”Musaleiri on, aurinko paistaa ja fiilis on verraton!”


Viime viikolla vietimme vuoden parasta viikkoa, kun Musaleiri pidettiin jälleen kerran Helsingin Kulosaaressa. Mukaan otettiin tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia, eli yhteensä 12 lasta. Projektikoordinaattorit Isa ja Katsu sekä LapCI ry:n kesäohjaaja Mirella olivat koko viikon menossa mukana, ja heidän lisäkseen leirillä seikkaili joukko mahtavia apuohjaajia sekä yövartija. Kaikilla leirillä työskenneillä apuohjaajilla oli itsellään käytössä sisäkorvaistutteet.

Resonaarin musiikkitunnit

Tuttuun tapaan tiistaista perjantaihin lapset musisoivat Resonaarin taitavien ohjaajien kanssa aamusta iltapäivään saakka. Päivät lähtivät rytmikkäästi käyntiin soittamalla Djembe-rummuilla Cha cha chata ja kesäleirin tunnusbiisiä. Bändiluokissa kaikki osallistujat pääsivät vuorollaan kokeilemaan erilaisia soittimia ja harjoittelemaan tulevaa esitystä vanhemmille.

Lapsia ringissä kääntyineinä toisiaan kohti, lapset harjoittelevat rytmitystä erilaisten taputusleikkien kautta. Keskellä rinkiä seisoo ohjaaja kädet ilmassa
Tässä treenataan rytmitystä

Iltapäivisin keksimme kaikkea hauskaa yhteistä tekemistä. Leiriläiset esimerkiksi askartelivat itselleen musaleirivihon, johon kirjoittelimme ja piirsimme pitkin viikkoa mm. fiiliksistämme ja lempilaitteistamme Lintsillä, ja johon haastattelimme kanssaleiriläisiä. Viimeisenä päivänä jokaiseen vihkoon kirjoitettiin iloisia tervehdyksiä ja kehuja!

Kolme tyttöä istuu sohvalla ja tarkastelee toistensa käsissä olevia käsintehtyjä musaleirivihkoja, keskimmäinen tyttö nauraa
Musaleirivihkoihin tuli koottua monenlaisia muistoja ja tervehdyksiä leirikavereilta

Uiminen vaihtui keilaamiseen

Tiistaina musiikkituntien jälkeen oli alkuperäisenä ajatuksena lähteä rannalle nauttimaan kauniista kesäpäivästä. Sää oli kuitenkin kolea ja sadetta oli luvattu illaksi, mistä syystä lähdimme pulikoimisen sijaan keilaamaan. Osalle lapsista tämä oli ensimmäinen kerta ikinä keilaamassa, ja kehitys jo tuon parin tunnin aikana oli huikeaa. Vaikka meitä kaikkia hieman harmitti ettemme päässeetkään rannalle, muuttui pettymys pian nauruksi keilapallojen parissa. Loppuillasta kävimme vielä syömässä Itiksen Rax-ravintolassa.

Tyttö hohtokeilaamassa, juuri heittämässä keilapalloa radalle
Keilavuoromme lopussa pääsimme myös hohtokeilaamaan

Linnanmäen hurjapäät

Keskiviikko oli monelle osallistujalle leirin kohokohta, sillä lähdimme silloin Linnanmäen huvipuistoon hurvittelemaan koko iltapäivän ajaksi. Jakauduimme puistossa pieniin porukoihin sen mukaan, miten hurjiin laitteisiin kukakin halusi mennä. Illan mittaan lempparilaitteet oli löydetty ja niissä käytiinkin kerta toisensa jälkeen. Kaiken hurvittelun jälkeen tuli uni nopeasti.

Joukko musaleiriläisiä ja kolme ohjaajaa poseeraavat ryhmäkuvassa Linnanmäen edessä kalliolla. Lähes kaikilla on suu auki ja hymyssä
Yhteiskuva Linnanmäen edessä
Linnanmäen laite Hypytin kuvassa keskellä, sen kyydissä näkyy lapsia kädet pystyssä.
Hypytin oli monen lempilaite

Viimeisen päivän rutistus

Vietettyämme torstai-illan riehakkaissa meiningeissä leirin päätösdiscossa, tuotti aamuherätys osalle meistä perjantaiaamuna suuria vaikeuksia. Selvisimme kuitenkin kunnialla Resonaariin harjoittelemaan bändisoittoa vielä viimeisen kerran ennen vanhemmille esiintymistä. Loppukonsertti sujui varsin hienosti, ja varsinkin viimeisenä numerona soitettu Cha cha cha sai raikuvat aplodit katsojilta. Saimme taas viettää konsertin ulkona, sään suosiessa ulkoilmatapahtumaa.

Lähikuva musaleiriläisistä soittamassa yhtenä bändinä loppukonsertissa
Loppukonsertin tunnelmia

Kiitos kaikille Musaleirin osallistujille, musiikin ohjaajille, apuohjaajille ja muille jotka tekivät leiriviikostamme unohtumattoman! Toivotaan, että näemme taas tulevissa tapahtumissa ja viimeistään ensi vuonna taas musailemassa. Ihanaa kesää kaikille!

Sointuisin terveisin,
Projektikoordinaattorit Katsu & Isa sekä kesäohjaaja Mirella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *