LapCI Q&A


LapCI Q&A  (Questions and Answers)

Jokainen lapsi ja nuori kokee oman kuulovammaisuutensa eri tavalla. Me LapCI ry:ssä halusimme tuoda tätä kirjoa esille ja jakaa sisäkorvaistutetta käyttävien nuorten terveisiä. 

SI-lasten vanhempia kiinnostaa yleensä kuulla miten SI-nuorilla menee ja kenties mitä haasteita he ovat joutuneet kohtaamaan. Mietimme mikä olisi oikea väylä viestiä näitä ajatuksia, ja päädyimme LapCI ry:n YouTube -kanavalla julkaistaviin Q&A -videoihin.

Videoilta nuorten sanoma välittyy aidosti. Uusien SI-lasten tai SI:tta lapselle harkitsevien vanhempien on helppo saada vastauksia aiheen omilta asiantuntijoilta – SI-käyttäjiltä itseltään. Muiden SI-käyttäjien on myös helppo samaistua videoiden sanomiin ja nuorten kokemuksiin.

Q&A -videosarjaan syntyi yhteensä kahdeksan suomeksi tekstitettyä videota. Ne kuvattiin SI-nuorten viikonlopputapaamisessa syksyllä 2016. Videoilla nuoret vastaavat yleisiin ja kiinnostaviin kysymyksiin koskien elämäänsä SI-käyttäjinä. Ajatuksena on tehdä näitä videoita jatkossakin; voit lähettää lisää kysymyksiä meille toimistolle!

”Haluaisin kiittää videoistanne, joita olette julkaisseet YouTube -kanavallanne. Videoista on ollut suuri apu pojalleni joka on myös SI-käyttäjä. Niistä hän näkee kuinka on olemassa myös muita samanlaisia, hän ei ole yksin. Ihan itkun jouduin tirauttamaan tuon viimeisimmän videon jälkeen. Ihana!”

Q&A-jaksot:

  1. Koetko olevasi kuuro vai kuuleva?
  2. Mikä sinulle on ollut vaikeinta koulussa?
  3. Mitä sinulta kysytään usein?
  4. Mitä vertaistuki merkitsee sinulle?
  5. Kuinka usein käyt kuulokeskuksessa?
  6. Millaisia hankaluuksia sinulla on ollut SI:n kanssa?
  7. Millaista tukea olet saanut perheeltäsi?
  8. Terveiset muille SI-käyttäjille ja heidän perheilleen

Alta pääset katsomaan videot. Videot on tekstitetty suomeksi.

Kiitokset vielä Q&A -videoilla esiintyneille nuorille: Aura, Emil, Fanny, Jenny, Jesse, Silja ja Vilma!

Heräsikö sinulle jokin kysymys liittyen sisäkorvaistutteisiin, johon haluaisit vastauksen? Lähetä se järjestöassistenttimme Viivin sähköpostiin: viivi.kilpelainen@lapci.fi Jos haluaisit itse päästä esiintymään videoille, voit myös silloin olla yhteydessä Viiviin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *