Janet tuli taloon!


Kuvassa toiminnanjohtaja Janet, Toni ja Samu yhdessä


Terveiset uudelta toiminnanjohtajalta!

Olen Janet Grundström ja aloitin nyt vuoden alussa LapCI ry:n uutena toiminnanjohtajana. Ensimmäiset työpäivät ovat sisältäneet paljon uusien asioiden opettelua. Vaikka olenkin ns. järjestökonkari, on kuulovamma-ala hieman vieraampi. Olen valtavan innostunut oppimaan uutta ja pääsenkin heti mukaan Cochlear Nordic Symposiumiin, josta saan varmasti paljon hyödyllistä tietoa. Kerron sitten vuoden ensimmäisessä tiedotteessa helmikuussa tämän seminaarin kuulumisia teille. Koulutukseltani olen sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja ja suoritin vuonna 2016 Johtamisen erityistutkinnon, josta on ollut paljon apua toiminnanjohtajan työssä.

Kuvassa toiminnanjohtaja Janet perheensä (Toni ja Samu) kanssa

Joulukuun lopussa teimme muutaman päivän töitä ihanan Leena Hasselmanin kanssa. Oli mukava huomata, että olemme kovin samantyylisiä ihmisiä. Leena on upeasti ja täydellä sydämellä johtanut yhdistystä ja minun on hyvä jatkaa tästä eteenpäin. Tapasin viime viikonloppuna yhdistyksen hallituksen ja lähdimme työstämään tulevaa toimintaa eteenpäin heidän kanssaan.

Vaikka kuulovamma-ala on minulle vieraampi, niin elämä kuulovammaisen lapsen kanssa on tuttua. Olen vuonna 2000 syntyneen nuoren miehenalun äiti. Samulla on ollut elämässä monenlaisia haasteita ja yksi niistä on keskivaikea/vaikea kuulovamma. Vaikean liikuntavammansa vuoksi Samu on kuitenkin aina ollut lähellä tai sylissä, joten hän on kuullut puheemme ja on oppinut puhumaan hyvin. Meillä ei ole ollut käytössä tukiviittomia tai viittomakieltä, koska Samun kädet eivät olisi pystyneet tuottamaan viittomia. Olemme vuosien saatossa viettäneet lukuisia päiviä lastenklinikalla ja kuulokeskuksessa olemme käyneet kontrolleissa. Paljon lapsen kanssa sairaalassa asioineena ja lukuisia poliklinikkamaksuja maksaneena olen aina osannut iloita siitä, että kuulokuntoutus on Suomessa järjestetty niin hyvin. Se on lapsille ilmaista ja ainakin meidän perhe on saanut aina loistavaa palvelua kuulokeskuksesta!

Toiminnanjohtaja Janetin sekä Tonin ja Samun jalat yhteiskuvassa

Vapaa-aikana nautin perheen kanssa olemisesta. Perheeseeni kuuluu Samun lisäksi myös mieheni Toni, jonka kanssa vietämme 20-vuotishääpäivää ensi elokuussa. Meille kaikille tärkeä harrastus on matkustaminen, sähköpyörätuolijalkapallo, mökkeily ja mökillä kalastaminen. Omiin harrastuksiin kuuluu yogafunc, erilaiset ryhmäliikuntatunnit, sali, musiikki ja koiran kanssa ulkoilu.

Toiminnanjohtajana minulle on tärkeää, että yhdistyksen jäsenperheiden ääni kuuluu ja näkyy kaikessa toiminnassa. Toivoisinkin teiltä yhteydenottoja siitä, mitä asioita te pidätte toiminnassa tärkeinä. Lisäksi minua kiinnostaa ne asiat, joiden eteen pitäisi tehdä vaikutustyötä, jotta teidän perheenne elämä olisi helpompaa. Haastattelisin mielelläni muutamaa jäsenperhettä alkuvuonna, jotta tietäisin kunnolla mitä kentälle ihan oikeasti kuuluu.

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille LapCI ry:n perheille!

Janet
LapCI ry:n toiminnanjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *