Pikkujoulut 2020 Lahdessa


LapCI ry:n jäsenistön pikkujoulut järjestettiin tänä vuonna Lahdessa. Pääsimme taiteilemaan, tapaamaan Joulupukkia ja syömään viikinkiravintolassa! Pikkujoulut ovat yhdistyksellemme rakas tapahtuma, ja olemmekin erittäin iloisia, että pystyimme järjestämään tapahtuman paikan päällä vallitsevan tilanteen alla ja että kaikki ilmoittautuneet perheet pääsivät mukaan!

Muotokuvia ja aivopähkinöitä

Pikkujoulut pyörähtivät käyntiin Taide- ja muotoilukoulu TAIKAn tiloissa. Kaikkien perheiden saavuttua paikalle jakoivat osaavat opettajat meidät kahteen ryhmään; piirtäjiin ja maalaajiin. Piirustustyöpajaan menivät pienempien lasten perheet, kun taas hieman isommat lapset vanhempineen suuntasivat kokeilemaan LogoArt-menetelmän maalaustekniikoita. Seuraavat kaksi tuntia olivatkin sitten täynnä tekemisen riemua! Piirustuspajassa harjoittelimme mm. meitä vastakkain istuvan henkilön muotokuvan piirtämistä ja erilaisia varjostustekniikoita. LogoArt-pajan puolella taas maalasimme kauniita vesiväritöitä ja pakersimme erilaisten aivopähkinöiden parissa.

Kuvassa etualalla äiti ja tytär maalaamassa. Takana näkyy pikkujoulujen taidepajan ohjaaja ja muita osallistujia.

/ Pikkujoulut
Tässä harjoituksessa osallistujille annettiin vain kaksi eri väriä käytettäväksi
Kuvassa etualalla pikkujouihin osallistunut poika, joka maalaa.
Sekä pensseli että paperi kostutettiin vedellä, mistä syystä ääriviivojen kontrollointi oli erityisen haastavaa
Kuvassa paperi, johon on piirretty monta kahdeksikkoa
Aivopähkinä piirrettäväksi!
Kuvassa etualalla pieni poika, joka piirtää muotokuvia. Taka-alalla näkyy muita piirustuspajan lapsia.

/ Pikkujoulut
Piirustuspajan pienet osallistujat tuottivat huimia määriä muotokuvia
Kuvassa pieni tyttö, joka pitelee isoa kartonkia käsissään. Kartonkiin on liimattu piirustuksia
Pienet taiteilijat esittelivät lopuksi tuotoksiaan
Kuvassa etualalla poseeraa pieni tyttö, jolla käsissään kartonki, johon on liimattu hänen piirustuksiaan. Takana näkyy muita osallistujia piirtämässä

/ Pikkujoulut
Aava piirsi isästään monta muotokuvaa!

Tuttu valkoparta vierailulla!

Taiteilun jälkeen kokoonnuimme kaikki taas hetkeksi yhteen seurustelemaan. Ilmassa oli pientä odotuksen tuntua, sillä eräs tuttu jouluvieras oli pian tulossa meitä tervehtimään. Eikä aikaakaan, kun joulupukki ilmaantui ovensuuhun! Lapset olivat innoissaan, kun joulupukki tonttuinensa istahti tekemämme piirin keskelle ja ryhtyi laulattamaan koko porukkaa. Ennen lähtöään pukki muisti myös jokaista lasta lahjalla ja otti kaikkien pienten kanssa yhteiskuvan.

Kuvassa pieni tyttö esittelee tekemäänsä piirroskollaasia joulupukille. 

/ Pikkujoulut
Lapset pääsivät esittelemään luomuksiaan joulupukille
Kuvassa joulupukki, tonttu ja pikkujouluihin osallistuneet lapset ryhmäkuvassa

/ Pikkujoulut
Yhteiskuva pukin ja tontun kanssa

Tunnelmallinen viikinki-illallinen

Joulupukin lähdettyä jatkamaan matkaansa aloimme mekin tehdä hidasta lähtöä seuraavaa ohjelmanumeroa kohti. Kävelimme lyhyen matkan päähän Viikinravintola Haraldiin, jossa meitä hemmoteltiin upeilla herkuilla. Ravintola oli kattauksineen ja rekvisiittoineen hauska paikka niin lapsille kuin vanhemmille, ja eräs osallistuja totesikin, ettei ole maailmalla matkustelustaan huolimatta ollut vielä vastaavanlaista viikinkikonseptia kokenut.

Kuvassa ruokapöydän ääressä vanhempia ja lapsia
Ruokia odottelemassa

Oli ihana nähdä jäseniämme hieman isommalla (20 osallistujaa) porukalla, pitäen tietysti etäisyydet ja käsihygienian hyvin mielessä. Kiitämme kaikkia pikkujouluihin osallistuneita mukavasta päivästä yhdessä, ja toivomme, että lauantain upeat taideteokset saivat arvoisensa paikan kotona!

Marraskuisin terveisin,
Marianne ja Isa

P.S. LapCI ry:n tapahtumia on tulossa pian lisää! Olethan jo huomannut helmikuussa tulossa olevan Voimauttava valokuva -viikonlopun? Käy lukemassa lisää tästä linkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *