdessäoloa. Tässä välissä oli hyvä käydä pakkaamassa laukku valmiiksi. Pitipä vaan meidän ohjaajien kanssa vähän sumplia, että miten saamme takkahuoneen tyhjäksi koristeluja ja herkkujen esillelaittoa varten. Klo 19 oli hieman yhteistä ajanviettoa, klo 20 iltapala ja klo 21 aloitimme discon!

Ensimmäisenä juhlimme tämän 17-vuotiaan nuoren viimeistä leiriosallistumista lasten skumpalla, jonka jälkeen oli herkkujen syömistä ja yhteisiä leikkejä. Saimmepa kuulla myös pari kauhutarinaa, huh olipa pelottavia! Onneksi ne olivat vain keksittyjä. Tämän jälkeen nuoret ja ohjaajat pelasivat muutaman erän korttipelejä, jonka jälkeen saikin mennä jo nukkumaan.

25.2.
Viimeinen päivä, joka tarkoitti kotiinlähtöä. Aamupala nassuun ja sen jälkeen pakkaamaan vihoviimeiset tavarat ja ottamaan lakanat pois pedeistä. Klo 9 lähti minibussimme ajamaan kohti Jyväskylää.
Matkalla kävimme viimeiset leirimuistelut läpi ja pommitimme WhatsApp-ryhmäämme kuvilla, jotta kaikki saavat kivoja kuvia muistoksi. Jyväskylässä pysähdyimme viimeiselle yhteiselle aterialle McDonald’siin. Napa täynnä oli hyvä viimeisten jatkaa matkaa kohti Helsinkiä, osa meistä jäi Jyväskylässä pois.


Saavuimme VaTalle klo 16:15, viimeiset halit ja moikkaukset, jonka jälkeen vanhemmat tulivat hakemaan ja osa lähti julkisilla kulkuvälineillä kotiin.

Olipa meillä vaan mukava leiri, toivottavasti nähdään taas pian!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *