Laskettelumatka Ylläkselle


 Laskettelumatka Ylläkselle!

Matkamme alkoi 22.helmikuuta, lähdimme bussilla Helsingistä Valkealta talolta. Bussissa lämmitykset reistaili – oli joko jäätävän kylmä tai todella kuuma, mutta hyvin saimme nukutuksi yön aikana. Pysähdyimme ensin Lahdessa, sitten jatkoimme matkaa Jyväskylään ja sieltä tuli suurin osa leiriläisistä, yksi ohjaaja ja tulkki. Olimme todella myöhässä aikataulusta, koska kuski joutui loppumatkasta korjaamaan bussin lämmitystä. Söimme sillä aikaa Rovaniemellä huoltoasemalla aamupalaa. Syötyämme lähdimme jatkamaan matkaa Ylläkselle.

Olimme perillä Ylläksellä Siltalassa 12 aikaan ja menimme suoraan syömään lounaan
jonka jälkeen lähdimmekin jo laskettelemaan. Siltala oli siis mökki missä majoituimme
matkan ajan.

Ensimmäisenä päivänä sää oli harmaa ja satoi lunta mutta gondolihissi oli onneksi auki. Itse tykkäsin todella paljon paikasta koska siellä oli niin monta rinnettä ettei voinut tulla tylsää, enkä edes kerennyt käymään kaikissa.

Perjantain sää oli todella tuulinen ja satoi lisää lunta, gondolihissi ei ollut auki tuulen takia. Puolen päivän aikaan saimme tietää joukkueemme ja oltiin Ylläksellä selfiesuunnistusta. Yksi nuorista satutti sinä päivänä solisluunsa ja sai kantositeen. Onneksi ei tapahtunut sen enempää loukkaantumisia.  Illalla meillä oli vielä ohjelmana tikkupullan paistoa, leikkejä ja vapaa-aikaa.

Lauantaina sää oli melko samanlainen paitsi että aamupäivällä rupesi onneksi paistamaan aurinko. Olimme viellä selfiesuunnistusta ja meidän joukkue voitti, saimme palkinnoksi kaakaot.

Viimeinen laskettelupäivä oli vähän haikea ja aika kului nopeasti. Illalla ohjaajat pyysivät kaikki jotka eivät pääse enään nuorten leireille (eli he jotka täyttävät 18) eteen ja miettivät yhdessä miten järjestäisivät potkiaiset meille. He päättivät sitten heittää meidän lumihankeen yksitellen ja antaa kunnon lumipesun! Onneksi potkiaiset on vain kerran elämässä 😀 Illalla talon isäntä tuli kertomaan meille saamelaisten historiasta ja heidän kansallispuvuistaan. Ilta jatkui pelaten ja leikkien eri leikkejä.

Iltapalan jälkeen menimme nukkumaan koska klo. 3.00 herätys. Aamuyöllä lähdimme ripakasti bussilla kohti Helsinkiä ja bussi oli todella kylmä. Kävimme matkalla syömässä Mc’Donaldsissa lounaamme ja jatkoimme matkaa. Olimme perillä Helsingissä n. klo 17.00. Nämä kolme päivää olivat parhaimpia päiviä elämässäni ja odotan innolla lisää samanlaisia!

Tunsin muutaman nuoren jo ennestään leiriltä, mutta tutustuin viittoviin ja opin itsekkin vähän viittomaan. Mielestäni pärjäsin hyvin viittovien kanssa, välillä toki tarvitsin tulkin avuksi mutta harvoin sitäkään. Haluaisin oppia viittomaan kunnolla että pystyisin tutustumaan paremmin heihin, ehkä vielä joskus opin!

Kiitos SKUL, Kuurojen liitto, ja LapCI ry tästä upeasta leiristä!

Helmi Viljanmaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *