Jotkut ammattilaiset jäävät erityisellä tavalla mieleen


Sairaan tai vammaisen lapsen kanssa joutuu asioimaan paljon sairaalassa. Tänä vuonna LapCI ry haluaa muistaa kuulovammaisten lasten tukena olleita ammattilaisia, joten toiminnanjohtaja Janet Grundström kannustaa blogissaan ilmiantamaan erityisen tärkeän ja juuri oikealla tavalla läsnä olevan ammattilaisen, joka on tukenut teidän perhettänne kuulopolulla. 

Perheet tapaavat monia eri alan ammattilaisia, joista osa kulkee pitkän matkan perheen kanssa. Meidän perheessämme on asioitu lukuisilla osastoilla ja poliklinikoilla, koska lapsella on ollut muitakin diagnooseja kuin kuulovamma. Matkan varrella on ollut varmasti yli 100 ammattilaista, jossain vaiheessa hoitamassa tai tutkimassa poikaamme. Lasten Kuulokeskus eroaa selkeästi muista paikoista siinä, että siellä on pitkään työskennellyt sama henkilökunta. Sinne on ollut aina kiva mennä, kun on tietänyt, kuka siellä on vastassa. Lapsen on ollut myös helppo lähteä mukaan tutkimuksiin, kun audionomi on tuttu ja turvallinen.

Nyt kun olemme siirtyneet aikuisten puolelle niin poikakin haikeana muistelee, minkälainen lintukoto lasten Kuulokeskus oli. Sinne sai aina heti yhteyden ja esim. laiteviat hoituivat todella nopeasti. Aikuisten puolella aikoja joutuu odottamaan todella pitkään ja laitevian sattuessa voi hyvin mennä useampikin päivä, että on saanut apua. Kun 2022 marraskuussa lasten audiologian päivillä satuin törmäämään Leena Luostariseen, poikamme vanhaan audionomiin, hän vielä muisti minut ja poikamme. Kun pojalle lähetin viestiä tästä kohtaamisesta, hän käski lähettää rakkaat terveiset Leenalle ja kiitokset siitä, kuinka hyvää palvelua lasten puolella on saanut. Nämä terveiset ilahduttivat niin Leenaa kuin minuakin.  

Pojallamme on ollut fysioterapiaa 6kk ikäisestä lähtien. 3-vuotiaasta asti eli yli 20 vuotta hänellä on ollut sama fysioterapeutti Terhi Haavisto. Pojallemme ja Terhille on kehittynyt hieno suhde. Terhi on myös koko perheelle tärkeä, oikeastaan ystävä. Hän on osannut auttaa ja tukea ammattilaisena juuri silloin kun apua on eniten tarvittu. Hänellä on myös mahtava tapa olla aidosti läsnä. Hänellä on ihana huumorintaju ja jutut heillä menee pojan kanssa hyvin yksiin. Tarvittaessa Terhi on myös tiukka.  

Kolmas pitkään matkassamme kulkenut on poikamme hengen pelastanut ortopedi Ilkka Helenius. Vaikka hän lähti töiden perässä välillä toiseen kaupunkiin ja pojan siirryttäessä aikuisten puolelle, niin on ollut hienoa huomata, että hän seuraa edelleen poikamme tilannetta. Nyt kun aikuisten puolella olemme käyneet kontrollikuvissa, niin nykyinen ortopedi on todennut, että jaahas, Ilkka on jo katsonut kuvat ja ollut tyytyväinen. On ollut ilo, että meillä on ollut osaava, huippuammattilainen, joka on kulkenut vieressä ja tukena. Etenkin silloin, kun on ollut kysymys lapsen hengestä. Hän on osannut lohduttaa ja tukea, myös sitä pientä lasta, kun häntä on eniten jännittänyt. 

Onko teidän lapsenne ja perheenne tukena ollut joku hyvä ammattilainen? Ilmianna hänet 1.8. mennessä (aikaa jatkettu). LapCI ry:n 25-juhlavuotena muistamme ja ilahdutamme näitä huippuammattilaisille toimittamalla heille kunniakirjat hyvin tehdystä työstä. Julkaisemme kunniakirjat saavien ammattilaisten nimet Kesäpäivillä 17.8.2024. 

Ilmianna täältä mielestäsi kunniakirjan ansaitseva asiantuntija. 

Hymyilevä nainen pitelee sylissään poikaa.
Fysioterapeutti Terhi on ollut poikamme elämässä yli 20 vuotta. Hän on osannut auttaa ja tukea ammattilaisena juuri silloin kun apua on eniten tarvittu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *