Järjestöassistentti Iiris esittäytyy!


Toimistolle on taas ilmaantunut uusi kasvo! Uusi järjestöassistenttimme Iiris Idman on palkattu Paikka auki -avustusohjelman rahoituksella. Iiris tulee työskentelemään tiiviissä yhteistyössä toiminnanjohtaja Janetin sekä projektikoordinaattoreiden Isan ja Katsun kanssa.

Heippa LapCI ry:läiset!

Olen Iiris, Vihdin maalaismaisemissa asusteleva lähihoitaja ja suht tuore yhteisöpedagogi. Opintojeni ja työurani aikana olen tehnyt monipuolisesti töitä niin kehitysvammaisten, lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa. Jo lähihoitajaopintojeni aikana tiesin, että lapset ja nuoret ovat minun juttuni, johon luonnollisesti suuntasin opintoni. Lähihoitajakoulun aikana pääsin kuitenkin kokeilemaan työtä kehitysvammaisten lasten ja nuorten parissa, minkä aikana huomasin, että omat vahvuuteni kohdistuvat erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten parissa työskentelyyn.

Kuvassa kirjoittajan poika Iivo taluttamassa Ina-koiraa kesäisenä päivänä.
Kuvassa pikku-Iivo ja Ina-koira

Ensimmäisen koulutuksen päätyttyä nälkä kasvoikin syödessä. Koin paloa päästä kehittämään ja koordinoimaan lapsille, nuorille ja heidän perheilleen suunnattua toimintaa sekä ajamaan heidän etuuksiaan ja oikeuksiaan. Muutaman yhteishaun jälkeen pääsin kuin pääsinkin yhteisöpedagogiopiskelijaksi pääkaupunkiseudun Humakiin, josta valmistuin 2020 joulukuussa.

No se työstä ja koulutuksesta! Kuka minä näin muuten olen?

Olen äiti pienelle 1,5-vuotiaalle Iivo-pojalle, avovaimo ja syyskuussa vihdoin vaimo sekä ihanan Ina-koiran omistaja. Olen lapsia rakastava touhottaja, enkä mieheni mukaan malta olla aloillaan edes elokuvan vertaa.

Onneksi kuvassa näkyvä duo pitääkin vapaa-aikani kiireisenä, eikä tekemisen puute pääse kotona yllättämään.

Kuvassa kirjoittaman kutoma vaaleanpunainen islantilainen villapaita ja villasukat.
Kutomani paita ja sukat

Omia rakkaita harrastuksiani ovat juokseminen ja käsitöiden tekeminen. Käsitöistä lemppareitani ovat ehdottomasti villapaitojen ja -sukkien kutominen! Saan hurjasti energiaa myös luonnossa samoilemisesta, ja olenkin saanut kokea muutaman vaellusreissun Lapin tuntureilla. Onneksi syyskuussa pääsenkin taas Lappiin!

Kuvailisin itseäni empaattisena, helposti lähestyttävänä ja huolehtivana aikuisena ja työntekijänä. Vahvuuksiani työssä on ehdottomasti uteliaisuuteni tutustua jokaiseen lapseen ja perheeseen yksilöllisesti ja tuottaa heille parasta mahdollista palvelua.

LapCI ry:n toiminta

LapCI ry:n toiminta on tullut itselleni tutuksi vuonna 2017 ollessani lastenohjaajana perheiden viikonlopussa Valkeassa talossa. Yhteisöpedagogiopiskelukaverini oli silloinen LapCI ry:n työntekijä ja tutustutti minut kuulovammaisten tuki- ja järjestötoimintaan. Huomattuani työpaikkailmoituksen järjestöassistentin avoimesta työtehtävästä, ajattelin että mikäs sen parempaa kuin päästä LapCI ry:lle tekemään tärkeää lapsi- ja perhetyötä.

Odotankin jo innolla teidän kaikkien näkemistä ja teihin tutustumista!

Fun facts

Esittelyblogikirjoituksissa rakastan lukea hauskoja faktoja ihmisistä, joten kerron myös muutaman itsestäni!

  1. Heikkouteni on ehdottomasti sushi ja irtokarkit!
  2. Tykkään siivoamisesta ja listojen tekemisestä (muistilappuja löytyykin aina jokaisen takin taskusta)
  3. Lempi vuodenaikani on ehdottomasti syksy
  4. Olen siskoksista keskimmäinen
  5. Lapsuudessani harrastin haitarin soittoa ja olin mukana orkesterissa. Osallistuin myös Hopeinen harmonikka-kilpailuun!

Nautitaan loppukesän aurinkoisista päivistä ja nähdään tulevissa tapahtumissa!

Aurinkoisin terveisin,
Iiris Idman
Järjestöassistentti
S-posti. iiris.idman@lapci.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *