Kansainvälinen SI-päivä lisää tietoisuutta kuulon kuntoutuksesta


SI-lapsia pöydän ääressä. Aikuinen esittelee askartelemaansa asiaa.

Kansainvälistä sisäkorvaistutteiden (SI) päivää vietetään joka vuosi helmikuun 25.päivä. Nyt onkin hyvä päivä muistella tänä päivänä vuonna 1957 tehtyä uraauurtavaa leikkausta, joka tasoitti tietä sisäkorvaistutteiden teknologian kehitykselle. 

LapCI ry SI-lasten ja perheiden tukena

Sisäkorvaistutteet tarjoavat kuurona syntyneille lapsille portin äänimaailmaan, johon aiemmin ei ollut pääsyä. Pelkästään Euroopassa on yli 500 000 sisäkorvaistutteen käyttäjää, joten on hyvin tärkeää levittää kaikkialle tietoisuutta sisäkorvaistutteisiin liittyen. Monet ovat edelleen tietämättömiä sisäkorvaistutteiden käytöstä. 

LapCI ry:n tärkeä tehtävä on jakaa tietoa sisäkorvaistutteesta (jatkossa SI) sekä SI:tä käyttävien lasten ja nuorten sekä heidän perheiden kokemuksista. Meille on sydämen asia parantaa SI:n saaneiden lasten ja nuorten asemaa yhteiskunnassa. LapCI ry on ollut SI-lasten, nuorten ja heidän perheidensä tukena vuodesta 1999 eli nyt jo 25-vuotta. Tätä työtä jatkamme täydellä innolla ja suurella sydämellä edelleen.  

Tavoitteemme on lisätä keskustelua kuulovammaisten lasten, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä opettajien välillä. Pidämme tärkeänä, että mahdollisten SI-käyttäjien vanhempia tiedotetaan heidän lapsensa mahdollisuuksista kuulon kuntoutukseen. Teemme aktiivisesti vaikuttamistyötä sen eteen, että sisäkorvaistutteisiin liittyvän tiedon saanti olisi kaikille tasapuolista. 

Kuulon kuntoutuksen on oltava jatkuvaa 

Kuntoutus ja jatkuva tuki on sisäkorvaistutetta käyttäville lapsille tärkeää. Käyttäjät tarvitsevat säännöllistä hienosäätöä ja apua maksimoidakseen implanttien hyödyt. Kannatamme kattavia kuntoutuspalveluita, jotka auttavat SI-käyttäjiä optimaalisessa kuulon kuntoutuksessa. Elinikäinen hoito tulee asettaa etusijalle säännöllisillä arvioinneilla ja päivityksillä, jotta voidaan taata, että käyttäjät saavat edelleen implanteistaan kaikki hyödyt. 

Viettäessämme kansainvälistä sisäkorvaistutteiden päivää vahvistamme sitoutumisemme tietoisuuden lisäämiseen, esteettömyyden parantamiseen, kuntoutuksen tukemiseen sekä elinikäisen hoidon varmistamiseen sisäkorvaimplanttien saajille.  

Hyvää kansainvälistä sisäkorvaistutteiden päivää!

#sisäkorvaistutepäivä #CochlearImplantDay #sisäkorvaistute #cochlearimplant #CIDay  

LÄHDE: EURO-CIU 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *