LapCI ry:n vuosi 2021: Muistoja tapahtumista


Etätapahtumat piristämässä rajoittuneen arjen keskellä

Vuonna 2021 tapahtumien ja kohtaamisten merkitys oli suuri, sillä jatkuvat karanteenit ja kontaktien välttely alkoivat jo väsyttää ihmisiä. Monia alkuvuoden tapahtumia jouduttiin perumaan tai siirtämään koronatilanteen huonontuessa. Toimiston väki jatkoi etätyöskentelyä ja panosti etänä järjestettäviin tapahtumiin, mikä mahdollisti osaltaan sen, että pystyimme saavuttamaan jäseniämme entistä kattavammin.

Helmikuussa pystyimme onneksemme pitämään ihanan ja voimaannuttavan valokuvausviikonlopun, ennen kuin rajoitukset estivät tapahtumien järjestämisen alkukeväästä. Alla otoksia tapahtumasta!

Musisointia Musaleirillä

Kesän tultua myös rajoitukset alkoivat onneksi väistyä, ja lasten kesäloman viimeiselle viikolle siirretty Musaleiri saatiin pidettyä Helsingissä. Yövyimme Iiris-keskuksessa ja päivisin leiriläiset opettelivat soittamaan monia erilaisia soittimia. Leirin lopuksi vanhemmat tulivat kuuntelemaan konserttia, jossa lapset pääsivät esittelemään oppimiansa taitoja. Leirin aikana vierailimme myös Korkeasaaressa, kävimme elokuvissa, kirjoitimme kirjeet kotiin ja tanssimme väsymykseen asti leiridiscossa.

Unohtumattomat Kesäpäivät

Lapsi ratsastaa lehmänkirjavalla ponilla maneesissa, isä kävelee vieressä ja ohjaaja taluttaa ponia.

Tapahtumille riitti osallistujia, vaikka niitä olikin paljon. Elokuun lopussa kokoonnuimme yhdessä yhdistyksen Kesäpäiville Hämeenlinnan Aulangolle. Tapahtuma oli todella suosittu ja mukana oli paljon perheitä. Ohjelmassa oli korkealla kiipeilyä, uimista, ratsastusta ja tietysti herkullista ruokaa. Lisäksi Aulangon kauniissa maisemissa oli ihanaa käydä ihan vain kävelyllä!

Edes sateinen sää ei estänyt huimapäitä korkeilla kiipeilyradoilla. Sen jälkeen olikin mahtavaa pulahtaa Aulangon kylpylän lämpimiin altaisiin.

Syksy täynnä vertaistapahtumia

Syksyllä tapahtumia oli keväänkin edestä, sillä parempi rokotustilanne toi tilanteeseen hetkellisen helpotuksen. Vanhempien vertaisviikonloppua vietettiin idyllisessä Mathildedalin kylässä, Salossa. Vanhemmat pääsivät retkeilemään kajakeilla, jakamaan kokemuksia ja vertaistukea, rentoutumaan ja punomaan kauniita pajutelineitä.

Lokakuu oli yksi vuoden vilkkaimmista kuukausista, sillä järjestimme peräti kolme vertaistapahtumaa. Pienten viikonloppu oli kuun alussa Alastarolla pienellä Kanniston kotieläinpihalla. Perheet pääsivät tutustumaan suloiseen seepra-aasiin ja moniin muihin eläimiin. Vanhemmat kuulivat myös Cochlearin luennon sisäkorvaistutteista.

Lokakuussa tavattiin perheitä myös Rovaniemellä, missä järjestettiin kurssi kuulovammaisten lasten koulupolusta yhteistyössä KVLV ry:n kanssa. Kurssilla koulunsa aloittavien perheet pääsivät jakamaan kokemuksiaan ja kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Lokakuun lopussa vielä harjoiteltiin erilaisia sirkustemppuja Kuulopajan Temppuillassa, joka järjestettiin yhteistyössä Kuuloliiton kanssa.

Halloweenin aikaan järjestimme yhdessä Kuuloliiton ja KLVL ry:n kanssa nuorten Syysleirin. Leirille tuli nuorisoa eri puolelta Suomea ja vietimme kolme vilkasta päivää Varalan Urheiluopistolla, Tampereella. Vierailimme sen lisäksi Vakoilumuseossa ja Prison Islandissa.

Joulun huumaa

Vuosi päätettiin yhdistyksen Pikkujouluihin, jotka olivatkin todella tunnelmalliset ja jouluisat. Särkänniemen Koiramäessä oli paljon jouluista puuhaa ja siellä pääsi katselemaan myös eläimiä. Särkänniemen akvaario oli auki ja saimme ihmetellä erilaisia vedeneläviä aina pienen pienistä kaloista krokotiileihin.

Kuvassa poseeraa joulupukki ja tonttu takan edessä

Oli mahtavaa järjestää toimintaa taas lähietäisyydellä ja nähdä niin monia sisäkorvaistutteita käyttäviä lapsia ja heidän perheitään. Nyt voimme rauhoittua loppuvuodeksi, ensi vuonna onkin sitten tulossa paljon toimintaa, jonka suunnittelussa olemme erityisen paljon pyrkineet ottamaan huomioon teidän antamanne palautteet ja toiveet!

Alla vielä video, johon olemme koonneet ihania hetkiä kuluneelta vuodelta! Bongaatko tuttuja?


Kiitos tästä kuluneesta vuodesta,
ja oikein onnellista uutta vuotta 2022!

Terveisin, LapCI ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *