CIsupajanen: paikallista toimintaa


Yksi LapCI ry:n toimintamuodoista on CIsupajanen. Ideana on järjestää matalankynnyksen toimintaa paikallisesti, vapaaehtoisten vetämänä, mutta toimiston tuella. Näin saamme järjestettyä sisäkorvaistutelasten vertaistukitapahtumia ympäri Suomea. Tänä vuonna on järjestetty kaksi CIsupajasta: toinen Puuhamaassa ja toinen Lasten taidefestivaali Hippaloissa. Lue alta järjestäjiltä saatuja kommentteja CIsupajasten järjestämisestä ja itse tapahtumasta. Jos haluat järjestää paikkakunnallasi CIsupajasen, ota yhteyttä toimistoon niin toteutetaan ideasi tai keksitään sellainen yhdessä!

CIsupajanen Puuhamaassa

Heinäkuussa Puuhamaassa kokoontui yhteen kymmenkunta perhettä, päivä sujui hyvin ja perheet nauttivat ajastansa Puuhamaassa. Yhteen kokoonnuttiin lounaalle ja muuten perheet saivat kierrellä puistossa vapaasti. Päivä kului siis rennosti toisiin SI-perheisiin tutustuen ja Puuhamaan huvituksista nauttien. Järjestäjä kertoi järjestäneensä tapahtuman, sillä hänestä LapCI ry:n tapahtumat ovat aina kivoja ja hän halusi kantaa kortensa kekoon SI-perheiden hyväksi. Toimistolta hän koki saaneensa tukea enemmän kuin tarpeeksi ja se teki kaikesta mukavaa ja helppoa. Hän kehottaa kaikkia tarttumaan rohkeasti toimeen ja järjestämään CIsupajasen omalla paikkakunnallaan.

”Kiitos kovasti kaikesta, autoitte ja tuitte enemmän kuin tarpeeksi, se teki tästä mukavaa ja helppoa!”

CIsupajanen Hippaloissa

Elokuun alussa järjestettiin tämän vuoden tähän mennessä viimeisin CIsupajanen Hämeenlinnassa Lasten taidefestivaali Hippaloissa. LapCI ry:lle oli varattu oma työpaja, jolla päivä alkoi. Ruokailu oli yhteinen kaikille, mutta perheillä oli myös aikaa kierrellä festivaalialueella omaan tahtiin, mikä koettiin toimivaksi, sillä lapset olivat eri ikäisiä ja kiinnostuneita eri pisteistä. Paikkana Hippalot oli oiva CIsupajasen tyyppiselle tapahtumalle. Toiminnan toteuttaminen oli järjestäjän mukaan helppoa ja eikä se vaatinut valtavasti voimavaroja vaan sujui toimiston tuella helposti.

”Hyvin helppoa ja mukavaa, hyvin vähällä pääsee itse järjestäjänä.”

Haluatko järjestää CIsupajasen?

Aiempia CIsupajasia on järjestetty muun muassa leikkipuistossa, Puuhaparkissa ja järjestävän vanhemman harrastustiloissa. Ideoi omanlaisesi CIsupajanen, vain mielikuvitus on rajana. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä CIsupajan projektikoordinaattoriin yhteystiedot löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *