Jäsenkysely: vastaa ja vaikuta!


Jäsenkysely: vastaa ja vaikuta!

LapCI ry haluaa tehdä työtä, jossa jäsenperheiden ääni kuuluu. Sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä ääneen. Vastaathan jäsenkyselyymme ja vinkkaat kaverillekin asiasta. Mitä useampi vastaa sen paremmin teidän äänenne pääsee kuuluviin. Jäsenkysely on toteutettu yhdessä sosionomiopiskelija Laura Altarriban kanssa. Alla hän kertoo itsestään ja siitä miten keksi aiheen opinnäytetyöhönsä. Tekstin lopussa on linkki kyselyyn!

”Kun ensi kerran vierailin lapci.fi -sivustolla, tammikuiset puut olivat paljaat. Nyt puunoksat versovat ja järjestön nettisivut ovat sittemmin tulleet tutuiksi. Mistä on kyse?

Olen Laura Altarriba, viittä vaille valmis sosionomi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta. Aiemmalta koulutukseltani olen foneetikko. Fonetiikka tutkii puhetta: akustiikkaa, artikulaatiota ja puheen havaitsemista. Halusin kuitenkin laajentaa osaamistani ja sosiaaliala tuntui sopivimmalta vaihtoehdolta. Haaveissani on löytää työ, jossa yhdistyvät molemmat elementit. Kuuloala tuntuu siten juuri oikealta alalta minulle.

Alkuvuodesta huomasin sattumien summana LapCI ry:n blogitekstin, jossa uusi toiminnanjohtaja kirjoitti haluavansa kuulla jäsenten nykyisistä toiveista ja tarpeista. Tajusin samassa löytäneeni kultakimpaleen; tässä olisi mahtava ja tarpeellinen opinnäytetyön aihe! Otin yhteyttä Janet Grundströmiin. Pian meillä oli sovittuna tapaaminen ja opinnäytetyön aihio valmiina: jäsenkysely, jolla kartoitettaisiin jäsenten kokemusta järjestön tarjoamista palveluista sekä tarvittavaa vaikuttamistyötä. LapCI ry:n perustamisesta on kulunut 20 vuotta ja tuona aikana pelkästään sisäkorvaistuteteknologia on kehittynyt sekä käytännöt muuttuneet. Aktiivinen vuoropuhelu jäsenten kanssa antaa tietoa juuri tämän hetkisistä tarpeista, jotta niihin osataan vastata tarpeenmukaisella tavalla.

Opinnäytetyöprosessissa pidän tärkeänä myös sitä, että olen voinut jakaa oppimaani tietoa muille sosiaalialan tuleville ammattilaisille erilaisissa yhteyksissä. Moni on kuullut minulta sisäkorvaistutteesta ensimmäistä kertaa. Ohjaava opettajani totesi juuri lukeneensa Helsingin Sanomista LapCI ry:n mielipidekirjoituksen, ja ajatelleensa ”tämä asia onkin minulle tuttu!”. Vaikka syvällistä tietoa sisäkorvaistutteisiin liittyen en pystyisi välittämään eteenpäin, asian tuttuus saa ihmiset kiinnittämään siihen uudella tavalla huomiota.

Haluan kiittää LapCI ry:n työntekijöitä ja hallituksen jäseniä kyselyn tiimoilta saamistani kommenteista ja kehitysehdotuksista. Kyselyn rakentaminen on alku, mutta tärkein osuus alkaa oikeastaan vasta nyt. Nimittäin vastaaminen. Nyt LapCI ry:n jäsenet pääsevät ääneen. Ilman vastauksia hyväkin kysely on merkityksetön. Vastaamalla vaikutetaan ja annetaan työkaluja muutostöihin. Näkemäni perusteella LapCI ry:n tarmonpesät takuulla hyödyntävät saamiaan tuloksia jäsenten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Olen iloinen, että eksyin tammikuussa LapCI ry:n blogiin. Siitä alkoi puolen vuoden mielenkiintoinen matka, jonka aikana oman polkuni puut puhkesivat kukkaan, sekä saatoin tarjota työpanokseni opinnäytetyön muodossa sisäkorvaistutelasten ja heidän perheidensä hyväksi.

Mikäs tässä, kohta kesäpäivää vietellessä – ja jäsenkyselyn tuloksia läpikäydessä!”

Laura Altarriba, foneetikko,sosionomiopiskelija, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK), ikuinen oppija

Vastaa jäsenkyselyyn alla olevan linkin kautta!
https://link.webropolsurveys.com/S/29ACF333049EC366

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *