Kesäpäivät 2020: Sadetta, naurua ja hyvää ruokaa!


LapCI ry:n vuotuiset Kesäpäivät järjestettiin tänä vuonna Tampereen Viikinsaaressa 22.8. Vaikka sää ei meitä erityisemmin hellinyt, päivä oli silti tunnelmallinen ja onnistunut. Kesäpäivät olivat täynnä paljon hauskoja hetkiä, vesileikkejä ja hyvää ruokaa, mutta kaikista antoisinta monelle oli varmasti yhdessäolosta saatu vertaistuki. Lue tästä raportti Kesäpäiviltä!

Matka Viikinsaareen

Kesäpäivien aamu valkeni sateisissa ja sumuisissa merkeissä. Matkalla Tampereelle saimme kuulla, että jo valmiiksi koronan pienentämä osallistujamäärä tulisi pienenemään entisestään, kun yksi jos toinenkin ilmoitti sairastuneensa viikon aikana. LapCI ry haluaa taata tapahtumien turvallisuuden, ja siispä osallistuminen on kielletty koko perheeltä, jos yksikin perheestä on sairaana. Tapaamispaikallamme Tampereen Laukontorilla osallistujamäärä jäi puoleen alkuperäisestä. Tämä ei meitä kuitenkaan lannistanut, vaan näimme tämän mahdollisuutena nauttia laatuajasta pienemmällä porukalla!

Laukontorilta suuntasimme laivan kyydissä tapahtumapaikkaamme Viikinsaareen. Laivamatka oli lyhyt, mutta silti jännittävä varsinkin perheen pienimmille, jotka viihtyivät yläkannella tiirailemassa Pyhäjärvelle avautuvia maisemia sekä ohitse lipuvia pienempiä laivoja ja vesiskoottereita.

Sisäkorvaistutetta käyttävä vauva istumassa rattaissa
Laukontorilla kokoontuessa tuli tavattua uusia kasvoja
Kuvassa LapCI ry:läisiä lautalla matkalla Viikinsaareen
Osa meistä uhmasi tuulista ja vilpoista säätä, ja istui koko matkan yläkannella!

Ruokaa, rantahuveja ja rupattelua

Osallistujia kävelemässä Viikinsaaren ravintolaa kohti
Saapuminen Viikinsaareen

Viikinsaareen saavuttuamme suuntasimme lähes suoraan kohti ravintolaa (moikattuamme ensin saarella asuskelevia lehmiä!), olihan monella meistä takana aikainen aamu, pitkä ajomatka ja nälkä jo kolotti! Ravintolarakennus oli upea, ja sen notkuva noutopöytä sitäkin vaikuttavampi näky. Kaikille oli mukava päästä juttelemaan ruoan lomassa ilman kiirettä sekä vaihtamaan kuulumisia pitkän tauon jälkeen.

Noutopöytä
Tämän pöydän jäljiltä ei jäänyt kenellekään nälkä
Kaksi lehmää
Vaikka näiden leidien nimet menivätkin allekirjoittaneelta ohi, oli selvä, että he olivat tykättyjä!

Lounaan jälkeen lähdimme raukein mielin rentoutumaan rantasaunalle. Lasten (ja parin aikuisenkin) uskaltautuessa hyppäämään kylmään järviveteen jäivät vanhemmat saunan edustalle juttelemaan ja jakamaan kokemuksia. Tällaiset hetket ovat arvokkaita vertaistuen lähteitä, ja juuri siitä syystä toivommekin, että pääsisimme tänä syksynä pitämään tapahtumiamme mahdollisimman paljon paikan päällä.

Lapsi testaamassa järviveden lämpötilaa Kesäpäivllä
Joonas testaamassa veden lämpötilaa
Lapselle ollaan laittamassa vesisuojat sisäkorvaistutteen suojaksi vesileikkien ajaksi
Äiti laittamassa Saralle vesisuojia uinnin ajaksi
Kuvassa lapsi vedessä uimassa
Saana olikin melkoinen vesipeto!

Luonnon helmassa

Viimeisenä ohjelmanumerona oli luontopolku. Osa porukastamme jäi rantasaunalle nauttimaan viimeisistä löylyistä samalla kun loput lähtivät metsään tarpomaan. Opastetulla polulla oli todella panostettu kylttien antiin, sillä jäimme useammankin kohdalle pohtimaan ja keskustelemaan.

Kyltti, jossa lukee "luontopolku"
Tästä vaelluksemme alkoi
Kesäpäivien osallistujia lukemassa kylttiä

/Kesäpäivät
Oppimassa uutta
Vanhempi lasten kanssa tutkailemassa kylttiä luontopolulla

/ Kesäpäivät
Luontopolku oli kiva kokemus niin vanhemmille kuin lapsille

Kotia kohti

Pian luontoretken jälkeen kello alkoikin näyttää sen verran paljon, että lähdimme pikkuhiljaa suuntaamaan takaisin laivalle. Laivamatka takaisin Laukontorille sujui joutuisasti ja ongelmitta, vaikka horisonttia ei enää sumun takia kunnolla nähnytkään. Perille päästyämme toivotimme kaikille hyvät kotimatkat!

Vauva ikkunan edessä kuvattuna Kesäpäivillä
Tämä pieni merenkävijä tutki utuisia maisemia suurella mielenkiinnolla!

Kiitos kaikille Kesäpäivien osallistujille, te teitte päivästä onnistuneen! Toivottavasti nähdään taas pian!

Terveisin,
LapCI ry:n toimisto

P.S. Seuraava tapahtumamme onkin SI-lasten vanhempien vertaistuki-ilta perjantaina 11.9. Tule jakamaan kokemuksia ja juttelemaan muiden vanhempien kanssa Zoomissa, ilmoittautuminen tästä linkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *