Kokeilussa Cochlear langattomat lisävarusteet


_MG_8304
Tyytyväinen testaaja.

Kokeilussa Cochlear langattomat lisävarusteet

Cochlearin Nucleus 6:n langattomat lisävarusteet olivat meillä tänä syksynä pari kuukautta testailtavana. Nyt laitteet ovat palautettu LapCI ry:lle ja ovat jo toisen perheen testattavana.

Cochlear Wireless Phone Clip (langaton puhelinlisälaite) pääsi ensimmäisenä testiin. Se oli helppo ottaa käyttöön ja lapsi tykästyi siihen heti. Ensimmäisen puhutun puhelun jälkeen sitä pyydettiin ostamaan omaksi. ”Se kuuluu hauskasti suoraan korvaan.” Testaajamme on 7-vuotias miehen alku ja vaikka hän on kovin huolehtivainen yksilö, en ehkä luottaisi siihen, että hän osaisi pitää Phone Clipin tallessa. Pojan kasvaessa tämä olisi varmasti kätevä lisäväline. Valvotusti toki jo nyt. Puheluiden lisäksi Phone Clipin kautta kuunneltiin meillä ahkerasti musiikkia puhelimesta ja tietokoneelta. Meidän musiikista suunnattomasti nauttivalle pojalle tämäkin oli mukava kokemus. Sai kuunnella rauhassa, ilman häiriöitä. Sanoista sai paremmin selvää, kuuli soittimet selkeämmin ja mikä parasta, muu perhe ei häiriintynyt! Välillä sain kyllä kuunnella hymy huulilla mukana laulamista ja samalla tuli mietiskeltyä miten mahtavaa tekniikan kehitys onkaan. Kuulomatkan alussa yksi minua suuresti mietityttänyt asia oli musiikki ja se jääkö lapseni siitä jotenkin paitsi. Onneksi tämä pelko on osoittautunut meidän kohdalla aiheettomaksi.

Cochlear Wireless Mini Microphone (langaton pienoismikrofoni) oli meillä testissä vain kotona. Se oli meillä vähän ”lelu”. Laitoimme pojan eri huoneeseen ja annoimme tehtäviä Mini Micin kautta ja näin näimme sen toimivan. Ohjeet tulivat uudella tavalla niin kotityötkin sujuivat leppoisammin. 🙂 Kouluun emme halunneet viedä tätä testiin tällä kertaa, koska siellä on kuitenkin kaikki muu tänä syksynä uutta ja kaiutinjärjestelmä käytössä. Koulussahan Mini Mic varmasti ajaisi asiansa.

_MG_8281
Cochlear Wireless TV Streamer (langaton TV-lähetin).

Cochlear Wireless TV Streamer (langaton TV-lähetin) osoittautui oikein näppäräksi. Tällä hetkellä meillä on kotona käytössä induktiotyyny, joka on ollut myös hyvä, mutta se sitoo tiettyyn paikkaan. TV Streamerin kautta kuuntelu sujui hyvin ja se ei sitonut juuri tietylle paikalle istumaan. Meillä on kotiteatterijärjestelmä käytössä, eli kytkemällä TV Streamerin siihen, kaikki toiminnot pystyi yhdistämään suoraan imppaan. Playstationin pelaaminen sai ihan uuden mausteen, kun selostukset sai tulemaan suoraan korvaan. Pieni mies hieman liekehti! TV Streamer olisi kätevä mökilläkin missä ei ole mitään induktiota.

Kaikki lisälaitteet oli helppo parittaa ja niitä oli helppo ohjata kaukosäätimen kautta. Käyttäminen oli helppoa ja kaikki toimi niin kuin pitikin. Meillä näistä kolmesta lisälaitteesta käyttöön pääsisi heti Phone Clip (valvotusti) ja TV Streamer.

Tiina Sakomaa

_MG_8286
Kaukosäätimestä saa helposti valittua äänilähteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *