Kesäleiri on, aurinko paistaa on fiilis verraton!


LapCI ry:n perinteinen jokakesäinen musaleiri järjestettiin 3.-7.6.2019
Helsingissä. Leirillä oli yhdeksän lasta ja leiriohjaajina toimivat LapCI ry:n
työntekijät Jonna, Marika ja Saana.

Ensimmäinen päivä

Leiri alkoi maanantaina iltapäivällä Iiris-keskuksessa, jossa yövyimme koko viikon ajan. Leiri aloitettiin muutamalla tutustumisleikillä ja kirjoitimme leirin säännöt, jonka jälkeen oli hieman vapaata aikaa. Lämmin sää ja leikit uuvuttivat, joten oli hyvä aika mennä päivälliselle. Päivällisen jälkeen jatkoimme tutustumista toisiimme ja pelasimme pareittain mölkkyä toisiamme vastaan. Tämän jälkeen söimme iltapalan ja oli aika päättää ensimmäinen leiripäivä.

Toinen päivä

Leirin toinen päivä aloitettiin hyvällä ja runsaalla aamiaisella, jonka jälkeen lähdimme musiikkikeskus Resonaariin. Resonaarissa alkoivat leirin ensimmäiset musatunnit ja musiikinopettajina toimivat Sanna ja Olavi. Ensiksi Sanna ja Olavi tutustuivat lapsiin ja kyselivät heiltä laulutoiveita ja odotuksia musiikintunneille, jonka jälkeen he leikkivät yhdessä lasten kanssa musiikkileikkien kera. Myös muutama rumpulaulu soitettiin yhdessä djemberumpujen kanssa. Tuntien välissä syötiin lounasta ja tuntien päätyttyä välipalaa. Oli aika mennä ulos, sillä lämpö ja aurinko hemmottelivat meitä edelleen.

Iltapäivä vietettiin läheisessä puistossa jalkapalloa, mölkkyä ja muita pihapelejä pelaten. Aika kului nopeasti ja pian olikin jo aika lähteä syömään. Resonaarista suunnistettiin läheiseen kauppakeskukseen pitsalle, jonka jälkeen olikin jo aika palata takaisin Iirikseen. Pitkän päivän päätteeksi pieni vapaahetki ennen iltapalaa ja nukkumaanmenoa oli tarpeen kaikille.

Kolmas päivä

Keskiviikkoaamu valkeni ja kolmas leiripäivä sai alkaa! Ensimmäisenä musatunnit ruokailujen kera ja musatunnien välissä kerroimme lapsille, että meillä on tänään spesiaalipäivä, nimittäin retkipäivä Korkeasaareen! Lähdimme musatuntien jälkeen matkaamaan kohti Korkeasaarta, jossa viihdyimme iltapäivän ajan. Kävimme myös syömässä Karhu-ravintolassa, jossa saimme lasin läpi katsella karhujen leikkimistä ja ilakointia lammessa. Ruokailu oli siis erittäin onnistunut! Ilta alkoi lähentyä, joten oli aika suunnata kohti Iiristä iltapalalle ja painua pehkuihin.

Neljäs päivä

Neljäs leiripäivä musaleirillä alkoi hieman unisissa tunnelmissa. Eikun ylös, aamupalalle ja Resonaariin! Musatunneilla treenailtiin loppukonsertin lauluja ja söimme hyvää lounasta. Musatuntien jälkeen oli hieman vapaata aikaa, kunnes lähdimme Iiirikseen, mutta emmepäs menneet syömään valmiiseen pöytään, vaan teimme itse ruoat! Lapset saivat jokainen osallistua ruoan tekoon ja olipas isoja hymyjä valmiissa ruokapöydässä, kun he saivat itse valmistaa oman ruokansa. Ruoan jälkeen oli aika siivota keittiö ja valmistella se juhlakuntoon, nimittäin illan disko lähestyi kovaa vauhtia. Diskossa lapset saivat esittää laulutoiveita ja pidimme muutaman disko-ohjelmanumeron. Myös diskoeväät piti laittaa esille, tarjolla oli sipsiä, dippiä, karkkia ja limua, joiden voimin jaksettiin vetää diskoilta. Suurin osa oli tanssinut koko illan ja olivat jo hieman väsyneitä, joten disko päättyikin hieman aikaisemmin ja oli aika käydä suihkun kautta petiin.

Viides päivä

Viimeinen leiripäivä alkoi ja oli aika valmistautua loppukonserttiin! Iiriksessä vedettiin kenraaliharjoitukset ja valmisteltiin lounaan ohella päiväkahvit ja -pullat lasten vanhemmille ja sisaruksille. Väki saapui klo 13 jälkeen, eivätkä lapset malttaneet pysyä paikoillaan pienen jännityksen takia. Ensiksi turistiin hetki ja juotiin kahvit ja syötiin pullat, jonka jälkeen kaikki kokoontuivat soittotilaan. Loppukonsertin lauluina olivat Robinin onnellinen, Sannin 2080-luvulla ja tämän blogin otsikossakin vilahtanut Miskan Kesän lapsi-laulusta muunneltu versio. Lapset soittivat erittäin hyvin, ja sen huomasivat muu väkikin, kun aplodeja tuli oikein olan takaa! Lasten joukossa oli pari vanhempaa lasta, keille tämä oli viimeinen kesäleiri, joten kyyneliltä ei vältytty. Mutta onneksi LapCI ry ei ole näitäkään lapsia unohtanut suunnitelmissaan, nimittäin tänä vuonna järjestetään myös 13-17-vuotiaille huonokuuloisille nuorille musaleiri! Ilmoittautuminen on jo käynnissä nettisivuilla.

Tähän oli hyvä päättää musaleiri, iso kiitos kaikille osallistuneille lapsille, Resonaarille sekä Sannalle ja Olaville, kun teitte tämän leirin mahdolliseksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *