Kuulopajan Harry Potter -ilta


Kuvassa taustalla Tylypahkan linnan siluetti. Edessä lukee "Harry Potter -viertuaalimatka 20.5."

Kuulopaja lähti torstaina 20.5. seikkailemaan Harry Potterin maailmaan. Kävimme virtuaalivierailulla Harry Potter-elokuvien ja -kirjojen maisemissa Lontoossa ja pelasimme kiperin kysymyksin lastattua tietokilpailua. Tapahtuman lopuksi palkittiin illan parhaimmat pukeutujat sekä tietokilpailun parhain tietäjä. Lue tästä lisää illan menosta!

Kuvakaappaus Zoomissa, kuvassa tapahtumaan osallistuneita lapsia ja vetäjät.
Kuvassa osa iltaan osallistuneista Potter-faneista

Valmiina seikkailuun

Kuvassa taustalla näkyy Tylypahkan linna. Kuvassa etualalla ovat Isa, Taneli ja Viivi, jotka ovat kaikki pukeutuneet Potter-teemaisiin asuihin. Kuvassa yllä LapCI ry:n ja Kuuloliiton logot.

Kuuloliitto ry ja LapCI ry ovat järjestäneet yhteistyössä jo useamman Kuulopajan, ja viimeisen vuoden aikana vakiokasvoiksi Kuulopajan etätapahtumissa ovat tulleet LapCI ry:n Isa sekä Kuuloliiton Viivi ja Taneli. Tälläkin kertaa kolmikolla oli hyvä meininki päällä, ja he olivat tapahtuman ajaksi muuntautuneet Luna Lovekivaksi, Hagridiksi ja monijuomaliemen ansiosta kissaksi muuttuneeksi Hermioneksi! Myös osallistujat olivat pistäneet parhaimpia kaapujaan päälle, ja usealla nähtiin Tylypahkaan soveltuvia asuja yllä.

Aloitimme illan lähtemällä oppaamme Minna Andersenin johdolla kierrokselle virtuaaliseen Lontooseen. Minna näytti meille kuvia ja videoita eri paikoista ja nähtävyyksistä ympäri Lontoota, ja kertoi meille niiden yhteyksistä Harry Potterin tarinoihin. Yksi näistä paikoista oli Millennium-silta, joka nähtiin elokuvassa Harry Potter ja Puoliverinen prinssi ja jonka kuolonsyöjät elokuvassa tuhosivat. Ironista kyllä, juuri tämä silta oli vaarassa tuhoutua jo heti valmistuttuaan, sillä rakennusviasta johtuen silta heilui vaarallisen paljon ja jouduttiin sulkemaan useaksi vuodeksi! Tämän ja muita mielenkiintoisia yksityiskohtia Minna kertoi meille virtuaalimatkan aikana.

Kuvakaappaus PowerPoint-esityksestä. Kuvassa näkyy sanapilvi, jossa erilaisia Harry Potter -elokuvista ja -kirjoista tuttuja sanoja (esim. jästi, aurori).
Kuvassa dia Minnan esityksestä. Diassa valikoima sanoja, jotka Harry Potter -kirjat ovat tehneet suurelle yleisölle tutuiksi ja joista osa on päässyt jopa osaksi arkikieltä

Parhain tietäjä astukoon esiin

Virtuaalimatkan jälkeen pidimme pienen tauon, jonka jälkeen suuntasimme Kahoot-sovellukseen Harry Potter -aiheisen tietokilpailun pariin. Tietokilpailu alkoi melko helpoilla kysymyksillä (”Mikä on Harry Potterin lemmikkipöllön nimi?”), mutta eteni pikkuhiljaa yhä vaikeampiin kysymyksiin (”Mikä on professori Oravan etunimi?”). Tietokilpailussa ei ainoastaan tieto ollut valttia, vaan myös sorminäppäryys ja nopeus, sillä Kahoot ottaa myös nämä huomioon pisteytyksessä. Visainen kilpailu sai lopulta voittajan, kun 8-vuotias Helmiina kruunattiin Harry Potter -maailman ultimaattiseksi tietäjäksi. Lisäksi lopussa palkittiin myös illan parhaimmat pukeutujat, joita olivat Tylypahkan kaapuihin sonnustautuneet Sanna, Miisa ja Lukas!

Kuvakaappaus Kahoot-tietokilpailusta. Kuvassa keskellä luna Lovekiva. Ylhäällä kysymys: "Mikä vaarallinen sarvi räjäytti Luna Lovekivan kodin seitsemännessä kirjassa?" Alla vastausvaihtoehdot.
Näinkin kiperiä kysymyksiä kisaajat pistettiin pohtimaan!

Kuulopajan vetäjät Isa, Viivi ja Taneli kiittävät osallistujia (ja mainiota opastamme!) mukavasta illasta Harry Potterin maailmassa! Meitä saa aina lähestyä tapahtumaideoin niin sähköpostitse kuin somessa, joten jos mieleesi putkahtaa loistoidea Kuulopajaa varten niin ota meihin yhteyttä!

Maagisin terveisin,
CIsupajan projektikoordinaattori Isa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *