Jättipiirrustuksia Tampereen kerhossa


Jättipiirrustuksia Tampereen kerhossa

LapCI ry:n kerho Tampereella on startannut tämän kevään osalta jälleen. Ohjaajana toimii jo tutuksi tullut Jani Ikonen.

”Lapset ovat usein toivoneet piirtämistä ja halusin sillä nyt kerhomme aloittaa. Kysymys ei kuitenkaan ollut ihan perinteisestä piirtämisestä. Olin toivonut, että lapset toisivat mukanaan joitakin kuvia, joista he pitävät ja näistä kuvista meidän oli tarkoitus lähteä liikkeelle.

Ensiksi katsoimme kuvat läpi ja teimme tarkemman valinnan. Sitten kuvat skannattiin tietokoneelle ja tulostettiin piirtoheitinkalvolle. Ja näin sitten piirtoheittimen avulla saimme kuvat suurennettua seinälle näkymään tosi isoon kokoon. Kukaan lapsista ei kuulema ollut näin isoa piirustusta aiemmin tehnyt.

Vaikka kysymys osittain olikin mekaanisesta jäljentämisestä, on se silti tapa kehittää käden ja silmän yhteistä kordinaatiota, jota piirtäminen pitkälti on. Ja koska kuvat olivat niin suuria, oli mukavaa kun mahduimme saman kuvan äärelle yhdessä piirtämään.

Kun kuva oli piirtoheittimen avulla jäljennetty, lähdimme luomaan kuviin tummempia viivoja musteen ja tussien avulla. Osa töistä jäi vielä kesken, mutta jatkamme niitä kevään aikana.”

Jani Ikonen   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *