Viesti puheenjohtajalta


Tervehdys perheet!

Tähän hetkeen on vaikea keksiä mitä kirjoittaisi. Jotain, joka olisi niin freesiä, että sitä ei tolkuteta lehdissä tai uutisissa päivästä toiseen. Jotain, josta huokuisi empaattisuus, myötäeläminen ja kuitenkin toiveikkuus että ennemmin tai myöhemmin tilanne on parempi. En varmasti ole ainoa, jonka kotona tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt maaliskuulle. Kun harrastukset, kyläilyt, sisähuvipuistot jne. on suljettu pois päivien ohjelmista, tuntuvat päivät vain seuraavan toisiaan.

Keksitään ja löydetään uusia harrastuksia perheelle ihan siitä läheltä. Rohkaistaan ehkä niitäkin isovanhempia ja muita läheisiä, jotka eivät ole olleet tietotekniikasta innoissaan tarttumaan rohkeasti puhelimeen tai näppikseen, ja soitetaan videopuheluita.

Lapset sopeutuvat, ehkä tämä kuitenkin on meille aikuisille se suurin haaste. Ottaa vastaan se turhautuminen kun asiat eivät tunnu sujuvan ja ikävä, jota lapset kokevat kavereita kohtaan. Toivotaan parasta, että mahdollisimman moni lapsi ja perhe saisi tähän hetkeen sen tuen jonka tarvitsee, että kukaan ei kokisi jäävän hankalaan tilanteeseen yksin.

Erilaista arkea kotitoimistoilla

Meidänkin työntekijämme ovat tehneet etätöitä ja valmistelleet tulevaa. Myös uusi työntekijämme Isa on saatu mukaan remmiin, tervetuloa! Haluamme olla mahdollisimman valmiita kun arki alkaa palaamaan, pystyäksemme omalta osaltamme tukemaan myös teitä. Suunnitelmia on syksylle, katsotaan milloin pääsemme aloittamaan. Koska emme tiedä kauanko poikkeuksellinen tilanne kestää, toivomme että jos teiltä tulee mitä tahansa toiveita etäluennoista virtuaalisiin päiväkahveihin, kertoisitte niistä meille. Olisimme valtavan iloisia, jos voisitte näitä toiveita välittää meille päin, katsomme mitä voimme tehdä. Voitte vastata pieneen kyselyyn etätoiminnasta (tässä linkki) tai lähettää toimistolle viestiä osoitteeseen info@lapci.fi.

Poikkeuksellinen vuosikokous

Varsin poikkeuksellinen oli myös vuosikokous, joka etänä järjestettiin. Ei nähty kaloja, nähtiin vain toisemme ruudulla. Mutta viime vuotta kerrattiin: mitä kaikkea olimmekaan saaneet aikaan! Tätä vuotta suunniteltiin ja sitä, kuinka voisimme teidän tukenanne olla. Jotta tässä hetkessä olisi myös pysyvyyttä, me hallituslaiset jatkamme teidän tukenanne tämänkin vuoden. Mikään ei kestä ikuisesti, ei tämäkään tilanne. Ja sekä tässä hetkessä että jatkossa voimme ennen kaikkea osoittaa, että lastemme hyväksi

Yhdessä olemme enemmän!

-Minna Mäkelä
LapCI ry:n puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *