Terveiset LapCI ry:n Vuosikokouksesta 


Lauantaina 20.4. kokoonnuttiin sankoin joukoin tiedekeskus Heurekassa, jossa nautittiin tiedekeskuksen ihmeellisistä näyttelyistä sekä vietettiin LapCI ry:n sääntömääräistä vuosikokousta. Vanhempien osallistuessa kokoukseen, pääsivät lapset edeltä seikkailemaan näyttelyihin LapCI ry:n työntekijöiden sekä lastenohjaajien kanssa.  

Oli ilo huomata, kuinka lapset heittäytyivät näyttelyiden vietäväksi. Leikin voima -näyttelyssä pääsi rakentamaan majoja, mikä innosti erityisesti pienimpiä seikkailijoita. Interaktiivisessa Matkalla avaruudessa -näyttelyssä taas isommat lapset innostuivat ampumaan asteroideja jumppapalloilla. Vipinää ja vilskettä riitti, kun 26 lasta viilettivät näyttelyissä ohjaajien kanssa. Lopussa rauhoituttiin Planetaariossa elokuvan äärelle.  

Tuloksellinen toiminta teki vaikutuksen 

Kokouksessa toiminnanjohtaja Janet Grundström esitteli viime vuoden toiminnan ja tilinpäätöksen ja tilintarkastajan kertomuksen sekä 2024 vuoden toimintasuunnitelman ja budjetin. Kokoukseen oli mahdollista osallistua myös etänä ja 23:n paikalla olijan lisäksi myös linjoilla oli neljä henkilöä. 

Vuosikokouksessa kerrottiin, että vuoden 2023 tapahtumissa kävi ennätysmäärä osallistujia, 715 henkilöä. Todettiin, että LapCI ry:n toiminta oli erittäin tuloksellista. Erityisen vaikutuksen kokousväkeen teki sisäkorvaistutetta käyttäville nuorille järjestämämme Englannin kielimatka sekä nettisivujemme 44 % noussut kävijämäärä. 

Vuosikokoukseen osallistuneet henkilöt olivat kaikki sitä mieltä, että pieni yhdistyksemme tekee upeaa työtä! Saimme palautetta, että oli mielenkiintoista saada tietää tämän hetken tilanteesta ja ensi vuoden suunnitelmista. Kiitos kaikille vapaaehtoisille ja työntekijöille. Vuosikokous hyväksyi kaikki dokumentit ja myönsi vastuuvapauden 2023 vuodesta hallitukselle ja muille vastuullisille.  

Uusi puheenjohtaja sekä uusia hallituksen jäseniä

Ali Ghiasi ilmoitti viime vuonna, että jää 2024 vuoden kokouksessa pois puheenjohtajan pestistä ja hallituksesta. Haluamme kiittää Alia upeasta työstä sisäkorvaistutteita käyttävien lasten, nuorten ja heidän perheidensä eteen.  

Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi kokous valitsi Søren Rasmussenin, joka on pitkään ollut mukana hallituksessa ja on kahden SI:tä käyttävän lapsen isä. Onnea Søren!  Uutena hallitukseen valittiin Suvi Alakalhunmaa ja Mervi Santavuori sekä varajäseneksi Eija Salmela. Erovuoroiset Antti Kyllönen ja Mari Vassinen valittiin uudelle kaudella. Varsinainen jäsen Kalevi Mannermaa ja varajäsen Christina Mannermaa jäivät pois hallituksesta. Kiitokset heille molemmille. Lisäksi LapCI ry:n hallituksessa jatkavat Sanna Vilminko, Lotta Enqvist ja varajäsenenä Tanja Rasmussen. 

Kaiken kaikkiaan Vuosikokous oli hyvin onnistunut tapahtuma, jonka osallistujilta saimme myös mukavaa palautetta. Kokouksen jälkeen jäi aikuisillekin aikaa kierrellä lasten kanssa näyttelyissä ja vaihtaa kuulumisia. Koska LapCI ry:n tärkeä tehtävä on mahdollistaa vertaistuki ja uudet tuttavuudet, erityisesti  lämmittää palaute: ”Lapsi löysi itselleen kaverin ja saimme tärkeää vertaistukea.”  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *