Syysleiri: kalmaripelejä, pakopelejä, vakoilua ja vaikka mitä!


Taustalla syksyn lehtiä ja päällä kuvia ihmisistä kehyksen sisällä

Nuorten Syysleiri järjestettiin yhteistyössä KLVL ry:n ja Kuuloliitto ry:n kanssa Varalan urheiluopistolla, Tampereella. Mukana huimassa viikonlopussa oli 20 nuorta ja kuusi ohjaajaa, ja tällä porukalla koettiin paljon yhdessä. Ohjelmaan kuului mm. jännittävä kalmaripeli, pakohuonepelailua, vierailu vakoilumuseoon ja agenttitestien suorittaminen, ravintolassa mässäily, Halloween-bileet, kuntonyrkkeilyä, uintia ja saunomista. Katso alta kuvat viikonlopun tunnelmista!

Tutustumista ja bingoilua

Aikaisempina vuosina LapCI ry on järjestänyt syksyisin yhden yön vertaisviikonloppuja nuorille, mutta tänä vuonna päätimme yhdistää voimamme Kuuloliiton ja KLVL ry:n kanssa, jotta voisimme toteuttaa nuorten toiveen pidemmästä ja (osallistujamäärältään) suuremmasta leiristä. Toive kävi toteen: tapasimme kaikki jo perjantaina myöhään iltapäivästä Varalassa ja pääsimme tekemään tuttavuutta toisiimme erilaisten leikkien, pelien ja tiktok-videoiden kautta. Kun nimet alkoivat leikkien myötä tulla jo pikkuhiljaa tutuiksi olikin mukava siirtyä rennompaan tekemiseen, eli lautapelien pariin. Koko konkkaronkka jakaantui eri puolille yhteisiä tilojamme pelaamaan klassikkopelejä, kuten Twisteriä, Aliasta, Skip-boa ja Afrikan tähteä.

Kuka pelkää kalmaria?

Nuoria ihmisiä juoksemassa ja pelailemassa tekonurmikentällä

Lauantaina aamu valkeni (osalle liiankin) varhain, kun siirryimme pyhäinpäivän hengessä pelaamaan karmivia kalmaripelejä. Kalmaripelit olivat Netflixin Squid Game -sarjan inspiroimia leikkejä, joissa parhaimmin pärjänneet keräsivät eniten pisteitä ja pudonneet/viimeisiksi tulleet kärsivät kovan kohtalon, kun Pyöveli (maskiin sonnustautunut järjestöassistenttimme Katsu) ampui heitä kohti nerf-pyssyllään. Peleissä oli monta erilaista tehtävää, ja vaikka monenlaisia eri taitoja peleissä testattiinkin oli voitto usein pelkästä tuurista kiinni.

Pakopelejä ja vakoilun saloja

Kalmaripelien jälkeen siirryimme Tampereen keskustaan. Ensin vuorossa oli Prison Island -pakohuoneseikkailu, jota varten jakaannuimme ryhmiin ja lähdimme keräämään mahdollisimman monta voittoa erilaisista pakohuoneista. Osa huoneista osoittautui hyvinkin kinkkisiksi, ja useankin yrityksen jälkeen ryhmä saattoi joutua tyytymään kohtaloonsa ja siirtymään seuraavaan pakohuoneeseen koittamaan onneaan. Lopulta voittajiksi selviytyi ryhmä nimeltä Pomot.

Kun olimme kaikki päässeet ulos pakohuoneista lähdimme ripeästi kävelemään keskustan toiselle puolelle Vakoilumuseota kohti. Museossa meitä odotti erittäin mielenkiintoinen opaskierros vakoilun ja salailun maailmoihin. Opaskierroksen jälkeen suoritimme agenttitestit, joihin kuului mm. morse-koodin kääntämistä, tarkka-ampumista, salahuoneen etsintää sekä lukon tiirikoimista. Museovierailu oli todella antoisa, ja mieleen jäi varsinkin konkreettiset esimerkit siitä, kuinka omaa tietoturvaa voi vartioida paremmin ja kuinka moneen paikkaan kuuntelulaitteita voikaan piilottaa.

Rentoa hauskanpitoa ja tietokilpailu

Päästyämme läpi agenttitesteistä siirryimme Rax-päivällisen kautta takaisin Varalaan ja Halloween-pirskeiden pariin. Iltaa varten oli katettu pöytä täyteen herkkuja kakuista poppariin ja ohjaajat olivat myös sonnustautuneet asiaankuuluvaan rekvisiittaan. Bileet alkoivat kalmaripelien voittajan palkitsemisella (suurella purnukalla karkkia) ja agenttidiplomien jakamisella, minkä jälkeen kisailimme Halloween-aiheisessa Kahoot-tietokilpailussa. Tietovisan kolme parasta palkittiin suklaalla. Loppuilta jatkuikin hengailun, lautapelien, haasteiden ja musiikin parissa!

Äärimmilleen puskemista ja vedessä pulikoimista

Kuvassa etualalla nuori nyrkkeilyhanskojen kanssa, takana taaempana lisää nuoria.

Sunnuntaiaamu aloitettiin rennoksi hassutteluksi tarkoitetulla rääkillä. Saimme tutustua kuntonyrkkeilyyn, ja touhussa tulikin kova hiki. Niin nuoret kuin ohjaajatkin ylittivät itsensä. Uskomattomia suorituksia ja samalla todella hauskaa! Onneksi kuntoilun vastapainoksi oli luvassa uintia ja saunomista. Loppuporinoiden ja mukavan yhdessäolon jälkeen oli kiva lähteä kotia kohti hyvin mielin. Syysleiri oli kaikin puolin onnistunut tapahtuma ja hauska kokemus!

Syysleiriviikonlopusta jäi todella lämmin mieli, nuoret löysivät uusia ystäviä ja saivat kokea uusia ja erilaisia juttuja. Saimme leirille nipun kohteliaita, ystävällisiä ja toiset huomioon ottavia nuoria.

LapCI ry:n järjestöassistentti Katariina

Kiitos kaikille osallistujille mahtavasta viikonlopusta, ja toivottavasti nähdään taas pian uudestaan!

Syysterveisin,
Isa ja Katsu

LapCI ry:n osuutta viikonlopun kuluista tuki Kuulon Tuki ry. Haluamme kiittää tuesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *